Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

30 Ağustos 2016 Salı

İsmet İnönü - Turan Güneş - Halil Berktay - İnegöllüzadeler


İsmet İnönü'nün oğlu Ömer bey ve eşi  Engin hanım  Şişli belediye başkanlığı yapan Hayri İnönü'nün anne ve babasıdır.

Hayri Bey'in kardeşi Eren İnönü'nün kayınvalidesi Filiz hanım, Dışişleri eski bakanlarından Turan Güneş'in baldızıdır.Turan bey'in kardeşi Saffet Güneş'in damadı İlter Bilgin , Dinç Bilgin'in amcasının oğludur:


Fazlı Necip bey - Dinç Bilgin - Nihat Erim - Lale Aytaman - Turan Güneş - İnönü ailesi - Halil Berktay



İsmet İnönü'nün torunu Eren İnönü'ün kayınvalidesi Filiz Gökçe'nin kuzeni
                                                                   


Oğuz Gökmen'in kuzeni Nevres Gökçe'nin dünürü:



Oğuz Gökmen'in yeğeni Fatmagül Berktay, Halil Berktay'ın eski eşidir.

Fatmagül hanım'ın kardeşi Prof. Dr. Bülent Tanör'ün kayınpederi:



İbrahim Öktem'in yeğeni Hürrem Birand'ın eltisi:





Not: Nezahat Birand'ın gelini Zinnur hanım, Kaya Çilingiroğlu'nun teyzesidir.Nezahat hanım'ın annesi Muhlise hanım'ın babası  İnegöllüzade Saffet bey, Celal  Bayar'ın kayınpederi İnegöllüzade Refet bey'in kardeşidir.



Nezahat Birand'ın dayısı Muammer Eriş'in eşi Emine Musaffa hanım, Bülent Ecevit'in annesinin dayısının kızıdır.Muammer-Emine Musaffa Eriş çiftinin damatları , ASALA'nın katlettiği Türk büyükelçilerden İsmail Erez  , Mehmet Ali Ayni'nin amcazadesinin oğludur.İsmail bey'in üvey annesi Şivezat hanım Cenap Şahabettin'in kızıdır:





Nezahat Birand'ın eşi Remzi Birand  1950-60 yılları arasında  DP Konya milletvekili imiş.


Remzi Birand, 1864 büyük Çerkes sürgününde Kuzey Kafkasya'dan Anadolu'ya göçen Adigelerin  ''Brante'' ailesindendir.


Karaman'a yerleşerek Birand soyadını benimseyen  Brante ailesinden çıkan ünlü isimler arasında tıp profesörü İzzet Birand , İlahiyat Profesörü Kamran Birand ,biyografisini şurada okuyabileceğiniz botanikçi Prof. Dr. Hikmet Ahmet Birand  gibi isimler var.Yine bu aileden Rıfat Ahmet Birand'ın kızı  Prof. Dr. Beğlan Birand Toğrol'un eşi Prof. Dr. Ergün Toğrol da  Boğaziçi üniversitesinin eski rektörlerindendir.



Prof. Dr. Beğlan Birand Toğrol'un ilk eşi sanat tarihçisi Nejat Diyarbekirli , Sadrazam Ahmet İzzet Paşa ve Sarıcazade Arif Paşa'nın torunları olan  piyanist  Ayşegül Sarıca'nın eşidir.


Nejat Diyarbekirli, yazar Selim İleri'nin annesinin dayısının oğludur:





Dr. İbrahim Öktem'in ilk eşi Dr. Saffet Öktem, Banvit'in kurucusu Vural Görener'in halasıdır.


Dr. İbrahim Öktem ve Turan  Güneş'i buluşturan siyasi 
parti: 




Oğuz Gökmen'in yeğeni gazeteci Yavuz Gökmen 1998 yılına genç yaşta vefat emişti.


Oğuz Gökmen'in kuzeni Nevres Gökçe'nin kızı, Nihat Tümer'in gelini Saadet hanım, Saba Tümer'in annesidir.Saadet hanım'ın kardeşi Müjde hanım Nuri  Çolakoğlu'nun kardeşi Kemal bey'in eşidir. 



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder