Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

31 Ekim 2014 Cuma

Celal Bayar 'dan Mehmet Ali Birand'a akrabalık zinciri


Türkiye Cumhuriyetinin III. Cumhurbaşkanı,  Alliance İsraelite okulundan  mezun Celal Bayar'ın eşi Reşide Bayar'ın  amcası İngöllüzade Selami bey'in kızı Ayşe Güldeste Selek'in oğlu Cabir Canih Selek ve eşi Meliha hanım, Vedat Nedim Tör'ün amcazadesi , Şirin EdinEsat Edin'in annesi) ve Leyla Kipmen Bükey- Kemal Derviş'in amcasının kızı) 'in teyzezadesi olan Emel Harunoğlu'nun dünürüdür..Şirin , Leyla ve Emel hanımların  teyzeleri Fahriye hanım, Nevzat Tandoğan'ın eşidir.Ayşe Güldeste Selek'in kardeşi Müşfik Selami bey'in baldızı  Enise hanım , Kemal Derviş'in amcası Asaf Derviş'in gelinidir.


Eski ünlü bankacılardan Cabir Canih Selek'in kızı  Sevinç  hanım  ilk evliliğini   Germiyanlıgil ailesinden x beyle ikinci evliliğini Konur Eken ile yapmış.Sevinç  hanım'ın kayınvalidesi Mualla Germiyanlıgil'in kızkardeşi Neriman Karamızrak'ın oğlu Türker Karamızrak, Sevinç  hanım'ın kızkardeşi Oya Selek ile evlenmiş.Sevinç  Selek'in oğlu Mehmet Germiyanlıgil, GS yönetici Ali Dürüst'ün  intihar eden abisi Ekrem Dürüst'ün  kızı Elif Dürüst ile evliydi bir dönem.


Ayşe Güldeste Selek'in diğer  oğlu Yavuz Selek'in dünürü Fahir İlkel'in kardeşi Refhan Akad,Ömer Lütfü Akad'ın gelini.Ömer Lütfü Akad'ın eşi Meliha Akad'ın kardeşi Fuat Diriker'in eşi Yıldız Diriker, Mehmet Ali Birand'ın kuzenidir.


Not: Burada bahsi geçen Ömer Lütfi  Akad ,ünlü yönetmen Lütfü Akad ile aynı kişi değil

29 Ekim 2014 Çarşamba

Mehmet Ali İrtemçelik - Rıza Türmen


Mehmet Ali İrtemçelik'in babaannesi:

Cumhuriyet, 16 Aralık 1965, Sayfa 7

Hasırcıbaşı merhum Hacı Ali efendi ve Şahver Hanımefendinin kızı, Bahriye zabiti merhum Rasim Beyin zevcesi, Zisan Alkoç'un ablası, Şeref Alkoç"un baldızı, Kudret Obanın teyzesi, Kâğıt tüccan Hamit îrtemçelik ve ögretmen Müeddep Irtemçelik'in çok sevgili anneleri, Perihan İrtemçelik'in kayınvalidesi, Mehmet Ali ve Şahver İrtemçelik'in sevgili babaanneleri Kıymetli Büyügümüz  ZEHRAİRTEMÇELİK........................    

Zehra İrtemçelik'in kardeşi Zişan Alkoç'un eşi:
                                               


Şerafettin Alkoç'un kızkardeşinin oğlu:

Cumhuriyet, 19 Mayıs 1970, Sayfa 5

VEFAT Manastır eşrafından müteveffa Abdullah Seyfettin Karakaş ve Bedriye Karakaş"ın oğlu, Dr. Neriman Karakaş'ın eşi, Güner Tüke'nin ağabeyisi Somer Karakaş'ın sevgili babası Doç Dr.RÜŞTÜ KARAKAŞ 18.5 970 Pazartesi günü vefat etmiştir. Cenazesi 20.5.970 çarşamba günü öğle namazını mütaakip Beyazıd camünden kaldırılıp Feriköy mezarlığm daki ebedî istirahatgâhına tev dl edilecektir. 



Rüştü Karakaş'ın kardeşi Güner Tüke'nin eşi Kaya Tüke'nin  anneannesi:


Çırak Mehmet Oglu İbrahim Cırağın eşi, Abdi  Çırak ve Safinaz Tuke"nin annesi, Muteveffa Nejat Tuke ve Bedia Çırağın kayınvalidesi Sevim Ayral. Kaya Tuke, Ibrahım Ayral ve Guner Tüke'nin, Sabiha Ayral ve Cüneyt Ayral'ıın Buyukanneleri, anneanneleri Salihatı Nisvandan ADİLE ÇIRAK (Abdi t. Çırağın annesi) 5 8 966 cuma günü vefat etmiştir. Cenazesi 6 8 966 cumartesi gunu öğle namazını




Adile Çırak'ın torunları Sabiha  ve Cüneyt Ayral'ın babaanneleri:






28 Ekim 2014 Salı

Celal Şengör - Kazım Taşkent - Karakaş cemaati


Celal Şengör'ün anneannesi:
 
                                         


Kudret Sipahioğlu'nun annesi:


Cumhuriyet, 01 Kasım 1957, Sayfa 5

ACI BİR Ö L Ü M Kudret Sıpahioglu Pertev Bırıcık Muzeyyen Gırışken Besim Çağlayan'ın annelerı Mehmet Sipahioğlu, Adıl Bırıcık ,Hürnı Gurgân ve Ruştu Gırışken'ın kayınvalideleri, Serruh Sipahıoğlu Melıh Sipahioğlu, Guler Sengor Erdoğan Bırıck ve Canan Gurgânın buyuk annelerı. Kazım Taşkent Sefkat Gokdağ Dr Sezaı Kormkgü ve Kevser'ın teyzelerı Preveze eşrafından merhum Ah Rıza Çaglayan'ın eşı Bayan................................İkbal Çağlayan  ...................  

Kitap Eki, 23 Mart 2000, Sayfa 10

Erdem bunu Vedat Çorlu ya sorunca aaa" diye bir hayret nidasıyla karşılaştı" canım akrabası!" Valnızca akrabası olmak Kâzım Taşkent'i ve eserini tanıtmaya yeter mi? Asla! Bırakın tanıtmayı, yanına gitmeye yetmez! Rahmetli anneannem Kudret Sipahioğlu da bazen bu yüzden kuzeni Kâzım Taşkent'e kızardi: "Akrabalarını kollamıyor" diye. Halbuki ben Kâzım Taşkent'i Kâzım Taşkent yapan özelliklerden birinin


Kazım Taşkent'in oğlu Karaca Taşkent'in kayınvalidesi:
                                           


İsmail Erez - Berna Moran - Peyami Safa - Mehmet Ali İrtemçelik - Celal Şengör


İsmail  Erez'in (üvey) annesi Şivezat Erez'in  teyzesi :
                                     

     

Nazire Kardam kimmiş :

  Ahmet Kardam, 1800'lü yıllarda yaşamış Cizreli Bedirxan Beyin beşinci kuşaktan torunu. 1990'lı yıllarda kızkardeşinden "tuhaf" bir yılbaşı armağanı alır Kardam. Babaannelerinden aile büyüklerinin biyografileri olduğunu tahmin ettikleri bir yazılı defter kalmıştır geriye. Babaanne Nazire Kardam'ın babası Osmanlı Paşası Ali Galip Paşa 24 sayfası yazılı 38 sayfalık bir defter bırakmıştır tarihe.
Terceme-i hâl'in çözümünden sonra öğrenilir ki; babaanne, babası üzerinden Rum ve Mihalizade, annesi üzerinden ise Kürt ve Bedirxanî. Bu taze bilgi ile sadece Ahmet Kardam değil, diğer aile efradı tarafından da ilerde farkedilir ki; "kendilerini bildiklerinden beri" babaannenin babası ve annesi hakkında aile içinde pek bir şey konuşulmaz(mış).
Babaannenin babasının adının "Ali Galip" ve bir "Abdülhamid Paşası" olduğundan söz edilirmiş, hepsi o kadar. Babaannenin, Bedirxanî olan Kürt annesi Sariye Hanımdan ise hiç söz edilmezmiş. İşte araştırmacı ve tarihle ilintili bir entelektüelin "Bedirxanilerin Soyağacına" bakıp da baba ve amcasına kadarki şecereyi görmesi böylelikle köklü bir değişimin habercisi olur.


Nazire Kardam eski TKP'li , şimdilerde  Kürtçü söylemeleriyle tanınan Ahmet Kardam'ın babaannesi. Yazıdan anlaşıldığı kadarıyla Nazire Kardam'ın annesi Bedirhan aşiretinden Sariye hanım.Yani  İsmail Erez'in üvey annesi Şivezat Erez'in  annesi  Bedirhan aşiretinden.Şivezat hanım Cenap Şahabettin'in kızı.



Nazire Kardam'ın oğlu:
                                

                                             

   Galip Kardam'ın kayınbiraderi:

Cumhuriyet, 02 Kasım 1993, Sayfa 2


Merhume Mesture ve merhum Vefa Moran'ın oğulları, Beyza Kardam' ın kardeşı, Ahmet ve Ali Kardam'ın dayiları ,Tatyana Moran'ın sevgıli eşı. İst. Ün. Edebıyat Fakültesı Ingıliz Dılı ve Edebıyatı emeklı öğretım üyesı Prof Dr. BERNA MORAN aramızdan aynlmıştır. Cenazesı 2 Kasım Salı günü öğle namazından sonra Moda Camıi'nden kaldınlarak Karacaahmet Mezarlığı'na defnedılecektir. 
                                              

Berna Moran kimdir:

 23 Ocak1921’de İstanbul’da doğdu. Babası, Rumeli göçmeni olan ve ticaretle uğraşan Vefa bey, annesi ise Darüşşafaka Lisesi müdürlerinden ve Hazine-i Hassa memurlarından Ali Kâmil beyin kızı Mesrûre hanımdır. İki şair olan İsmail Safa ile Ahmet Vefa ise dede Ali Kâmil beyin ağabeyleridir. Eğitimine İngiliz High School’da başlayan Berna Moran, Robert College, Darüşşafaka Lisesi ve Işık Lisesi’nde tamamladı. 



Berna Moran'ın halasının kızı Mehlika Tarim'in kayınvalidesi:



Fatma Servet Tarim'in torunu Mehmet Ali İrtemçelik'in eşinin kuzeni:




Cenan Gürgan'ın kuzeni Güler Şengör:


ACI KAYBIMIZ Yanya eşrafından Merhum Mehmet Sipahioğlu ve Preveze eşrafından Merhum Kudret Sipahioğlu’nun kızları; Merhum Celalettin Şengör ve Merhume Saniye Şengör’ün gelinleri; Merhum Semih Merhume Sevim Sipahioğlu ve Melih Güngör Sipahioğlu’nun kız kardeşleri; Şemsettin Cavidan Şengör, Merhum Fikret Merhume Ülkü Şengör ve Merhum Oğuz Ayla Sipahioğlu’nun yengeleri; Ziya, Merhume Neslişah, Nilgün, Selda ve Sema’nın halaları; Ahmet, Yasemin, Pınar, Selim, Çiğdem, Mehmet, Zerrin ve Murat’ın yengeleri; Çağlayan, Gürgan, Özerdil, Biricik ve Ergüner Aileleri’nin kuzenleri; Merhum Zafer Merhume Nadiye Taşlıklıoğlu ve Hakkı Sevgin Maltepe’nin dünürleri; Mehmet Sinan Taşlıklıoğlu’nun sevgili anneannesi ve Hakkı Celalettin Asım Şengör’ün sevgili babaannesi, Celal Oya Şengör ve Haluk Meral Taşlıklıoğlu ... ’nun muhterem anneleri; Mehmet Asım Şengör’ün kıymetli biricik eşi GÜNSELİ GÜLER ŞENGÖR 7 Şubat 2012 tarihinde Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi 9 Şubat 2012 Perşembe günü (bugün) Ataköy 5. Kısım Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakiben Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedilecektir.                 

26 Ekim 2014 Pazar

İsmail Erez - Cenap Şahabettin - Süleyman Nazif - Ayhan Işık

Merhum büyükelçi  İsmail Erez'in babası:
                               


İsmail Erez'in (üvey) annesi:




İsmail Erez, Paris Büyükelçisiyken Asala üyesi Ermeni teröristlerce öldürülmüştü.Erez'in eşi Necla Erez İnegöllüzade Saffet Eriş'in torunu.

İsmail Erez'in (üvey) teyzesi Reşika Ozankan , Süleyman Nazif'in oğlu Sait Ozansoy Ozankan'ın eşi.Süleyman Nazif'in kardeşi  Faik Ali Ozansoy ise Munis Faik Ozansoy'un babası.Süleyman Nazif ,Cahit Sıtkı Tarancı ve Ziya Gökalp teyze çocuklarıdır.


İsmail Erez'in halası:



Fatma Meliha Ceylan'ın kızı Leyla hanımın görümcesi  Gülşen Işık'ın eşi:



Ayhan Işık'ın kayınpederi:


Cumhuriyet, 29 Nisan 1970, Sayfa 7

 OLUM Azerbaycan eşrafından, merhum lsmail ve Mestan Kuluzade'nin oğlu, Tamara yaybulak'm kıymetll eşi, Doktor Tevfik Yaybulak. Mithat Yaybulak ve Gülşen Işık'ın sevgili babaları, Leylâ Yaybulak, Ayhan Işık ve Ayten Yaybulak'ın kayınpederi, Fevziye, Selma Yaybulak, Serap Işık, Kübra ve Sugra Yaybulak'ın dedeleri EO7 A.Cİ İDRİS YAYBULAK 27/4/1970 günü ebedıyete intikal etmişti


Necipoğlu ailesi - Abdülhak Hamit Tarhan - Fansa ailesi - İpekçiler


Necipoğlu ailesinden Tahsin Necipoğlu:
                          


Tahsin Necipoğlu'nun dünürü:



                                              Tarık Yenisey'in kayınvalidesi :                                             



Selma Fansa'nın oğlu Süheyl Fansa'nın akrabası:
Osman ve Belkıs İpekçi’nin kızı, Rikkat ve İhsan İpekçi, Şehnaz ve Mehmet Balcı, Fatma ve Mehmet Cezzar, Azra ve Kenan İnal, Afet Baler, Adnan İpekçi’nin yeğeni, Alev ve Ulvi Ersoy, Elçin ve İsmail Cem, Nükte ve Uğur Canal, Mine ve Engin Cezzar, İbrahim Çamlı ve Ergun Balcı, Servet ve Mehmet İpekçi, Bilkay, Ferdi, Emel ve Emin Veral, Güner ve Süheyl Fansa, Ahmet ve Sumru İnal’ın kardeş çocuğu, Öz ve Tanaçan ailelerinin dünürü, Saniye ve Erdal Öz ile Zeynep ve Tekin Tanaçan’ın annesi, Ela, Ömer, Can ve Zeynep’in anneannesi,  İNCİ İPEKÇİ Çarşamba günü aramızdan ayrıldı. Kendisini, 2 Mart 2002 Cumartesi günü, öğle namazından sonra Teşvikiye Camii’nden Zincirlikuyu mezarlığına uğurlayacağız. Toprağına yıldız yağsın. 
(Cumhuriyet, 01.03.2002) 

Ayla Algan - Halep Mebusu Sadi efendi - Refiğ ailesi - Sabiha Sertel


Ayla Algan'ın  annesinin amcasının oğlu ve Aydın Doğan'ın eşinin teyzesinin kocası Metin Özdemir Karaca'nın teyzesinin kızının kocası olan Hasan Tahsin Kavur'un kızkardeşi Güzin hanımın eşi Necati Lugal'in ablası:



Merhum Seccadecibaşı İzzet beyle Hatice Çesmiafet hanımın kerimesi merhum  Halep Mebusu Sadi efendi gelini, merhum Suvari Kaymakamı Mashar Kazancı'nın eşi.......Necipoğlu ve Necati Lugal'ın ablaları, Esat, Cahit ve Melih Kazancı ile Nihâl Evin'in valideleri, merhum Ahmet Fevzi Paşa ile merhum Orgeneral Fazıl Bilge ve Ali Necipoğlu ile Emin Sargın'ın baldızı, Yüksek Mühendis..................................
 Nurettin Evin, Hadiye ve Sevgi Kazancı'nın kayınvalideleri, Mehmet Kefeli'nin büyük kayınvalidesi, Güzin Lugal'in görümcesi. Mebrure Bilge, Mesrure Sargın, Safiyettin Big ve Beyrut Büyük Elçisi lsmail Erez, Bülent ve Ercüment Necipoğlunun teyzeleri, Ahmet Bilge, Beria Kaymakçalan, Ayşe Gül Sargın, Mehmet ve Müzeyyen Big'in büyük teyzeleri, Tülin Kefeli, Izzet Evin, Sadi ve Meril Kazancı'nm büyük anneleris..........
 Saide Kazancı...........



Necati Lugal'in eniştesi:
                                                                                                        
                                         

Necati Lugal'in ablası ve diğer eniştesi:

                                                     





Refika Necipoğlu'nun görümcesi:
                                  


Gülsüm Necipoğlu'nun gelini Melek Necipoğlu'nun  ağabeyi:
                                                                              


Melek Necipoğlu'nun anneannesi:
                                     
 

Not: Necati Lugal'in eniştesi Emin Sargın'ın kızı  Ayşegül hanım Musevi Akşiyote ailesine gelin gitmiş.

        

25 Ekim 2014 Cumartesi

Ayla Algan - Lale Aytaman - Ahmet Emin Yalman

Ayla Algan'ın amcası Muhsin Kasman'ın kayınbiraderi Behçet Çisko'nun  bacanağı:


                                         

Hamit Fevzi Şenol'un kardeşi:

                                       


Hamit Fevzi Şenol'un damadı Nafi Ziya Başak'ın kardeşi:

                                         

Sedat Ziya Başak'ın kardeşi:

                                         

Aydın Doğan - Ayla Algan - İttihat ve Terakki- Jak Kamhi


Aydın Doğan'ın eşi Sema Işıl Doğan'ın teyzesi Nezihe Karaca'nın eşi:                              
                                                                             

 
Metin Özdemir Karaca'nın teyzesinin kızı Perihan Kavur'un eşi:
                                     



Hasan Tahsin Kavur'un amcasının kızı Nevzat Kasman'ın kayınbiraderi  Muhsin Kasman'ın oğlu:



Cumhuriyet, 11 Aralık 2012, Sayfa 16

Varlığı ile hayatımıza büyük bir anlam ve değer katan Canımız Babamız, Bir Tanecik Zeki Dedemiz, Kasman ailesinin can direği, İTÜ İnşaat Yüksek Mühendisliği 1956 mezunu, eşsiz insan ZEKİ KASMAN’ı kaybettik. Cenazesi İzmir Alsancak Hocazade Camisi’nde 12 Aralık Çarşamba günü kılınacak öğle namazından sonra Işıkkent Aile Mezarlığı’nda Zeynep’inin yanında toprağa verilecektir. Çiğdem, Mine, Derin ... , Lara. Ablası Emel, Rahmi ve Ayş Kasman. Oktay, Asuman, Cevdet (Türkiye’nin ilk bayan telgrafçısı), Evren, Eylül, Yaman ve Güzide Kasman. Canan Erzen, Ali Oğuz, Beliz, Can ve Belin Taşçıoğlu. Cenk ve Şekip Sönmez. Diler, Nihat, İnci, Gözde, Görkem, Haydar, Serra ve Serdar Otman. Ayla Algan ve Ailesi, Ağazat ve Kurs Aileleri.
   


 Muhsin Kasman'ın kayınbiraderi:
                                

   

Behçet Çisko' nun anneannesi:

 Cumhuriyet, 10 Kasım 1952, Sayfa 4 
TEŞEKKÜR Sevgili alle buyügumuz Girid.Hanya eşrafından merhum Ağazade Ferid Beyın eşı  ESNA AĞA'nın vefatı dolayuile cenazesine iştirak e.denlerle. ziyaret, telefon, telgraf ve mektubla acımızı paylaşan sayın doat. akraba ve yakınlarımıza dernl minnet ve şukranlarımızı sunanz. Kızı: Behlce Sayman, Torunlan: Sayman, Çisko. Kasman. Otman, Duğral, Saylâm aileleri.        
Behçet Çisko'nun teyzesi:
                                   



Behice Sayman'ın kayınbiraderi:                                    

    

Behcet Çisko'nun büyükleri Ali Haydar ve Muhiddin Erel'in    babaları:

Cumhuriyet, 19 Aralık 1934, Sayfa 4

     Sevgili babamız ve aile büyüğümüz Bahriye doktorlarından mütekaid ve Hilaliahmer .......doktor Mehmet Ali Erel dün gece ebediyete kavuşmuştur.Cenazesi bugünkü Çarşamba günü ................Karacaahmeddeki aile    kabristanına defnedilecektir.Saylav Doktor Hakkı Şinasi Erel,Belediye heyeti ...müessisi Cemal Erel , doktor Ali Haydar Erel, Doçent doktor Muhiddin Ali Erel, Haseki hastanesi başeczacısı Nezareddin, ressam Şeref Akdik, Doçent doktor Şinasi Hakkı Erel. 


Saylav doktor Hakkı Şinasi Erel'in oğlu:




         
Not: Metin Özdemir Karaca'nın teyzesinin kızı Meliha Selek'in kayınvalidesi Ayşe Güldeste SelekCelal Bayar'ın eşi Reşide Bayar'ın amcasının kızıdır.Meliha Selek'in dünürü Emel Harunoğlu  Vedat Nedim Tör'ün amcasının,  Esat Edin'in annesi Şirin Edin'in de teyzesinin kızı.

Metin Özdemir Karaca'nın diğer teyze kızı Perihan Kavur'un eşi Hasan Tahsin Kavur, Ayla Algan'ın annesi Nevzat Kasman'ın amcasının oğludur.

Hasan Tahsin Kavur'un kuzeni Zeynep Sırmalı'nın oğlu Şakir Sırmalı , Kemal Derviş'in ilk eşi Neslihan (gerçek babası  oyuncu Turgut Boralı) Taki'nin annesiyle uzun yıllar birlikte yaşamış.Hatta Neslihan hanım  Şakir Sırmalı'nın babası Esat Sırmalı'nın vefat ilanında torunlarından biri olarak görünüyor.



16 Ekim 2014 Perşembe

Rıfat Ababay'ın Yahudi Akrabaları


                                                                                                                                                         
Rıfat Ababay'ın babası:





Rıfat Ababay'ın eniştesi  Sami Kariyo'nun ailesi:

 Türk kadınını naylon çorapla tanıştıran isimlerden biri olan Penti Çorap'ın kurucularından Moiz Kariyo önceki gün 92 yaşında hayata gözlerini yumdu. 10 makineyle üretime başlayıp bugün ünü dünyaya yayılmış, şirketini krizlere rağmen hep ileri götürebilmeyi başaran Moiz'in ticari zekasını 'büyük bir stratejistti' diyerek açıklayan yeğeni ve Penti Çorap Yönetim kurulu Başkanı Sami Kariyo "Önemli bir nesli kaybettik" dedi. 

NAYLON ÇORAPLA TAN IŞTIRDI 

Türk çorap sanayiine büyük katkısı olan Moiz Kariyo 1950'li yıllarda çorap alım satımıyla uğraşıyordu. Doktor olan kardeşi Yasef Kariyo'yu da ticaretle uğraşmaya ikna eden Kariyo'nun hedefleri 1952'de değişti. Pahalı ipek çoraba alternatif daha ince ve daha ucuz olan naylon çorap Türkiye piyasasına girince bir anda kadınların yeni çılgınlığı haline gelmişti. Moiz, kadınların bu ilgisini görünce çorap üretimi yapmaya karar verdi ve 1952'de İstanbul'da 10 koton makinesi ve üç naylon çorap makinesiyle üretime başladı. Markanın adını ise naylon çorabı en çok kullanan kesime ithafen 'Öğretmen' çorap koyan Moiz sayesinde naylon çorabın bir diğer adı da 'öğretmen çorabı'na dönüşüverdi. Şirketi 1990'lara kadar kardeşi ve yeğeni ile birlikte yöneten Moiz Kariyo daha sonra emekli olarak yerini yeğeni Sami Kariyo'ya devretti. "Ben de babam gibi tıp eğitimi aldım ama amcam beni şirkette çalışmam için saatlerce konuşup ikna etmişti. Ondan çok şey öğrendim" diyen Sami Kariyo "Bugün okullarda strateji öğreniyoruz ama o, yıllar önce uzun dönem plan yapıp onu hayata geçirmeyi bilen biriydi. Müthiş bir stratejistti" dedi.  

9 Ekim 2014 Perşembe

Murat Murathanoğlu - Bezmenler - Hümeyra - İlhan Selçuk

Murat Murathanoğlu'nun babası :

VEFAT Kuvayi Milliyeci Murathanzade komiser Murat Bey ve Kamile Hanım’ın torunu, Kurtuluş Savaşı Gazisi Mehmet Cafer Murathanoğlu ve Nadire Murathanoğlu’nun oğlu, Nuri ve Zehra Tuç’un damadı, Mustafa Kemal ve Suzan Murathanoğlu’nun kardeşi, Sabahattin Tuç’un eniştesi, Erol ve Nil Büyükgürel ile Nezih ve Işıl Eymür’ün dünürü, Murat ve Sinan’ın babası, Hayal ve Kıvanç’ın kayınpederi, Merve, Emir, Mert ve Berin Mısra’nın Cahit Dedesi, Merhume Berin Murathanoğlu’nun Eşi CAHİT MURATHANOĞLU (İ.T.Ü. Mak. Fak. 1951), (Kabataş E. Lisesi 1944) 3 Aralık 2012 tarihinde aramızdan ayrılmıştır. Cenazesi 5 Aralık 2012, Çarşamba günü (bugün) Zincirlikuyu Camii’nde kılınacak öğle namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecektir. Dostları, sevenleri sağ olsun. Çelenk gönderilmemesi, arzu edenlerin ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ’nin öğrenci burs hesabına bağışta bulunmalarını rica ederiz.


Cahit Murathanoğlu'nun dünürü Nil Büyükgürel'in annesi:




Nil Büyükgürel'in kayınvalidesi:



Nil Nüyükgürel'in eşi Erol Büyükgürel'in dayısı Behçet Güçer'in eşi:


Cumhuriyet, 14 Temmuz 1965, Sayfa 3

Kazasker Xafi Mollanın torunu İstanbul İstinâf TüddeiumumUi merhum Celâl Bey ile merhume Bâhire Hanımın kızları, Galatasaray Lisesi Müdürü rahmetli Behcet Gücer'in esi, Ankara Hukuk Fakültesi Profesörlerinden merhum Muvaffak Akbay ile Londra Büvük  Elçilik Müsteşarı Celâl Akbay'ın kıymetli anneleri Gülten Akbay'jn kayınvalidesi.,Avukat Payende Bora ile Kimyager Muammer Sayar'ın ve Keriman...............Fatma Belkis Güçer........

Cumhuriyet, 25 Temmuz 1965, Sayfa 3

TEŞEKKUR Aile büyüğümüz Belkis Gücer' in vefatı dolayısiyle başsağlığı dileyenlere alenen teşekkür ederiz.Muammer Sayar, Leman Sayar ,Payende Bora, Kemal Bora, Mallke Şav. Celâl Akbay, Gülten Akbay, Hümeyra Akbay. Cumhuriyet . 8



Not: Hümeyra'nın amcası Celal Akbay'ın eşi Gülten hanım diplomat  Samizade Süreyya Berkem'in kızıdır.Gülten hanım'ın kardeşi Ayten hanım'ın eşi Yavuz Gör, İlhan Selçuk'un kayınbiraderidir.


 Galatasaray lisesi eski  müdürü Behçet Güçer, Hümeyra'nın babasınının üvey babasıdır.

Cahit Murathanoğlu'nun dünürü Nezih Eymür, Mehmet Eymür'ün kuzenidir.





8 Ekim 2014 Çarşamba

Derviş-Bükey ailesi - Mihri Müşfik hanım - Altemur Kılıç - Ahmet Rasim Paşa'lar

 Derviş -Bükey ailesinin yolları Osmanlı tarihindeki iki Ahmet Rasim Paşa'yla evlilik bağları vasıtasıyla kesişiyor. Kemal Derviş'in amcası  Asaf Derviş'in oğlu Salih bey'in eşi Enise hanım Dr. Çerkez Ahmet Rasim Paşa'nın kızıdır.(Kafkas kökenli bu aile günümüzde ''Açba'' soyadını taşıyor) .Enise hanım'ın kızkardeşi  Mihri Müşfik hanım, Selami İnegöllüzade 'nin oğlu Müşfik Selami bey'le evlendiğinden bu soyadıyla anılıyor.Müşfik  Selami İnegöllüzade'nin kızkardeşi Güldeste Selek'in torunu Gülden hanım'ın  kayınvalidesi Emel Harunoğlu  ise Trablusgarp valisi Ahmet Rasim Paşa'nın torununun kızı.Emel Harunoğlu'nun teyzesi Zübeyde Rasime Durusoy ilk evliliğini  Asaf Derviş'in kardeşi Cemal Bükey ile yapmış.Yani  hem Trablusgarp Valisi Ahmet Rasim Paşa'nın torunu Zübeyde hanım hem de Dr Çerkez Ahmet Rasim Paşa'nın kızı Enise hanım Derviş ailesine gelin gitmiş.

Trablusgarp valisi Ahmet Rasim Paşa'nın torunları  ve Yemen-Hicaz valisi Mehmet Kamil  bey'in kızları olan  Hayriye, Fahriye ve Zübeyde hanımlar Türkiye tarihine yön veren ailelere gelin gitmişler.Hayriye  hanım önce Fikri Servet Tör ile daha sonra Abdülhak Kemal Yörük ile,Fahriye hanım önce Mehmet Ali Kuraner  daha sonra Nevzat Tandoğan ile, Zübeyde hanım ise  önce Cemal Bükey daha sonra da Nevzat Tandoğan'ın amcazadesi Esat Durusoy ile evlenmiş.Diğer kızkardeş Emine Raika hanım da iki evlilik yapmış ikinci eşi  eniştesi  Fikri Servet Tör'ün kardeşi Edip Servet Tör.(İkisi de Nedim Servet Tör 'ün amcası oluyor.) Zübeyde-Esat Durusoy'un kızları Şirin hanım müteveffa Esat Edin'in annesidir.Edin ailesi Bezmen'lerin akrabasıdır.

Not:Altemur Kılıç'ın babaannesi Demsaz hanım da bu Çerkez (Abhaz) Açba ailesinden.Demsaz  hanım'ın kızkardeşi Azize Akyavaş, Hümeyra'nın anneannesidir.

3 Ekim 2014 Cuma

Koç ailesi - Gün Zileli - Coşkun Kırca - İpekçiler - Bülbülderesi mezarlığı

Koç'ların dayılarının eşi Aygen Meşerretçioğlu'nun dedesi:



Pertev Sanaç'ın kayınpederi:




Fuat Kızılkaya'nın yeğeni:


Nebahat Ergüder'in oğlu Özcan Ergüder'in bacanağı:



Koç ailesi - Nevzat Tandoğan -Temo ailesi - Mardinizadeler - Murat Karayalçın


Koç'ların  dedeleri  Avni  Nuri Meşerretçioğlu'nun  vefat ilanı bir önceki mesajda mevcut. Mustafa , Ali ve Ömer Koç'un dayıları  Aslan Nuri Meşerretçioğlu 'nun kayınpederi:



Kadri Karanis'in kardeşi Fikri Karanis'in  kayınbiraderi:



Teoman Konuray'ın dayısı :



İrfan Şahinbaş'ın eşi Fitnat Şahinbaş'ın amcası:



İrfan Şahinbaş'ın halazadesi:



Alaettin  Şahinbaş'ın kardeşi:


Cumhuriyet, 31 Mart 1971, Sayfa 2

• • • « • • • • • • • • • • •!••••! Merhum Suleyman Pasa ve Nazlı Hanımın torunu; merhum Ismail Fevzi Paşa ve  Nakife Şahinbas'ın buyuk oglu Omer Fevzi Mardin ve Hursıd Hanım'ın damadı, Safıye Meren'in esi ; Yuk. Muh Örkun Meren'in sevgıli babası; Luta' nın kayınpederi, Ayse ve Kaya'nın aziz dedesi, Raife: Sabıha Şahinbas'ın, Nafıa Temo'nun kardeşi, Muhiddin, Alâettin; Celâl Şalıınbas.......'ıo agabeysi; Cemal Sahinbas; lskender Temo; Edibe Sahınbaş'ın kayınbıraderı, Osman Sahinbaş'ın yeğenı, Lutfıye Tibet; avııka Faruk ve İrfan Haznedar'ın halazadesı; Prof. İrfan Sahınbaş Şukran Konuray'ın dayızadesi Nihal, Zühal, Yük. Muh î^ma Sahinbas, Turkân Cansunar Gulveren Tuntas; YUK. Muh Canan Temo; Esın Sahinbaş'ın sevgıli dayıları, Leman Domaniç ve Naci Tibet'in halazadesı Zira Tuntaş'ın büyük.......Selahattin Meren..................

Alaettin Şahinbaş'ın kardeşi:
   



İrfan Şahinbaş'ın baldızı Melek Karayalçın'ın kayınpederi:

Cumhuriyet, 26 Kasım 1963, Sayfa 3





Galip Karayalçın'ın oğlu:





Not: Nevzat Tandoğan'ın amcasının  kızı Melek Karayalçın , Murat Karayalçın'ın amcasının eşi,Melek Karayalçın'ın amcası Esat Durusoy'un kızı  Şirin Edin , Esat Edin'in annesidir.Şirin Edin'in annesi Zübeyde hanım ilk evliliğini  Kemal Derviş'in  amcası  Cemal Bükey ile yapmış.