Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

4 Ocak 2016 Pazartesi

İhsan Aksoley - Cevat Fehmi Başkut - Öztrak ailesi - Melih Esenbel


Kurtuluş savaşı kahramanlarından General  İhsan Aksoley'in anılarından oluşan  kitabın tanıtım yazısında  şurada  hakkında yazılanlar:

 İhsan Aksoley, I. Dünya Savaşı’na Muhabere Teğmeni rütbesiyle katılmış bir Türk subayıdır. Enver Paşa’nın emriyle, Fizan’da telsiz telgraf istasyonu kurmakla görevlendirilmiş, Kuzey Afrika’ya bir Alman denizaltısıyla gitmiş, Mondros Mütarekesi’nden sonra beraberindeki subaylarla İtalyan kuvvetlerine teslim olmuş ve elimizdeki kitabın ilk bölümünde esir bir Türk subayının Kuzey Afrika’daki yaşadıklarını anlatmıştır. 1919 Eylül’ünde İstanbul’a dönen İhsan Aksoley kitabın ikinci bölümünde İstanbul’da kurdukları gizli bir teşkilat ile Anadolu’ya insan, silah ve malzeme kaçırdığını, kimliğinin ortaya çıkmasını müteakip Anadolu’ya geçişini kısacası Milli Mücadele döneminde yaşananları, göze alınan riskleri verilen zorlu mücadeleyi anlatmaktadır.



İhsan Aksoley'in kardeşi General Asım Aksoley'in eşi Melahat hanım'ın halası:
                                                                   


Cemile Başkut'un oğulları:
                                                                                 
                                                                         


Hikmet Başkut'un dünürü:



Cevat Fehmi Başkut'un oğlu Büyükelçi Yaman Başkut'un eşi Filiz hanım'ın yeğeni :




Reşat Temizer'in kızkardeşi Hüceste hanım'ın nişan  haberi:

Cumhuriyet, 28 Ağustos 1943, Sayfa 3

Nişanlanma  Burun boğaz mütehassısı Dr. Bahri İsmet'in kıza Hüceste ile Mahmud Celâleddin (paşa) zade eski İstanbul vilayeti mektupcusu merhum Şemseddin Ziya'nın oğlu Basın ve Yayın umum müdürlüğü mütercimlerinden Rifat Esenbel'in  nişan merasimi Dr. Bahri İsmet'in Cağaloğlu civarındaki evinde aile erkânı huzurile yapıîmıştır. Gençlere saadet dileriz.



Rıfat Esenbel'in kardeşi:                                                                                






Not:Sadrazam Çorlulu Ali Paşa'nın akrabaları:   Çorlulu Mahmut Celalettin Paşa ve akrabalık bağları


General İhsan Aksoley'in kayınbiraderi Ali Talip Güran'ın kayınvalidesinin kardeşi Nihat Sezai Güran, Sabuncuzade Hacı Şakir bey'in oğlu Ahmet Tevfik Sabuncuoğlu'nun damadıdır.

Ali Talip Güran'ın kayınbiraderinin kızı Bilge Berker'in eşinin dayısının gelini Ayten Yiğiter , General Rahmi Belgerden'in kızkardeşinin kızıdır:






Gürkan Hacır'ın kaleminden Öztrak ailesi : CHP Halkçı mı, Aristokrat mı ?



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder