Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

30 Haziran 2015 Salı

Türk / Müslüman : Acı soğan


Yalçın Küçük'ün ''İsyan'' isimli  kitabından alıntı:                                                                              



Yalçın Küçük'ün ''İsyan'' e-kitabı şu adreste okunabilir: YK-İsyan

29 Haziran 2015 Pazartesi

Nevzat Tandoğan ve akrabalık bağları

Ankara eski valisi Nevzat Tandoğan , General Ali Fuat Erden ve Esad Durusoy'un amcazadesidir.Tandoğan ve Durusoy aynı zamanda bacanaktır.Esad Durusoy'un yeğeni Melek Karayalçın , Murat Karayalçın'ın amcasının eşidir.Melek Karayalçın'ın kardeşi Fitnat hanım'ın eşi İrfan Şahinbaş'ın dayızadesi Selahattin Meren ,Ömer Fevzi Mardin'in damadıdır.Selahattin Meren'in kardeşi Nafiya Temo ,  İttihat ve Terakki'nin 1 numaralı üyesi İbrahim Temo'nun gelinidir.İrfan Şahinbaş'ın yeğeni Diloşen hanım'ın kayınbiraderi  Kadri Karanis  , Mustafa , Ali ve Ömer Koç'un dayıları olan Aslan Nuri Meşerretçioğlu'nun kayınpederidir.


Esad Durusoy'un eşi Zübeyde Rasime hanım'ın ilk eşi Cemal Bükey , Kemal Derviş'in amcasıdır.Bu evlilikten dünyaya gelen Leyla hanım ,Seyfi Kipmen ile evlidir.Esad-Zübeyde Rasime Durusoy çiftinin kızları Şirin hanım  Edin ailesinin gelinidir.Şirin hanım'ın oğlu işadamı Esat Edin çocuklarıyla birlikte sele kapılarak vefat etmişti.


Nevzat Tandoğan'ın eşi, Zübeyde Rasime Durusoy'un kızkardeşi Fahriye Tandoğan'ın ilk eşi ve kızı Nezahat hanım'ın babası Mehmet Ali Kuraner , Şirket-i Hayriye kurucusu  Hüseyin Haki bey'in torunudur.Hüseyin Haki bey'in torunlarından  biri de yazar Enis Batur'un babası orgeneral Muhsin Batur'dur.Mehmet Ali Kuraner'in Fahriye hanımdan sonra evlendiği Şükriye hanım , emekli binbaşı ,ulusalcı yazar Erol Bilbilik'in teyzesidir.


Fahriye Tandoğan ve Zübeyde Rasime Durusoy'un dedeleri Trablusgarp valisi olarak tanınan Ahmet Rasim Paşa, Mithat paşa'nın dünürüdür.Mithat Paşa'nın kızı Memduha hanım'ın Ahmet Rasim Paşa'nın oğlu Halep valisi Vefik bey ile yaptığı evlilikten dünyaya gelen Refik Fenmen, müzisyen Mithat Fenmen ve diplomat Rasim Fenmen'in babasıdır.


Fahriye ve Zübeyde hanımların diğer iki kızkardeşi Hayriye ve Raika hanımlar Vedat Nedim Tör'ün amcaları ,Fikri Servet Tör ve Edip Servet Tör ile evlenmişler.Hayriye hanım ikinci evliliğini siyasetçi Ord. Prof. Dr. Abdülhak Kemal Yörük ile yapmış.Abdülhak Kemal bey'in kardeşi Ziya  Yörük'ün dünürü Hayriye hanım , Prof. Ragıp Sarıca'nın kuzenidir.Başmabeynci Sarıcazade Ragıp Paşa'nın torunu olan akademisyen ve siyasetçi Ragıp Sarıca'nın kızkardeşi Nimet hanım  , Kemal Derviş'in babası Rıza Derviş ile evlenmiş.Kemal Derviş'in annesi Gerthi hanım Alman  asıllıdır.Ragıp Sarıca'nın dedesinin kardeşi Sarıcazade Arif Paşa'nın oğulları Abdullah ve Osman beyler , Sadrazam Ahmet İzzet Paşa'nın kızları Naime ve Bedriye hanımlar ile evlenmişler.Ahmet İzzet Paşa'nın kızkardeşinin ikiz oğullarından Celalettin Germiyanoğlu , Billur Kalkavan'ın dedesi, Ali Haydar Germiyanoğlu ise son Padişah  Vahidettin'in kızı Ulviye Sultan'ın ikinci eşidir.


Hayriye Yörük - Fikri Servet Tör çiftinin kızları Emel Harunoğlu'nun eltisi Şevkiye hanım yazar ve hukukçu Orhan Mithat Barbaros'un kardeşidir.Orhan Mithat Barbaros'un kardeşi Rıdvan Eğilmez'in  oğlu  Metin Eğilmez , Sarıcazade Ragıp Paşa'nın torunuyla evlidir.Orhan Mithat bey'in eşi Sabiha hanım'ın  yeğenleri Saniha Arer ve Sadi Demirkaya , Haldun Dormen'in kuzenidirler.


Emel Harunoğlu'nun  dünürü Cabir Selek, İnegöllüzade Selami bey'in torunudur.Selami bey,Celal Bayar'ın kayınpederi Refet bey'in kardeşidir.Cabir Selek'in dayısı Müşfik bey'in eşi ünlü ressam Mihri hanım'ın babası Çerkez doktor Ahmet Rasim Paşa asil Çerkez-Abhaz ailelerinden , Osmanlı sarayıyla da hısımlık bağı olan  Açba ailesi'ne  mensuptur.Mihri Müşfik hanım'ın kızkardeşi Enise hanım , Kemal Derviş'in amcasının gelinidir.Enise hanım'ın kızı da yine ünlü bir ressam ; Hale Asaf.


Cabir Selek'in iki kızı Sevinç ve Oya hanımlar  , Prof. Dr. Ethem Akif Battalgazi'nin iki kızının Mualla Germiyanlıgil ve Neriman Karamızrak'ın gelinidirler.Selek ve Germiyanlıgil'in torunları Mehmet bey ,  GS yöneticisi Ali Dürüst'ün intihar eden abisinin kızı Elif Dürüst'in eşi idi.


Cabir Selek'in kardeşi Yavuz Selek , cinayet davasından yargılanan Paksoy holding'in veliahtları Emre ve Can Paksoy kardeşlerin  dedesidir.Yavuz Selek'in dünürlerinden  Fahri İlkel , Çürüksulu Bahri Paşa'nın torunudur.


27 Haziran 2015 Cumartesi

Ali Fuat Erden - Kazım Dirik - Sultan V. Reşad - Verdi ailesi - Vafi ailesi - Yakubi cemaati - Halide Edip Adıvar


General Ali Fuat Erden'in eşi Bedia hanım Reyent ailesinin kızıdır.Reyent ailesi general Kazım Dirik'in akrabasıdır.


Kazım Dirik'in oğlu :
                                                                           


Turan Dirik'in kardeşleri Şükran Sururi ve Orhan Dirik'in dayıları:



Mehmet İhsan Hün'ün  eşi:



Emine Edibe Hün'ün kardeşi:




İsmail Cemalettin Hodo'nun eşi :



Turan Dirik'in eşi Kamran Dirik'in kuzeninin eşi:



Bedi Beler'in yeğeni Nesligül Üstay'ın kayınvalidesi:



Zeynep Üstay'ın kardeşi:



Zeynep Üstay ve  Fatma Nigar Verdi'nin kardeşleri Hatice Vafi'nin eşi:

Cumhuriyet, 16 Kasım 1989, Sayfa 17

babalan, Nezm Gezmen, Rasm Arsebuk ve Gun lns'ın kayınpeden; Verda Gezmen, Irem Arsebuk ve Şınn lns'ın sevgılı babalan, Mehmet Nezıh Demırdekın ve Ferıdun îns'ın can dedelen; Hatıce Vafi'nın kıymetlı eşı RÜSTEM VAFI 15 Kasım 1989 çarşamba gunu vefat etmıştır. Cenazesı 16 kasım perşembe gunü (bugun) Arnavutkoy Camıı'nde küınacak öğle namazından sonra Kuruçeşme'dekı Aıle Mezarlığı'na defnedılecektır


Hatice Vafi'nin damadı Gün İris'in babası:



Feridun Şem'i İris'in eşi Selma İris'in teyzesi:

Cumhuriyet, 15 Mayıs 1966, Sayfa 2







Not:Turan Dirik'in kardeşi Şükran Sururi'nin ilk eşi tiyatrocu Muammer Karaca , ikinci eşiyse Gülriz Sururi'nin babası Lütfullah Sururi'dir.

İsmail Cemalettin Hodo'nun eşi Emel hanım'ın dedesi : Mehmet Ziyaeddin Efendi

Osmanlı Hanedanı üyelerinin geri dönüş hikayeleri : tarihin peşinde dergisi



Feridun Şem'i İris'in kayınbiraderi Bedrettin Pars'ın dünürü Dilruba Peynircioğlu , Özdem Sanberk'in teyzesidir.


Hatice Vafi'nin görümcesi Zeynep Voskay'ın görümcesi , Osmanlının son dönemlerinde Hariciye nazırlığı yapan Ahmet Nesimi Sayman'ın eşiydi.Zeynep Voskay'ın eltisi Kerime hanım ise  Nevra Serezli'nin anneannesi Besime İris'in  kardeşidir.Besime ve Kerime hanımların kardeşleri Refik bey'in eşi Fatma Murat hanım , Padişah V. Murad'ın torunudur.



Hatice Vafi'nin  diğer görümcesi  Fatma Femir'in oğlu Halit bey'in kayınbiraderinin eşi Armağan hanım'ın annesi Zafire hanım , III.cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın baldızıdır. Armağan Odman'ın eltisi Nadire hanım , Ahmet Priştina'nın dayısı Fahrettin Tanık'ın baldızıdır.Armağan Odman'ın abisinin kızı Ayla hanım, Orhan Aldıkaçtı'nın amcazadesi Vehbi Aldıkaçtı'nın geliniydi.Vehbi bey'in kardeşinin gelini Müge Aldıkaçtı , Halil Bezmen'in amcası  Ali Refik Bezmen'in torunudur.Armağan Odman'ın kayınvalidesi Nevber hanım'ın kardeşinin torunu Fehamet Arat , Orhan Pamuk'un kardeşi Şevket Pamuk'un kayınvalidesidir.



Hatice Vafi'nin kızı İrem hanım, ressam Rasin Arsebük ile evlenmiş. Arsebük'ün eski eşi Muazzez İpar şeker kralı Hayri İpar'ın kızıdır. Hayri İpar, Kazım Taşkent'in bacanağı idi.Muazzez İpar'ın kızkardeşinin oğlu Cömert Baykent , Emel Hodo'nun teyzesinin kızı Perizat Osmanoğlu ile evlenmiş. Hodo ve Osmanoğlu'nun dayılarının eşi Perizat Söylemezoğlu daha sonra Hülya Koçyiğit'in amcası Mithat Perin ile evlenmişti.



Cömert Baykent, Yasemin Kozanoğlu'nun annesi Ahu Tuğbay ile de kısa süreli bir evlilik yapmıştı.Ahu hanım , Ercüment Karacan'ın  ile evli  olan ablası Afet Tuğbay'ın  üvey oğlu Ali Karacan ile de uzun süreli bir beraberlik yaşamıştı.Afet Tuğbay , Ali Koç'un eşi Nevbahar hanım'ın annesidir.Nevbahar Demirağ Koç Melike Demirağ'ın anne ayrı baba bir kardeşidir.Nevbahar hanım Türkiye'de ilk olarak şarkıcı  Tarkan ile olan birlikteliği sayesinde tanınmıştı.



26 Haziran 2015 Cuma

Necip Ali Küçüka - Cemal Hakkı Selek - Ali Fuat Erden - Koç ailesi


İstiklal mahkemeleri savcılarından , siyasetçi ve hukukçu Necip Ali Küçüka'nın eşi:
                                                                               


Necip Ali Küçüka'nın baldızı:



Raife Berkman'ın dünürü:



Alişan Arsal'ın yeğeni Necmettin Sünget'in kayınbiraderi:



Alişan Arsal'ın teyzezadesi:







Not: Laçin Ökmen'in eşi, kira vergisi rekortmeni olarak tanınan müteveffa Ayla Ökmen'in babası  general Ali Fuat ErdenNevzat Tandoğan'ın ve Esat Edin'in annesi Şirin hanımın babası Esad Durusoy'un amcazadesidir.


Ayla Ökmen'in maddi durumunun kaynağı :




Şaziye Küçüka ve Raife Berkman kardeşlerin  kuzini siyasetçi Cemal Hakkı Selek , Pınar Selek'in dedesidir.

Mahmut Çetin'in kaleminden Cemal Hakkı Selek şurada okunabilir.



24 Haziran 2015 Çarşamba

Kazım Özalp - Reşat Şemsettin Sirer - Kasım Gülek - Raif Dinçkök

Kazım Özalp'ın eşi:
                                                                                     


Kazım-Müveddet Özalp'in  damatları Reşat Şemsettin Sirer'in kardeşi Raif Ziya Sirer'in baldızı:



Fikriye İffet Olpak'ın kızı Nüzhet Kuraner'in dünürü:





Not: Hüseyin Rıfat Gülek'in  bacanağı Nazım Kınacı'nın kızı Semin hanım kira vergisi rekortmeni Sıtkı Çiftçi'nin gelinidir.Semin hanım'ın görümcesi Sernur hanım , Raif Dinçkök'ün (eski) gelini ve torun Raif Dinçkök'ün annesidir.


Kazım Özalp - Naili Moran - Edin ailesi -Yusuf Akçura - Sabahattin Kudret Aksal


Ünlü asker ve siyaset adamı Kazım Özalp:
                                                                           


Kazım Özalp'in torunu Osman Özdemiroğlu'nun kayınpederi:



Mazhar Nedim Göknil'in kayınbiraderi Fehmi Kartal'ın dünürü:



Fehmi Kartal ve Naili Moran'ın ortak torunları Zehra hanım'ın kayınvalidesi:



Mazhar Nedim Göknil'in kardeşinin eşi:




Seniha Bedri Göknil'in damadı Mazhar İpşiroğlu'nun kardeşi:

Cumhuriyet, 27 Mayıs 1972, Sayfa 5

. Demir Saka, Suna İnhan Ceylan ve Kurt inhan'ın büjük anneleri kıymetli ve iyi insan FAHİRE İNHAN I vefat etmıştır. Cenazesi 27.5.1972 Cumartesı günü (Bugün) öğle namazından sonra Şışli Camunden alınarak, Edırnekapı Şehıtliğinde ebedî ıstirahâtgâhına tevdi edilecektir. Aılesi adına Kızı Sevim Saka Teğeni Dr. Ülken Civelekoğlu



Fahire İnhan'ın kardeşi Semra Akçura'nun oğlu:
                                                                              


Tuğrul Akçura'nın kardeşi Ülken Civelekoğlu'nun kayınvalidesi:
                                                                                 


Belkıs Civelekoğlu'nun kardeşi Namık Bütün'ün eşi:



Belkıs Civelekoğlu'nun yeğeni Beria Cenani'nin anneannesi:





Not: Hatice Münime Muhaç'ın torunları Beria Cenani'nin çocukları Ulyaz Draz ve Harun Cenani ,Sabiha Ossa'ın çocukları Hamit Ossa ve Münime Ergene'nin açtıkları miras davasıyla ilgili haber:

II. Abdülhamit'in dört mirasçısından dava
Davacılar, Osmanlı sultanlarının mirasının millete intikalini düzenleyen kanuna karşı AİHM kararlarını örnek gösterip 'Kısıtlama şerhi olmayan veraset belgesi' talep ettiİstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'ne Nazire Ulya Draz, Ali Harun Cenani, Ali Hamit Ossa ve Hatice Münime Ergene adına Avukat Bülent Görür başvurdu. Görür, dava dilekçesinde, davacıların Sultan Abdülhamit'in torunu Rabia Eyüp'ün halası olan Hatice Münime'nin kızları Emine Mediha ile Fatma Sabiha'nın çocukları oldukları ifade edildi. 


Cevriye Bütün'ün damadı ünlü yazar Sabahattin Kudret Aksal, Karakaş Cemaati'nin Işık lisesi'nden mezundur

Rita Aktay'ın dünürleri  Şirin ve Şeci Edin , Esat Edin'in anne  ve babasıdır.Kapancı cemaati'nden olan Edin ailesi Bezmen ailesinin de akrabasıdır.

Fahire İnhan'ın kızkardeşi Nemide Moran'ın kızı fotoğrafçı Yıldız hanım , ünlü şair Özdemir Asaf'ın eşidir.


Fahire İnhan'ın kardeşi Müfide Ferit Tek, Türkiye Soroptimist örgütünün kurucusudur.


Fecr-i Ati döneminin kadın yazarlarından olan Müfide Ferit Tek'in eşi Ahmet Ferit Tek, Türk ocaklarının kucularından ve ilk genel başkanı,  aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetinin de ilk içişleri bakanı'dır.

Müfide-Ahmet Ferit Tek çiftinin damadı Seyfullah Esin ,Türkiye Cumhuriyetinin ilk İsrail büyükelçisidir.


20 Haziran 2015 Cumartesi

Ahmet Ağaoğlu - Suna Kan - Ara Güler

Ahmet Ağaoğlu'nun kızı:
                                                                               


Tezer Taşkıran'ın kızı Suna hanım'ın çocukları Ahmet ve Ayşegül Güvenç'in amcaları:



Tezer Taşkıran'ın oğlu:





Not: Ahmet Ağaoğlu'nun torunu Suna Taşkıran'ın son eşi ünlü fotoğraf sanatçımız Ara Güler'dir.

Suna Taşkıran'ın  oğlu Ahmet Güvenç , Kurtalan Express gurubu'nun bas gitarcısıdır.

Suna Taşkıran ile ilgili ODA Tv yazısı şurada okunabilir.


Suna Kan'ın oğlu  Ömer Üstel'in babası , pek çok eski Türk filminin senaristi olan Ahmet Üstel'dir.Ahmet bey'in  dedesi Şeyh Zakir ile ilgili Zaman gazetesinde çıkan yazı burada



18 Haziran 2015 Perşembe

Kazım Karabekir - Atilla İlhan


Kazım Karabekir'in damadı:
                                                                           


Feyzi Necmeddin Feyzioğlu'nun dünürü:



İsmet Akkoyunlu'nun gelini Kaya Akkoyunlu'nun amcası:



İsmet Akkoyunlu'nun gelini Kaya Akkoyunlu'nun babası:






Not: Kazım Karabekir'in damadı Feyzi Necmeddin FeyzioğluTurhan Feyzioğlu'nun akrabasıdır.Turhan Feyzioğlu'nun dayısının kızı yazar Cahit Uçuk , babasının Ziya Gökalp'in akrabası olduğunu belirtmiş anılarında.Cahit Uçuk'un amcasının oğlu Coşkun Üçok , Bahriye Üçok'un eşidir.


İsmet Akkoyunlu'nun kardeşi Vasfiye Güney'in damadı Pekcan Hüsrev Göle , Nilüfer Göle'nin amcasının oğludur.Vasfiye Güney'in kayınbiraderinin oğlu Rükneddin Güney, Nazım Hikmet'in yeğeni Samiye Bilgişin'in kayınbiraderinin damadıdır.


İsmet Akkoyunlu'nun yeğeni Leyla Sayar , Halide Edip Adıvar'ın üç çocuğunun babası Salih Zeki Sayar'ın gelinidir.Salih Zeki bey'in Halide Edip'ten ayrıldıktan sonra evlendiği Münevver hanım'dan olan oğlu Faruk Sayar, Leyla Akkoyunlu'dan önce ünlü Türkolog İrene Melikoff ile evliydi.


İsmet Akkoyunlu'nun dayısının kızı Tahire Cengiç'in damadı  Mehmet Uğur Akosman'ın kardeşi Sahip Akosman'ın bacanağı Erol Bükey , Kemal Derviş'in amcası Celalettin Derviş Bükey'in oğludur.Kapancı cemaati'nden olan  Akosman kardeşlerin kızkardeşlerinin kayınbiraderi Hüsnü Hikmet Korkmaz , Halis Komili'nin halasının eşidir.Halis Komili'nin eşi Alev hanım'ın babaannesi Samiye Bilgişin , Nazım Hikmet'in yeğenidir.Hüsnü Hikmet Korkmaz'ın kardeşinin eşi Geyvan hanım Ahmet Mavitan'ın kuzenidir.


Cumhuriyet tarihinin  ilk balerini olan Kaya İlhan , liseyi Feyzi Ati lisesinde okumuş.Kaya hanım'ın eski eşi Prof. Dr. Eralp Akkoyunlu, dünyayı gezen 5. Türk denizci  ünvanına sahip.



17 Haziran 2015 Çarşamba

İnegöllüzadeler - Şefik Erensü - Ahmet Ağaoğlu


İnegöllüzade Selami bey'in torunu ressam Berceste Anter'in dünürü Adnan Kolatan'ın kardeşinin kızları Bilun Burgucu ve Gülgün Denizaşan'ın dayıları:


Cumhuriyet, 21 Temmuz 1973, Sayfa 2

VEFAT Merhum Hamit bej'le, merhame KemâTe hanımm oğlu, Türkân Fişek'in eşi, Hamit Fişek'in babası, Rabia Kolatan'ın agabeyisi, Bilun Burgucu ile Gülgün Denizaşan'ın dayısı, Saadettin Ozil, merhum Orhan Ozil. Tank Ozil'in eniştesi. Beyoğlu Havagazı Şirketi Muhasebe Müdürlüğünden emekli Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesı, 21 Temmus 1973 Cumartesi günü Kadıkö^' Osmanağa Camiinde kılınacak öğle



Fethi Fişek'in kayınbiraderi:

Cumhuriyet, 30 Ocak 1992, Sayfa 18

) ÖLÜM Meıtıum Mühendis Mustafa Bey ile merhume Fatma Sadiye Hanım'ın oğlu, merhum Sadertın, Ohan Ozil ile merhume Türkan Fişek'in kardeşleri, Fahrunisa Ozil ve Neshan Ozil'in kayınbiraderi, Revza Ozil'in amcası. Hamit Fişek'in dayısı, irkin Aktüze ile Şeyda Ozil'in kayırpederi, Ayşe Ozil'in dedesi. Cevza Aktuze ile Cem Ozifin babası TARIK OZİL • 28.1.1992 günü yrtirdık. Cenazesi 30 Ocak 1992



Tarık Özil'in kayınvalidesi:



Tarık Özil'in kardeşi Sadettin Özil'in kayınbiraderi:



Nacil Seltik'in damadı Sedat Özdemiroğlu'nun büyükannesi:

Cumhuriyet, 24 Eylül 1957, Sayfa 2

Trabzon Kumandanı merhum Hamdi Paşa kerimesi. merhum Mazhar Paşa geiini. Eski Muharibler Cemiyeti Baçkanı merhum Rıfat özdemiroglunun eşi, Güzide Asımgilüı hemsiresi. Avukat İclâl Asımgil a Şükran Topaloğlu ve Binbaşı Cüneyd Asımgilin teyzeleri, Reçid özdemrioğlunun annesl, Sedad özdemiroğlu ve Aysel Dinçerin büyükanneleri ... HÜSNİYE ÖZDEMİROĞLU Hanımefen 
    
                                                                    
Hüsniye Özdemiroğlu'nun yeğeni:
                                                                       


Cüneyt Asımgil'in kayınvalidesi:
                                                                               


Tezer Taşkıran'ın halası:


Cumhuriyet, 18 Temmuz 1966, Sayfa 7

, Tektaş, Mustafa Kemal, Sitare Ağaoğlu'nun sevgili halaları, Ali, Hüdadat. Sudabe, Tavus Ağaoğlu'nun amcazadeleri ve Ağaoğlu ailesinin buyüğu HUMAY AĞAOĞLU vefat etmiştir. s Azız nâşı, 19 Temmuz Sah (yarm) günü öğle namazından sonra, Teşvıkıye Camimden kaldırılarak, Feriköy Mezırlığındakı aıle kabristanına defnedilecektir. Allah rahmet eylesin.



Hümay Ağaoğlu'nun kızı:



Hümay Ağaoğlu'nun dünürü:
                                                                                 




Not: Oda tv sitesinin yayınladığı  şu belgelere göre Ahmet Ağaoğlu İngilizlerce İslamiyeti seçmiş Kafkasyalı bir Yahudi olarak tanımlanmış.

Ahmet Ağaoğlu'nun oğlu siyasetçi Samet Ağaoğlu , ilkokulu Karakaş cemaati'nin okulu Işık lisesi'nde okumuş.

13 Haziran 2015 Cumartesi

İnegöllüzadeler - Uşaklıgiller - Selahattin Beyazıt - İsmet İnönü


İnegöllüzade Selami bey'in torunu ressam Berceste Anter'in oğlu:

İstanbul Şehreminlerinden, merhum Sezai Selek ve merhume Güldeste Selek Hanımefendinin torunu, merhum Hilmi Malik Evrenol ve Berceste Anter Hanımefendinin oğlu, Mehmet Öktem ve Hasene Köprülü Hanımefendinin damadı, merhum Cabir Selek ve merhume Meliha Selek’in, merhum Yavuz Selek ve Meral Selek’in, merhum Ferzan Aras ve Sütude Aras’ın yeğenleri, Metin-Ülkü Kolatan’ın, Önder-İpek Evrenol’un kardeşleri, Efsane Öktem’in eniştesi, William Mac Donald ve Şulan Kolatan ailesinin, Ferda ve Aslıhan Kolatan’ın dayıları, Tosun-Yasemin Sütunç, Rafi-Melis Alaluf, Ali-Ebru Bozdoğan ailelerinin amcası, Türker-Oya Karamızrak, Konur-Sevinç Eken, Servet-Gülden Harunoğlu, merhume Gülsevil Aras, Bülent-Gülru Paksoy, Ömer-Feyza Aras, Murat-Zeynep Selek ailelerinin kuzeni, Metin, Karin, Can ve Mete’nin babaları, Leon ve Alicia’nın dedeleri, Mehpare Evrenol’un sevgili eşi Yüksek Mühendis MimarAlp Malik EvrenolCenazesi 2 Temmuz Pazartesi günü öğle namazından sonra Teşvikiye camiinden kaldırılarak Karacaahmet mezarlığına defnedilecektir. Nur içinde yatsın.AİLESİ


Berceste Anter'in dünürü:

Cumhuriyet, 11 Aralık 1968, Sayfa 3

VEFAT Merhum Hamdl Bey ve merhume Muzaffer hanımın oğlu, Mübeccel Kolatan'ın kıymetli eşi, Metin Kolatan'ın babası, Halit Kolatan'ın kardeşi, Rabia Kolatan'ın kayınbiraderi, Berceste Anterin dünürü, Ülkü Kolatan'ın kayınpederi, Şulan ve Ferdar'ın biricik dedeleri, Bilun ve Yahya Burgucu, Gülgün ve Atıf Denizasan'm amcalan, Zeki, Sibel, Kemal'in büyük amcalan. örnek insan ADNAN KOLATAN



Adnan Kolatan'ın halası, eşi Mübeccel Kolatan'ın teyzesi:

Cumhuriyet, 26 Eylül 1961, Sayfa 3

VEFAT Hayriye tüccarlanndan merhum Hacı Süleyman Bey ve Melek Hanım kerim«*i, Şefik Fergar'm refikası. Nida ve Caide Tokgoz. Halit, Adnan ve Metin Kolatan'ın halalan. Ülfet, Ülker, Fethi, Hamit, Fişek ve Raba Kolatan'ııı teyzeleri. Ziya Fergar, Reşaded ve İbrahim Erkoğlu Mübeccel Kolatan ve Türkân Fişek teyreleri ve Meliha Tokgöz'ün halası. Gizella ve Tevfik Sadullah'în ve Hayrünnisa Ergun
'un yenge leri ve Hayriye Buvatar*tn ahret kardeşi ve Melek Pervezin ciclsi, HAYDAR HACI SÜLEYMAN BEY «knkulu kurucusu, salihatı nisvandan Fatma Münevver Fergar uzun süren istıraplı bir hsstalıfctan kurtulamıyarak 34.9.961 pazar günü Rahmeti Rahmana kavuşmuştur.



Fatma Münevver Fergar'ın kayınbiraderi:
                                                                     
 


Abdullah Ziya Fergar'ın babası Abdullah Şükrü bey  ile ilgili şu sitede yazılanlar:

                                                                         
1.4.b Abdullah Biraderler ( Abdullah Freres)):     Abdullah Biraderler veya "Abdullah Frères" Türkiye'de fotoğrafçılık sanatının kurucuları olarak tanınan ve her üçü de Ermeni asıllı olan Viçen (1820–1902), Hovsep Abdullahyan (1830–1908) ve Kevork (1839–1918) kardeşlerin ticari adıdır.

     İstanbul'da Tünel yakınlarında 1858'de bir fotoğrafçı dükkânı açtılar. Abdülaziz ve II. Abdülhamit tarafından ressam-ı hazreti şehriyari (padişah hazretlerinin ressamı) Viçen, 1898 veya 1899'da Müslüman olarak Abdullah Şükrü adını almıştır. 1880 yılından önce Müslüman olmuştur, Kudüs mutasarrıfı Reşat Paşanın Kızı Havva Nemize ile evlenmiş olup 3 çocuğu vardır. Mezarı Maçka Şeyhler mezarlığındadır.

     



Abdullah Ziya Fergar'ın damadı:
                                                                             
                                                                                 


Abdullah Ziya Fergar'ın üvey kızı:
                                                                             
                                                               
                                                                                

Hayriye Reşadet Erkoğlu'nun kayınbiraderi:
                                                                           



Hayriye Reşadet Erkoğlu'nun eşinin akrabası:
                                                                         




Not: Latife hanım'ın kardeşi , Süreyya Paşa'nın gelini olan  Vecihe İlmen , İsmet İnönü'nün kardeşinin dünürüdür.


Hayriye Reşadet Erkoğlu'nun babası Lahey Maslahatgüzarı Hüseyin Hakkı bey, Maliye Nazırı Hasip Paşa ve Sadrazam , Serasker   Hüseyin Avni Paşa'nın torunudur.