Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

30 Eylül 2016 Cuma

Ahmet İzzet Paşa - Nusret Metya - Selim Soydan - Ressam Nihal Erem


Sadrazam Ahmet İzzet Paşa'nın kardeşi Abdülhalim Esat Paşa'nın kızı:
                                                                             


Nihal Furgaç'ın annesi Vedia hanım'ın amcasının kızı:



Hatice Naime Ersun'un eniştesi:



Hatice Naime Ersun'un kızkardeşi Emine Muhsine hanım'ın eşi ve İsmail Hakkı Arda'ın bacanağı olan  Nusret Metya'nın yeğeni:







Not: Hatice Naime Ersun'un eniştesi , İsmail Hakkı Arda'nın bacanağı, Sabahattin Metya'nın amcası olan Yanya doğumlu Mehmet Nusret Metya : 


TÜRKİYE’NİN DÜZENİ
Lozan’da Türkiye’nin rejimi konuşulmadı, fakat hukuk sistemi konuşuldu. Tarihimizde laiklik kavramı resmen ilk defa Lozan’da İsmet Paşa, Rıza Nur ve hukuk danışmanları tarafından dile getirildi. Buna karşılık Venizelos, Lord Curzon ve Fransız Bompard Müslümanlara ve Hıristiyanlara ayrı hukuklar uygulanmasını savundular.
Konu kapitülasyonlarla ve azınlıkların statüsüyle ilgilidir.

Lozan’da hukuk
Yukarıdaki fotoğrafta, Lozan’da Türk heyetine danışmanlık yapan ve komisyon toplantılarında tartışmaları yürüten üç büyük hukukçumuz, Tahir (Taner), Nusret (Metya) ve Münir (Ertegün) Beyler Sirkeci Garı’nda, Lozan’a hareketlerinden önce görülüyor.
Kuvvetli hukuki savunmalarıyla kapitülasyonların kaldırılmasında hayli etkili olacaklardı.





Yazıda ismi geçen Ord. Prof. Tahir Taner'in akrabaları:



Prof. Tahir Taner'in hayatı: Ord. Prof. Tahir Taner



Sabahattin Metya'nın kardeşi Saffettin Sile , İTÜ eski rektörlerinden Mustafa Hulki Erem'in kızı  ressam Nihal Erem'in çocuklarının babasıdır.



Sabahattin Metya'nın dayısının eşi Nimet hanım, Selim Soydan'ın teyzesidir:




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder