Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

31 Ağustos 2015 Pazartesi

Hırsız ve de Arsız .......

Maalesef  ülkemiz böyle ahlaki değerleri olmayan tiplerle dolu :                                                                        

                                                                             




Tekrar yazma gereği hissediyorum  : Lütfen  bu blogdaki bilgileri kaynak belirtmeden kullanmayın.İnternette bulduğumuz her bilgi için kaynak belirtmemiz imkansız tabii, bunu kabul ediyorum ama nerdeyse tamamen bu blogdaki araştırmaları esas alan yazılar yazacaksınız en azından bir link verin.Aksi takdirde yaptığınız emek hırsızlığına girer.



Fethi Ahmet Paşa - Verdi ailesi - Turhan Esener - Ressam Nihal Erem - Nemlizadeler - Can Kıraç


Fethi Ahmet Paşa'nın oğlu Mahmut Celalettin Paşa'nın torunu ve eşi :
                                                                     


Fatma Vedia  Amal'ın torunu Serap Verdi'nin kayınpederi :



Nejat Hasan Verdi'nin kayınvalidesi:



Nejat Verdi'nin bacanağı :



Mustafa Selahattin Çalım'ın dünürü:



 Nejat Verdi'nin kardeşi Perihan hanım'ın eşi:



Muzaffer  Canbolat'ın kızkardeşinin eşi:

OLUM Rukıye Cakmur'un eşi,ziraat mühendisi Enver, Dr. Dılaver Cakmur'un, Galip Yavaşça'nın eşi, Ülker ile Zeynel Canbolat'ın eşi îffet'ın babaları, Raıf, Vakıf Cakmur'un  kardeşleri , Dr. Muzaffer ve Arıf Canbolat'ın enişteleri  AKİF CAKMUR uzun müddetten beri müptelâ oldugu hastalık sonunda vefat etmiştır.Merhumun cenazesi 31,8'1961 perşembe günü Kadıkoy Osmanağa camıınden ogle namazını mütaakıp kaldınlacak.Karacaahmet kabnstanına defnedilecektir.



Akif Çakmur'un kardeşi:




Vakıf Çakmur'un baldızı Fahire Atav'ın kayınbiraderi





Not: Vakıf Çakmur'un kayınvalidesi Kevser Nemli , Hasan Pulur'un dayısının eşidir.


Mustafa Hulki Erem'in kızı ressam Nihal Erem'in eski eşi Saffettin Sile'nin kardeşi Sabahattin Metya'nın bacanağı Rıfat Pere , gazeteci Mehmet Yakup Yılmaz'ın kardeşi Feryal hanım'ın eşi Ömer Pere'nin amcasıdır.Sabahattin Metya'nın dayısı Kani Berkin, Selim Soydan'ın teyzesinin eşidir.



Mustafa Hulki Erem'in baldızı Vedia hanım'ın eşi Calib Serter, Sinan Erdem'in dayısıdır.Sinan Erdem'in ablası Bünyan hanım, Saliha Betül Talu'nun amcasının eşidir.Saliha Betül hanım'ın oğlu Eren Talu, Defne Samyeli'nin eski eşidir.


Fatma Vedia Amal'ın üvey annesinin kardeşi Faruk Mirgün'ün  kızı Jerfi Fıratlı , İhsan Sabri Çağlayangil'in halazadesinin gelinidir.Mirgün'ün oğlunun kayınvalidesi Nimet Çınar  ise Bedirhanpaşa'nın torunlarındandır.Nimet hanım'ın eski eşinin halası , Mithat Şükrü Bleda'nın eşidir.


Fatma Vedia Amal'ın anne ayrı baba bir kardeşi, Faruk Mirgün'ün yeğeni Ali Sonder'in kayınbiraderinin eşi  Güzin hanım, Prof. Ragıp Sarıca'nın halasının kızıdır.Güzin hanım'ın halasının kızı Lütfiye Arıbal, Osmanlı'nın son dönem bakanlarından Ahmet Nesimi Sayman'ın kızkardeşinin gelinidir.


Faruk Mirgün'ün amcasının kızı Pervin Gelenbevi'nin kızı Nahit hanım , Orhan Veli'nin sevdiği kadın olarak ünlenmiştir.Nahit hanım'ın ilk eşi Halil Vedat Fıratlı, Ahmet Salih Korur'un damadı Mehmet Ali Fıratlı ile aynı ailedendir.




30 Ağustos 2015 Pazar

Fethullah Gülen - Güliz Onursal - Rasim Öztekin


Fethullah Gülen'in annesi Refia hanım şu ropörtajda  belirtildiği üzere Edirne Müdafii Şükrü Paşa'yla aynı soydan gelir.


Edirne Müdafii Şükrü Paşa'nın eşi:
                                                                         



Zafer Rabia Edirne'nin oğlu Osman bey'in düğün haberi:

Mes'ud bir evlenme istanbul Rıhtım İşletme idareleri murakıbı Cemal Tekeli'nin torunu ve Yozgad meb'usu avukat Emin Draman'ın kızı Gönül'le Edirne müdafii merhum Şükrü Paşa'nın oğlu kimyager Diplom Mühendis Osman Şükrü'nün düğünleri dün akşam Perapalas salonlarında her iki tarafın güzide dostları ve akrabası huzurile tes'id edilmiştir. Yeni evlilere saadetler dileriz.




Gönül Edirne'nin  amcası Yusuf Ziya Draman'ın  eşi:



Nemide Draman'ın yeğeni Nuran hanım'ın kayınbiraderi:



Gönül Edirne'nin amcası Hamdi Draman'ın  oğlu:



Orhan Draman'ın kardeşi Mehçure Kazancıbaşı'nın eşinin torunu Esra hanım'ın kayınpederi :




Gönül Edirne'nin annesinin amcasının oğlu :



Fahrettin Tekeli'nin dünürü:







Not:Fahire Tekand'ın amcasının oğlu Necdet Kent , Muhtar Kent'in babasıdır.Fahire hanım'ın halasının oğlu Siret Halulu, Kazım Taşkent'in kuzenidir.


Fahire Tekand'ın kızı Ayşe Gezgin'in eltisi Zeynep hanım Çetin Emeç'in kardeşidir.Ayşe hanım'ın dünürü Rasin Özay, Sedat Simavi'nin  kayınbiraderinin oğludur.


Ayşe Gezgin'in eşi Hilal Nurullah Gezgin'in annesinin teyzesinin  oğlu Muzaffer Atasagun'un amcazadesi Süleyman  Atasagun'un yeğeni Metin Sirel , gazeteci  Mehmet Yakup Yılmaz'ın kızkardeşi Feryal hanım'ın  görümcesinin eşidir.


Gönül Edirne'in anneannesi Emine hanım eski siyasetçilerden,  Atatürk'ün çocukluk arkadaşı Tahsin Uzer'in kardeşidir.Tahsin Uzer'in diğer kardeşinin torunu Meral Nebioğlu'nun gelini Rüya Mocan , Fethi Ahmet Paşa'nın torunudur.


Rüya Mocan'ın teyzesinin eşi Necmettin Sadak'ın damadı Hıfzı Bakım ,Gönül Edirne'nin amcasının eşi  Nemide Draman'ın yeğeni Nuran Onursal'ın dayısıdır.



Gönül Edirne'nin amcasının kızı Mehçure hanım'ın eşinin ilk eşi , Rasim Öztekin'in eşi Esra hanım'ın babaannesi Rahşende hanım, Sümbülefendi  dergahı şeyhi Mehmet Azmi efendi'nin kızıdır.Rahşende Kazancıbaşı'nın amcasının oğlu Razi Yücesümbül'ün eşi Mürüvvet hanım , Akif Sadıkoğlu'nun kızı Revan hanım'ın eski eşi Ergül Aybay'ın teyzesinin görümcesidir.



Nuran Onursal'ın kayınbiraderi Naim bey'in kızı Güliz Onursal , Nurettin Hasman'ın eski eşidir. 



29 Ağustos 2015 Cumartesi

Salih Bosna - Sadıkoğlu ailesi - Faruk Süren - Evrenoszadeler - Mehmet Yakup Yılmaz


Salih Bosna'nın kızı Aysel hanım'ın eşi:  
                                                              


Akif Sadıkoğlu'nun kardeşi:




Şadan Sadıkoğlu'nun büyük  kayınvalidesi:

MÜESSİF ÖLÜM Gazi Evrenos ahfadından, merhum Mustafa Bey kerimesi ve merhum Sabri Bey halilesi, Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu Profesörlerinden Muzaffer Evrenos ile Sağlık Bakanlığı Eczacılık Genel Müdürü Ilhami Yücelin valideleri, Şadan Sadıkzade ile Dr. Rifat Pere'nin büyükkayınvalideleri. Beyhan Sadıkoğlu, Galib Evrenos, Nevin Pere, Sevim Yücel ve Haluk Evrenosun büyükanneleri MAHİSER EVRENOS




Mahiser Evrenos'un oğlu:




İlhami Yücel'in kızı Nevin Pere'nin kayınvalidesi:



Refia Pere'nin torunu:









Not: Ömer Pere'nin eşi ,gazeteci Mehmet Yakup Yılmaz'ın  kardeşi olan Feryal Pere'nin oğlu Çınar Oskay'ın babası ünlü iletişimbilimci Ünsal Oskay.



Ömer Pere'nin kardeşi Esin hanım'ın görümcesi Nüveyre hanım'ın üvey kızı Nevhiz Zabcı, Ahmet Emin Yalman'ın kardeşinin gelinidir.Esin hanım'ın eski eşi Ercüment Sevgen'in kardeşinin eşi Perizat hanım'ın amcasının baldızı Ayşe Fahriye Kuntay, Ayşe Kulin'in eski eşi Eren Kemahlı'nın büyükannesidir.Ayşe Fahriye hanım'ın eşi Ziya Kuntay Emiroğlu , Süreyya Paşa'nın ( İlmen) kardeşidir.



Ömer Pere'nin amcası Rıfat Pere'nin bacanağı , Evrenoszade  İlhami Yücel'in damadı olan  Sabahattin Metya'nın  kardeşi Saffettin Sile, Ressam Nihal Erem'in eski eşidir.Nihal hanım İTÜ eski rektörü Mustafa Hulki Erem'in kızı.



Sabahattin Metya'nın dayısı Kani Berkin, Selim Soydan'ın teyzesinin eşidir.


Akif ve Şadan Sadıkoğlu'nun yeğenleri Pemra hanım , Eda Taşpınar'ın babası Teoman bey'in ikinci eşidir.


Akif Sadıkoğlu'nın kızı Hatice hanım,  GS eski başkanlarından Faruk Süren'in eşidir.


Akif Sadıkoğlu'nun diğer kızı Revan hanım'ın Teoman Demir'den olan kızı  Hande hanım, Erdal Acar'ın kardeşi Erdinç bey'in eşidir.


Akif Sadıkoğlu'nun eşi Aysel hanım'ın eşlerinden  biri de Ömer Madra'nın babası Cem Madra'dır.Ömer Madra'nın annesi  eski siyasetçilerden Fuat Ağralı'nın kızıdır.


Aysel  Bosna Sadıkoğlu  'nun kardeşi Mesrure Pekün , Atatürk'ün yakın arkadaşı ve akrabası Fuat Bulca'nın kızkardeşinin gelinidir.



28 Ağustos 2015 Cuma

Ziya Selışık - Mehmet Ali İrtemçelik - Oral Çalışlar


Ziya Selışık'ın bacanağı Mehmet Ali İrtemçelik'in teyzesinin eşi Emir Sencer'in kardeşi:                                                                              


Osman Sencer'in bacanağı Celal Büyükcivelek'in kardeşi:



Fatma Mürüvvet Molu'nun oğlu:



Mustafa Molu'nun kayınvalidesi Mevhibe Soydaş'ın annesi:

Cumhuriyet, 17 Şubat 1963, Sayfa 2

V E F A T Ankara eski Polis Müdürlerinden mefhum Osman beyin kıymetli eşi, Mukbil Erkel, Behice Soran, Mevhibe Soydaş, Türk Ticaret Bankası ve Denizcilik Bankası eski Müfettişi Muzaffer Erkeller ve Yalova Kaplıcaları Muhasebecisi Enver Erkeller'in sevgili annelerii, Yük. Müh. Sabri Soran, Dr. Mütehassıs î. Hakkı Soydaş, Emine Erkel, Muallâ ve Gönül Erkeller'in kayınvalidesi, Nurhan ve Yük. Kimya ... Muh. Harun Reşit Kuraner, Osman ve Nuran Erkel, İpek, Feza ve Neşenin babaanneleri, Onyıl ve Leylâ Soydaş, Müh. Sönmez Soran, Bilge ve Fikret Aracı ile Oya ve Mustafa Molunun anneanneleri. Salihatı Nisvandan Penbe Erkeller   16.2.1963 tarihinde hakkin r»hmetine kavuşmustur. Cenazesi 17.2.1963 tarihinde (pazar günüt öğle namazını müfaakıp Pendikte Büyük Camiden kal dılılarak Pendık kabristanına defnedilecektir.Allah rahmet eylesin.




Not: Penbe Erkeller'in oğlu Muzaffer Erkeller'in kızı İpek hanım, Oral Çalışlar'ın eşidir.


Penbe Erkeller'in damadı Sabri Soran'ın kardeşi Cemal bey'in  kızı  Güzide hanım,  Dr. Faruk Baban'ın eşidir.Faruk Baban'ın amcası Selim bey, Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha hanım'ın babasıdır.



27 Ağustos 2015 Perşembe

Ziya Selışık - Mehmet Ali İrtemçelik - Hasan Cemal - Hasan Pulur

Milli istihbarat teşkilatı MİT kurulana kadar hizmet veren istihbarat örgütü Milli Emniyet Hizmeti MEH/MAH 'ın iki kez reisliğini yürüten Ziya Selışık eski milletvekili ve büyükelçi Mehmet Ali İrtemçelik'in teyzesinin eşidir.


Ziya Selışık'ın bacanağı , Mehmet Ali İrtemçelik'in teyzesinin eşi olan Emir Sencer'in annesi:
                                                                             


Emir Sencer'in dayısı:



Fuat Erciyeş'in kayınbiraderi:



Fuat Erciyeş'in kızı Gönül Bingöl'ün dünürü:



Fuat Erciyeş'in yeğeni:






Not: Milli Emniyet Hizmeti  MEH/MAH'ın ilk reisi  Şükrü Ali Ögel , Cem Boyner'in anneannesinin amcasıdır.Ögel'in eşi Emine hanım, Betül Talu'nun halasıdır. Talu , Defne Samyeli'nin eski kayınvalidesi ve kızlarının babaannesi.



Hüsnü Nuri Erenli'nin oğlu Müfit bey, Ebussuudoğlu ailesinin damadıdır.Müfit Erenli'nin bacanağı Reşat Sagay'ın annesi,  Samiha Ayverdi'nin halasının kızıdır.Reşat Sagay'ın kardeşi Orhan Kadri bey'in kayınbiraderinin kızı Reyyan Hanım ,Yalım Eralp'in eski eşidir.Eralp'in amcası, Işık lisesi'nin ilk mezunlarından olan Halil Vehbi bey Bülbülderesi Mezarlığı'nda gömülüdür.Prof. Halil Vehbi Eralp'in eşi de yine Bülbülderesindeki Karakaş Kösem ailesinden.



İsmet Benayyat'ın oğlu Yıldırım bey'i  Türkiye sunucu  ''Yıldo'' olarak tanıyor.


İsmet Benayyat'ın dünürü, Fuat Errciyeş'in kızı olan Gönül Bingöl'ün kayınvalidesinin yeğeni Muzaffer Buğra'nın kardeşinin oğlu ünlü yazar Tarık Buğra  gezeteci yazar Yalçın Doğan'ın dayısıdır.


Bülent Ecevit - Cemali ailesi - Malik Yolaç - Mehmet Ali İrtemçelik - Ziya Selışık - Celal Şengör - Mesut Yılmaz


Bülent Ecevit'in anneannesi:
                                                                               


Adviye Sargut'un yeğeni Emine Cemali'nin eşi:



Ali Cemali'nin kardeşi Kadri Cemali'nin kızı Bülent hanım'ın kayınvalidesi:



Kadri Cemali'nin diğer kızı Füruzan hanım'ın kayınvalidesi:



Fürüzan Cemali'nin eşi:



İhsan Gürgan'ın yeğeni:



İhsan Gürgan'ın yeğeni Nazlı hanım'ın eşi Mehmet Ali İrtemçelik'in anneannesi:



İhsan Gürgan'ın teyzesinin oğlu Kutsi Bosut'un büyükkayınvalidesi:



 Zübeyde Nesime Karakol'un yeğeni:



25 Ağustos 2015 Salı

Osman Hamdi bey - Çapanzadeler - Tüli Kamhi - Can Kıraç - Söylemezoğlu ailesi - Babanzadeler - Yaşar Kemal


Ünlü Ressam Osman Hamdi bey'in kardeşi İsmail Galip bey'in oğlu Mübarek Galip Eldem, Çapanzadelerden Müşir Ahmet Şakir Paşa'nın kızı Fatma Munise hanım ile evlenmiş.



Müşir Ahmet Şakir Paşa'nın kardeşi Agah Efendi'nin torunu:




 Kerime Çapanoğlu'nun oğlu  Vedat Üngör'ün eşinin akrabası:

                                                                                 

Kerime Çapanoğlu'nun oğlu Ekrem Zeki Ün ve eşi:
                                                                       
                                                                                 


Verda Ün'ün kuzeni:
                                                                               

             
Bedriye Gencer'in akrabası:                                                                              

Bedriye Gencer'in kayınbiraderi:
                                                                             
                                                                 

Bedriye Gencer'in eltisi:
                                                                                 
                                                         




Not: Gencer ailesinin dahil olduğu Çerkeşizade ailesiyle ilgili  bilgi:

 Pir-i Sani torunlarından Saffet Tanman 

                                                                
Reşit Gencer'in akrabası Ayşe Semiha Baban ,ünlü yazar  Yaşar Kemal'in eşidir.Ayşe Semiha hanım'ın ailesi Babanzadeler'in akrabalık ilişkilerini anlatan   Oda tv yazısı:

Babanzadeler


Ressam Osman Hamdi bey'in dünürü  Çapanzade Müşir Ahmet Şakir Paşa ve akrabaları:

Müşir Ahmet Şakir Paşa


 Türkan Gencer'in baba tarafı Söylemezoğlu ailesinin hikayesi:

Yüksel Söylemez susar




24 Ağustos 2015 Pazartesi

Ercan Arıklı - İsmail Cem İpekçi - Ziya Naki Yaltırım - Ressam Nihal Erem - Cemali ailesi


İsmail Cem İpekçi ve Ercan Arıklı'nın kayınpederleri Razi Trak'ın amcasının eşi:
                                                                             


Sadiye Trak'ın kardeşi Seniye Çamlıca'nın damadı:



İsmet Kirpikli'nin kardeşi Sema Hendekli'nin kayınbiraderi:



Sema Hendekli'nin görümcesi Birsen Tanor'un kayınpederi:



Şinasi Tanor'un akrabası:



Ahmet Hendekli'nin dünürü:



Vecahet Ünlüer'in kardeşi:



Şinasi Tanor'un eşi Aliye hanım'ın teyzesi:



Hatice Mihrinisa Tanaçan'ın kayınbiraderinin kızı Hikmet Cemali'nin kayınbiraderi:







Not: Ali Cemali'nin eşi  Emine  hanım , Bülent Ecevit'in anneannesi Adviye Sargut'un yeğenidir.Emine hanım'ın eniştesi İbrahim Atıf Sargut'un kuzeni Ferit Güngören, Mehmet Ali Birand'ın eşi Cemre hanım'ın babasıdır.


Ali Cemali'nin kardeşinin eşi Gülgün hanım'ın teyzesi Nezahat Uralman, Selim Sarper'in kayınvalidesidir.

Ali Cemali'nin kardeşi Şükriye hanım'ın eşi Cemal  Mardin , Arif Mardin'in amcasıdır.

Fuat Bayraktar'ın baldızının kızı Gönül Pamir, Hamit Nafiz Pamir'in kardeşinin gelinidir.

Fuat Bayraktar'ın dünürü Fethi Amal , Fethi Ahmet Paşa'nın torunudur.

Fuat Bayraktar'ın kardeşi Ali Nijat bey'in bacanağı Mete Öğütmen, Bülbülderesi'ndeki Kapancı Öğütmen ailesindendir.

Fuat Bayraktar'ın damadı Tarık Alp, Ahmet Vefik Alp'in amcasıdır.

Şinasi Tanor'un eşi Aliye hanım ilk  serasker Ağa Hüseyin Paşa ile Hassa Müşiri Gürcü Mehmet Vasıf Paşa'nın  torunudur.


Dr. Ziya Naki Yaltırım ve Gülsemiha Sözmen'in kızları Nuran hanım'ın kızının babası Sedat İnal ,Ressam Nihal Erem'in teyzesinin oğludur.Nihal Erem , İTÜ eski rektörlerinden Mustafa Hulki Erem'in kızıdır.