Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

4 Nisan 2015 Cumartesi

Kemal Derviş - Sarıcazadeler


Kemal Derviş'in babası:

 Cumhuriyet, 05 Ağustos 1991, Sayfa 2
ACIKAYBIMIZ Halil Hamit Paşa ve Tepedelenli Ali Paşa ahfadından merhum Derviş Paşa ve merhume Aslıdil Hanım'm oğlu merhum Asaf, Kemal, Cemal, Celal ve Merhume Nadire Derviş Bükey'in ve Müzeyyen Çiğiltepe'nin kardeşi, Neslihan ve Haluk'un kayınpederi, Ero] D. Bükey'in amcası, Erdal ve Erol'un büyükbabalan, Kemal ve Zeynep'in sevgili babaları, Gerti Derviş'in eşi ve hayat arkadaşı RIZA DERVİŞ................................       


Kemal Derviş'in babası Rıza bey'in  evliliği:

Cumhuriyet, 08 Mayıs 1936, Sayfa 3

EVLENME Ragıb Paşa torunu Nimet Âbid Sarıca ile Sadrazam Halil Hamid Paşa torunu, Derviş Paşa oğlu tüccardan Rıza Derviş 7 mayıs perşembe günü Beyoğlu kaymakamlığında evlenmişlerdir.


Rıza Derviş'in eşi Nimet Abid Sarıca'nın kardeşi:                                                                    





Not: Yunanistan'ın Eğriboz adasından gelen asker kökenli  Sarıcazade ailesi Kadıköy Moda'ya yerleşen ilk Müslüman ailelerden biriymiş.İstanbul'a pek çok mimari yapı kazandıran Sarıcazade ailesinden Ragıp Paşa mülkiye mektebini bitirdikten sonra Mabeynci olarak Yıldız sarayına girmiş,1908 yılına kadar II. Abdülhamit'e yakın sivil paşa olarak kamu görevini sürdürmüş.Ragıp Paşa'nın kardeşi Dr. Arif Paşa ise Yıldız sarayında doktor olarak hizmet vermiş.


Sarıcazade Dr. Arif Paşa'nın oğulları Osman ve Abdullah beyler , eski Sadrazamlardan Ahmet İzzet Paşa'nın kızları Naime ve Bedriye hanımlar ile evlenmişler.Ahmet İzzet Paşa'nın kızkardeşinin ikiz oğullarından Ali Haydar Germiyanoğlu , son Padişah Vahidettin'in kızı Ulviye Sultan'ın ikinci eşiydi.Ali Haydar bey'in ikiz kardeşi Celalettin bey , Billur Kalkavan'ın annesinin babasıdır.


Kemal Derviş'in annesi  Gerthi Jaetke, Alman asıllıdır.Derviş'in ilk eşi ve iki oğlunun annesi Neslihan (Taki ) hanım müteveffa oyuncularımızdan Turgut Boralı'nın kızıdır.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder