Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

17 Kasım 2014 Pazartesi

Nevzat Tandoğan - Tigrel ailesi - Koç ailesi - Yalım Eralp - Samiha Ayverdi


Nevzat Tandoğan'ın eşi Fahriye Tandoğan'ın kızı Nezahat Kunttav'ın anne ayrı baba bir kardeşi Müfit Kuraner'in kayınbiraderi Ercüment Kenber'in eşi:

                                                         


Güner Kenber'in dayısının eşi Baykan Günel:



 Baykan Günel'in babası:
                                     

 
Müçteba Öktem'le ilgili yazı:

  Müşerref Hekimoğlu Anıları tazeleyen düğünler rak, bir yanında oğlu Murat Dııral, gelini Ksra Dural öteki yanında kızı ve damadıyla Demrt Dural, Esin ve Aslan Ersoy, Güler ve Krdcın Kırdar, Sevgi ve Mehmet Başman, Meral ve Reştan Aras, Lale ve Haluk Kııru neler anımsadı kimbilir! Büyükelçi Haluk Kura ile Mehmet Kura'yı görenler bir yaşaın çizgisini de seyrettiler, birbirine çok benzeyen bir baba oğul, biri geçmişi, öteki geleceği simgeler gibi, köklü bir ağaçla ince bir fidanı sergiliyorlar. Koz ailesi de bir başka ağaç oluşturuyor. Bir kökü Diyarbakır'da, bir kökü lstanbulda Çiftehavuzlar'da. Bediz Koz'un babası İhsan Hamit Tigrel. Soyadını Dicle Nehri'nden alan bir ailenin oğlu. Sivas Kongresi'ne katılıyor, CHP milletvekili oluyor, sonra bankacılığı var, 1960'tan sonra Cumhuriyet Senatosu üyesi. İki erkek iki kız dört çocuğu var. Fahir Tigrel tanınmış bir maliyeci, uzun yıllar yurtdışında görev yaptı, onun büyük oğlu Ali Tigrel DPT müsteşarı, ortanca oğlu Osman Tigrel Merkez Bankası'nın Hannover temsilcisi, o da çiçeği burnunda bir damat, bu yaz evlendi Almanya'ya güzel bir gelin götürüyor. İhsan Hamit Tigrel'in öteki oğlu da Profesör Mürşit Tigrel. Uzun yıllar Diyarbakır'da çalıştı, şimdi cmcklı. Kızlardan biri Melek Öktem, Türk şiirinde yer almış bir kadın, ünlü ozanımız Cahit Sıtkı Tarancı'nın dizeleriyle. Biliyorsuııuz, Cahit Sıtkı da Diyarbakırlı, Tigrel ve Tarancı ailelerinin Istanbul'da da süren yakın dostluğu var, bu arada şair delikanlının gönlü güzel Melek'e kayıyor ama umutsuz, karşılıksız bir sevda bu. Şiirsel ürünleri var. Melek öktem o güzel şiirleri hâlâ gözleri parlayarak okur sanırım. Ancak gönlünü parlatan erkek, Muammer Öktem. Eski kuşakların unutamadığı fizikçi Müçteba Beyin oğlu. Öteki kardeşleri de doktor Muzaffer Öktem ile Baykan Önel. İstanbul'da kuşağının en güzel kadınlarından biri. "Barajlar Kralı" diye anılan Tahsin Önel'in eşi, kumral saçları lacivert gözleri ile başak gibi bir kadın. Bir süre önce yitirdik. İstanbul'un güzeller mozaiğinde bir taş daha eksildi bence... Tigrel kardeşlerin en kücüğü Bediz, Ankara Koleji'nin güzel ve calışkan bir öğrencisi, sonra İstanbul'a Güzel Sanatlar Akademisi'ne gidiyor, iç mimarlık okuyor, bir başka iç mimarla, Avni Koz'la evlenerek Ankara'ya yerleşiyorlar. Güzel bir büro kuruyorlar, çizgilerinde direnerek çalışıyorlar


 Muammer Öktem'in kayınpederi:

          Cumhuriyet, 06 Nisan 1985, Sayfa 8

Diyarbakır eşrafından merhum Zulfuzade Ali Hamit Beyin ve Meymenet Hanımın evladı, Merhum Zulfu ve Adil Tigrel ile merhume Lütfiye ve Ruhiye'nin kardeşleri, merhume Munife Tigrel'in eşi, Fahir Tigrel, Melek Öktem, Muşfik Tigrel ve Bediz Koz'un çok sevgili babalan, Lamia Tigrel, merhum Muammer Öktem, Şadan Tigrel ve Azmi Koz'un kayınbabaları, Ali, Ayşe, Osman, ömer, Ferhat, Serhat, Munif, Munife, Defne, Gulen, Canan ve Semra'nın buyukbabaları ve Inan, Eren ve Baran'ın buyukbabaları, Diyarbakır eski Milletvekili ve Senatoru buyuk insan İHSAN HAMİT TİGREL 4 Nisan 1985 gunu Ankara'da ebediyete intikal etmiştir.


İhsan Hamit Tigrel'in yeğeni:
       


Hamit Zülfü Tigrel'in eski eşi Celadet Tolga'nın kardeşi:
                                   


 Fahrünnisa Men'in kızkardeşinin kızı Şeyma Arsel'in kayınpederi:
                                   


Fahrünnisa Men'in kardeşi:
                                   


Fahrünnisa Men'in teyzezadeleri Mahinur ve Betül Saru'nun babaları:
                                   


Kamuran Şerif Saru'nun    kardeşi İtimat Tezgören'in kayınpederi:
                                     

 Ali Galip Tezgören'in damadı :
                                                       
         

Orhan Kadri Sagay'ın kardeşi:
                                     




 Not: Reyyan Tezgören'in eski eşi Yalım Eralp'im amcası Halil Vehbi Eralp de Bülbülderesi mezarlığı'nda yatıyor.  

                                                                                   

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder