Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

19 Kasım 2015 Perşembe

Taviloğlu ailesi - Mehmet Abud Efendi - Fahrettin Altay


Prof. Dr. İlter Turan'ın babası Sait bey'in akrabası Nureddin Turan'ın  bacanağı  Muzaffer Taviloğlu'nun amcası :
                                                                             


Ömer Taviloğlu'nun kayınvalidesi Zatiye Soydan'ın dayısı:



Rıdvan Ali Evrenosoğlu'nu  kardeşi Mevhibe Abut'un kayınbiraderi:


Behçet Abut'un amcasının kızı Belkıs Abut'un eltisi:



Seyyide Saadet Akçer'in damadı Fikret Belbez'in kardeşi:





Not: Kandilli'deki Abud efendi yalısı'na adını veren Mehmet Abud Efendi, kızı Belkıs hanım'ı   Padişah II. Abdülhamit'in mabeyn başkatibi Süreyya Paşa'nın oğlu Abid Süreyya bey ile evlendirmiş.Abud Efendi yalısının yanındaki yalı, Süreyya Paşa'nın eşi Fıtriye hanım'ın ikinci  evliliğini yaptığı İsmail Paşa'nın adıyla anılmaya başlanmış.Mehmet Abud Efendi'nin  oğlu Tevfik bey'in iki kızı , Zeki Rıza Sporel'in dayıları Neşet ve Ahmet Naci beylerle evlenmişler.


Mabeyn başkatibi Süreyya Paşa'nın oğlu Nebil Süreyya bey ve esi Seyyide Saadet Akçer'in gelinleri Sevin hanım, Ulvi Cemal Erkin'in kızıdır.



Yunanistan'daki  Eğriboz adası kökenli , Kadıköy'e yerleşen ilk Müslüman ailelerden biri olan  olan Sarıcazade ailesinden  Ragıp Paşa, mülkiye mektebini bitirdikten sonra Mabeynci olarak Yıldız sarayına girmiş.Kardeşi Dr. Arif paşa da Yıldız sarayında doktorluk yapmış.Arif Paşa'nın oğulları Osman ve Abdullah beyler,Sadrazam Ahmet İzzet Paşa'nın kızları Naime ve Bedriye hanımlar ile evlenmişler.Sadrazam Ahmet İzzet Paşa'nın kızkardeşinin ikiz oğullarından Celalettin bey Billur Kalkavan'ın annesinin babasıdır.Celalettin bey'in ikiz kardeşi Ali Haydar bey'in eşi Ulviye Sultan, Padişah Vahdettin'in kızıdır.Ulviye Sultan'ın ilk eşi İsmail Hakkı Okday, Son Sadrazam Kırımlı  Ahmet Tevfik Paşa'nın oğluydu.


Sarıcazade Ragıp Paşa'nın torunu Nimet hanım, Kemal Derviş'in babası Rıza Derviş'in eşlerinden biridir.Nimet hanım, Prof. Ragıp Sarıca'nın kardeşidir.


Sarıcazade Dr. Arif Paşa'nın oğlu Osman bey ile Sadrazam Ahmet İzzet Paşa'nın kızı Bedriye hanım'ın kızları Mehveş hanım ilk evliliğini Suriye'nin ilk cumhurbaşkanı Suphi Bereket'in oğlu Rıfat bey  ile yapmış.Mehveş hanım'ın ikinci evliliğini yaptığı Pertev Subaşı'nın kardeşi Güner hanım, Mabeyn başkatibi  Süreyya Paşa'nın oğlu Nebil Süreyya bey ve eşi Seyyide Saadet Akçer'in gelinidir.


Nebil Süreyya - Saadet Akçer'in damatları  Fikret Belbez'in ve Münime Altay'ın kardeşleri Hikmet Belbez'in kayınvalidesi Merziye Zadil'in görümcesi Sabriye hanım, Leyla Umar'ın dedesi Mithat Alam'ın eşlerinden biriydi. 



Sabriye ve Merziye Zadil'in akrabaları:





Münime - Fahrettin Altay çiftinin torunları Hasan İnsel'in akrabaları :




Münime Altay'ın kardeşi Mükrime Bilgişin'in damadı Rükneddin Güney'in akrabaları:



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder