Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

4 Ağustos 2015 Salı

İlham Gencer - Ayten Alpman - Nilgün Belgün


Müteveffa sopranomuz Leyla Gencer ile ilgili şu sayfadaki Oda tv yazısından alıntı:

Aile köken olarak Safranbolulu.Dedesi Türkiye'de "yağma Hasan'ın böreği" deyiminin yerleşmesine neden olan Karaköy Börekçisi Hasan Çeyrekgil.Safranbolu'dan İstanbul'a gelen aile aynı zamanda Türkiye'nin ilk gazoz fabrikasının da sahibiydi.Hasan Çeyrekgil'in iki oğlu bir kızı vardı:Hüseyin, İbrahim ve Müesser.
İbrahim Çeyrekgil, İstanbul Polonezköylü Alexandra Angela Minakovska ile evlendi.Leyla Çeyrekgil Gencer'e müzik aşkını, evde piyano çalan, Lehçe şarkılar söyleyen annesi aşıladı.
Leyla Çeyrekgil Gencer İtalyan Lisesi'nde okurken Eugenio Hilinski adlı Polonyalı piyano hocasına aşık oldu. Evlenmek istediler. Çeyrekgil ailesi çok karşı çıktı.Ancak bu aşkın önüne geçemeyeceklerini anlayınca Leyla'yı evlendirdiler.Kimle?Rafia- Münir Gencer'in oğlu İbrahim ile. Kayınvalidesi Rabia; Abdi Raif-Süreyya İpekçi çiftinin kızıydı.Yani Leyla aslında İpekçiler'e gelin gitti: Gencerler ile İpekçiler yakın akrabaydı.

Leyla Gencer'in kayınbiraderinin oğlu ünlü sanatçı İlham Gencer'in annesi Nihal Türkaydın'ın kardeşi:
                                                                           



İlham Gencer'in eski eşi şarkıcı  Ayten Alpman'ın annesi:
                                                                      


Ayten Alpman'ın üvey babası Dr. Rauf Tuğtekin'in kızkardeşinin eşi:






Not :Nuri Kozikoğlu'nun  kızkardeşinin eşi Nahit Pekcan'ın amcazadesi Halil Vedat Fıratlı'nın  yeğeni Mehmet Ali Fıratlı , Ahmet Salih Korur'un damadıdır.


Nuri Kozikoğlu'nun oğlu Nejat bey'in dünürü Selahattin Arif Merey'in dayısı  Ahmet Nesimi Sayman , Osmanlı'nın son dönemlerinde ticaret ve dışişleri bakanlığı  görevlerinde bulunmuştur.


İlham Gencer'in teyzesi Şima Güden'in  gelini Hayriye hanım'ın kardeşinin kayınvalidesi Semiha Suçsoran , eski siyasetçilerden  Selanik doğumlu Asaf İlbay'ın kızıdır.Asaf İlbay'ın diğer kızı Bedia hanım'ın eşinin yeğeni Can İlbay, Barış Manço'nun kardeşi İnci hanım'ın eşidir.Asaf İlbay'ın torunu İsmet hanım, eşi Fatma Arığ'ın  Sabetaycılıkla ilgili itiraflarından tanıdığımız Şişli Terakki vakfı  yönetim kurulu başkanlarından Haluk Arığ'ın kardeşiyle evlidir.Asaf İlbay'ın kızlarından İsmet hanım'ın eşi Nafiz bey , Prof. Sahir Erman'ın kardeşidir.Erman ve Arığ aileleri Kapancı , Güden ve Gencerler ise Karakaş.



İlham Gencer'in diğer teyzesi Selma Ataman'ın  kızı Nazan Sirman'ın  dünürü  Yafes Alagil'in kardeşi Nilüfer hanım'ın dünürü Azmi Zallak'ın oğlu Ali Zallak , Murat Belge'nin (eski) baldızı Nilüfer hanım'ın eşidir.Yafes Alagil'in kayınvalidesi  Meliha hanım , Mehmet Ali Birand'ın yeğeni Yıldız Diriker'in görümcesidir.Meliha hanım'ın gelini Refhan hanım ise ünlü Çürüksulu (Tavgridze) ailesinden İsmet hanım'ın kızıdır.



İlham Gencer Ayten Alpman'ın  oğulları İlhan bey'in  sanatçı Nilgün Belgün ile olan evliliğinden dünyaya gelen  Merve hanım Berkan Demiralp ile evlenmiş.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder