Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

30 Temmuz 2016 Cumartesi

Komili ailesi - Ahmet Mavitan - Derviş-Bükey ailesi - Fahrettin Kerim Gökay - Banu Avar


İşadamı  Halis Komili'nin babası:
                                                                               
               

Halis Komili'nin halası Güzin Korkmaz'ın eşi:
                                                                               



Hüsnü Hikmet Korkmaz'ın kardeşi Fikret bey'in  eşi Geyvan Korkmaz, Ahmet Mavitan'ın kuzenidir.Hüsnü Hikmet bey'in diğer kardeşi Fuat Korkmaz'ın kayınvalidesi:





Güzin Akosman'ın oğlu Sahip bey, Kemal Derviş'in amcasının dünürü  -Derviş-Bükey  ailesi gibi Sadrazam Halil Hamit Paşa'nın soyundan gelen-   İlhami Masar'ın damadıdır.


Güzin Akosman'ın gelini Belma hanım'ın amcası Mahmut Cengiç'in damadı Ömer Tarzi , Mehmet Eymür'ün kızkardeşi İnci Tarzi'nin kayınbiraderidir.



Belma Akosman'ın annesi Tahire Cengiç'in halasının oğlu İbrahim Akkoyunlu , Halide Edip Adıvar'ın eski eşi Salih Zeki Sayar'ın oğlu Faruk Sayar'ın kayınpederidir.



İbrahim Akkoyunlu'nun kardeşi İsmet bey, Kazım Karabekir'in kızı Hayat Feyzioğlu'nun dünürüdür.İsmet Akkoyunlu'nun gelini Cumhuriyet tarihinin ilk balerini Kaya Özilhan , Atilla İlhan'ın amcasının kızıdır.



Akkoyunlu kardeşlerin kızkardeşleri Vasfiye Güney, Nilüfer Göle'nin amcasının oğlu Pekcan Hüsrev Göle'nin kayınvalidesidir.Vasfiye hanım'ın kayınbiraderinin oğlu  Rükneddin Güney, Nazım Hikmet'in yeğeni Samiye Bilgişin'in kayınbiraderinin damadıdır.Samiye Bilgişinin oğlu İlkay bey,  Necmi Komili'nin dünürüdür




Güzin Akosman'ın kuzeni:



Hüseyin Şekip Sevingen'in büyüğü :



Hüseyin Şekip Sevingen'in kayınvalidesi Fasiha hanım'ın teyzesi:



Aliye Tüfekçi'nin yeğeni Ayhan Balkış'ın kayınvalidesi:



Hatice Munis Balkış'ın kardeşi:





Not:Banu Avar'ın babası Mehmet Bahattin Avar'ın yeğeni Adnan Eseniş hanım, Eseniş lisesi'nin kurucusudur.Adnan Eseniş 'in kardeşi Feriha hanım'ın eşi Fuat Baymur, Milli eğitim bakanlığı talim terbiye azalığında görev yapmış.



Mehmet Bahattin Avar'ın Banu hanım'ın annesinden önceki eşi Sıdıka Avar, Eğitim misyoneri olarak tanınıyor. 



Nuri Çolakoğlu'nun teyzesinin eşinin teyzesinin eşi olan Asım Rıdvan Tanaçan'ın yeğeni Dr. Hayri Tanaçan'ın kayınbiraderinin eşi Meral Sevsevil'in halasının oğlunun babası Hüseyin Şekip Sevingen'in kardeşi Şadan bey, Banu Güven'in teyzesinin kayınbiraderinin kayınpederidir:


Kapancı Cemaati - Mardinizadeler - İzzet Mehmet Paşa - İnegöllüzadeler - Mithat Paşa - Menemencioğlu ailesi




Hüseyin Şekip Sevingen'in büyüğü Emine Nilüfer Gökay'ın  eşi Fahrettin Kerim Gökay'ın akrabaları :


Gülçin Çaylıgil - Arda Uskan - Fahrettin Kerim Gökay - Mithat Alam - Leyla Umar


Şemsettin Günaltay - Keriman Halis - Fahrettin Kerim Gökay


29 Temmuz 2016 Cuma

Komili ailesi - Karakaş cemaati


Halis Komili'nin halası Hümeyra Arman'ın kızı Tules hanım'ın  vefatının ardından eşi Mahmut  Karaağaç, Aydın Doğan'ın damadı Mehmet Ali Yalçındağ'ın  kızkardeşinin kayınpederi Recai Erkli'nin kuzeni Ayla hanım ile evlenmiş.


Mahmut Karaağaç'ın teyzesi:                                                                      

Mahmut Karaağaç'ın annesi:



Fatma Hatice Işıldak ve Hamide Karaağaç'ın eşlerinin akrabası Celalettin Sezin'in kayınvalidesi:



Dürdane Özgören'in dünürü:




Not: Fatma Hatice Işıldak'ın eşinin akrabası İsmail Hakkı Ketenoğlu Anayasa Mahkemesi eski Başkanlarından ve AP eski milletvekillerindendir.


Nuri Çolakoğlu - Komili ailesi - Aydın Doğan


Ünlü televizyoncu Nuri Çolakoğlu'nun teyzesinin eşi Nejat Ertüzün'ün teyzesinin eşi Asım Rıdvan Tanaçan'ın  yeğeni Hikmet hanım'ın eltisi Emine  Cemali , Bülent Ecevit'in annesinin dayısının kızıdır.

Nuri Çolakoğlu - Cemali ailesi



Asım Rıdvan Tanaçan'ın yeğeni Hayri Tanaçan'ın kayınpederi:
                                                                         


Lütfü Sevsevil'in gelini Meral hanım'ın büyükbabası:
                                                                         


İhsan Gürbüzer'in kardeşi Kadriye Başkaya'nın oğlu:



Yaşar Başkaya'nın kayınpederi:



Galip Hamzalay'ın dünürü:



Numan Balkan'ın damadı Mahmut Karaağaç'ın eski eşi:



Numan Balkan'ın yeğeni:



Recai Erkli'nin kayınpederi Şakir Süter'in kardeşi:





Not: Hacı Abdürrahim Süter'in kızı Nadire Odman'ın eltisi Armağan hanım  , Celal Bayar'ın baldızı Zafire hanım'ın kızıdır.Zafire hanım'ın torunu Ayla Aldıkaçtı , Orhan Aldıkaçtı'nın kuzeni Vehbi Aldıkaçtı'nın gelinidir.


Hacı Abdürrahim Süter'in damadı İzmirli ünlü Tanık ailesinden  Fahrettin Tanık, Ahmet Priştina'nın dayısıdır:





Hacı Abdürrahim Süter'in kardeşinin kızı Binay hanım'ın ve eşi Recai Erkli'nin oğulları Hakan Erkli, Aydın Doğan'ın damadı Mehmet Ali Yalçındağ'ın kızkardeşinin eşidir:





Hacı Galip Hamzalay'ın  kayınbiraderi İsmet Akkoyunlu,  Kazım Karabekir'in kızı Hayat Feyzioğlu'nun dünürüdür.İsmet Akkoyunlu'nun gelini, Cumhuriyet tarihinin ilk balerini olan Kaya Özilhan, Atilla İlhan'ın amcasının kızıdır.


 Hacı Galip Hamzalay'ın diğer kayınbiraderi İbrahim Akkoyunlu'nun kızı Zümrüt Leyla hanım, Halide Edib'in eski eşi Salih Zeki Sayar'ın oğlu ve  İrene Melikoff'un eski eşi olan  Faruk Sayar'ın eşidir.


İbrahim Akkoyunlu'nun diğer damadı Ümit Birkan'ın teyzesinin kızı Peran Kortel'in görümcesi Şermin hanım İbrahim Ethem Ulagay'ın gelinidir.



İsmet ve İbrahim Akkoyunlu'nun kardeşleri Vasfiye Güney'in damadı Pekcan Hüsrev Göle, Nilüfer Göle'nin amcasının oğludur.Vasfiye hanım'ın  kayınbiraderinin oğlu Rükneddin Güney, Nazım Hikmet'in yeğeni Samiye Bilgişin'in kayınbiraderinin damadıdır.



Samiye Bilgişin'in oğlu İlkay bey'in dünürü Necmi Komili'nin yeğeni Tules Karaağaç, Hacı Galip Hamzalay'ın dünürü Numan Balkan'ın damadının  eski eşidir.


İlkay Bilgişin'in eşi Mihda hanım'ın büyük dayısı olan Sadrazam Kıbrıslı Mehmet Paşa ahfadından Nazım Kıbrızlı'nın akrabaları :






Lütfü Sevsevil'in damadı Şükrü Gülesin( Kaynak:  Dünya rekortmeni futbolcu ) :




Lütfü Sevsevil'in torunu , Hayri Tanaçan'ın kızı olan Nilüfer hanım'ın  eşi Rıdvan Kutmangil'in yeğeni olan madenci ,Yeni Günaydın ve Süper Tan gazetelerinin sahibi   Bekir Kutmangil, bir cinayete kurban gitmiş:



25 Temmuz 2016 Pazartesi

Ahmet Emin Yalman - İdil Biret - Halil Berktay - Derviş-Bükey ailesi


Ahmet Emin Yalman'ın kızkardeşi:
                                                                     


Sabiha Zabcı'nın kızı  Bilge Ölçer'in eşi Cüneyt Ölçer:



Cüneyt Ölçer'in son eşi Nazan hanım'ın babası:



Nazan Ölçer'in annesi:



Nazan Ölçer'in eski eşi Mete Tapan'ın  kayınvalidesi

VEFAT Merhum Içel Milletvekili Hafız Emin İnankur ile merhume Seyide lnankur'un kızı, merhum Korgeneral Şükrü Naili Gökberk ve merhume Nazire Gökberk'in gelini, merhum Ziya inankur ve merhume Sıdıka Saltuk'un kızkardeşi, merhume Süheyla Çeşmebaşı, Semıye tnankur ve merhum İhsan înankur'un ablası, Saadet Gökberk, Muhterem Gökberk, merhum Turgut Gökberk, merhume Nazire Gökberk ile Yasemin ve Misket'in yengesi, Türkan ve Yüksel tnankur'un görümcesi, merhum Orhan Saltuk ve merhum Mehmet Çeşmebaşı'nın baldızı, Banu-Peter Brandt, Seyhun-Ceylan Saltuk, Selen-Sedat Kıhçcı ve Emin Çeşmebaşı'nın teyzesi, Zeynep lnankur'un halası, Defhe ve Esin'in biricik nenesi, Nilüfer-Mete Tapan ve Ülker Gökberk'in sevgili annesi, merhum Macit Gökberk'in çok sevgili eşi, Eski Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksekokulu emekli öğretim üyelerinden ZAHİDE GÖKBERK 20 Nisan 2002'de vefat etmiştir. Cenazesi 22 Nisan 2002 Pazartesi günü Teşvıkiye Camii'nde kıhnacak öğle namazından sonra Edirnekapı Şehitliği'ndeki aıle kabristanında toprağa verilecektir.




Mete Tapan'ın kayınpederi:



Mete Tapan'ın kayınvalidesi Zahide Gökberk'in kardeşi



Süheyla Çeşmebaşı'nın oğlu Emin bey'in eşi Ayşe hanım'ın babaannesi:



Emine İrfan Kocatopçu'nun gelini:





Not: Saime Nevhiz Kocatopçu'nun babası olan  GS Kulübü eski başkanlarından Osman Dardağan, Mecelle Şarihi Haydar Molla (Arsebük) ve Müzikolog Hüseyin Sadettin Arel'in kardeşidir.


Osman Dardağan'ın kardeşi Behiye Adoran'ın oğlu Şeref Adoran , Talat Paşa'nın eşi Hayriye Bafralı'nın dünürüdür:






Osman Dardağan'ın eşi Nermin hanım'ın oğlu Demir Bükey'in babası Kerim Bükey, Kemal Derviş'in amcasının oğludur.


Nermin Dardağan'ın kardeşi Nimet hanım, Fethi Ahmet Paşa ve İngiliz Sait Paşa'nın torunlarından Şehsuvar Menemencioğlu'nun kayınvalidesidir:






Osman Dardağan'ın kardeşi müzikolog Hüseyin Sadettin Arel'in kayınpederi Sadrazam Ahmet Nurettin Paşa, Münir Nurettin Selçuk'un dayısıdır.Sadettin Arel'in kızı Naciye hanım, Müzisyen Necil Kazım Akses ile Necil bey de boşanmalarının ardından Yaşar Nabi Nayır'ın eski eşi Saadet hanım ile evlenmiş:





Prof. Dr. Macit Gökberk,  Prof  Dr. Sabahattin Zaim'in akrabasıdır:





Suzan Batıman'ın kardeşi Yegan Berktay, Halil Berktay'ın annesidir.


13 Temmuz 2016 Çarşamba

Sevgi Soysal - Reşat Tesal - Ahmet Emin Yalman - Münir Nurettin Selçuk


Sevgi Soysal'ın amcası İsmet Yenen'in eşi Sabiha hanım,  Salih Bozok'un kızıdır.Salih Bozok'un eşi Düriye hanım, Nuri Conker'in kardeşi.


Sevgi Soysal'ın halası Muazzez Tesal, Türk-Yunan mübadele komisyonu başkanı Karakaş cemaati'nden Ömer Dürri Tesal'ın eşidir.Ömer Dürri bey'in oğlu Necip Tesal , Nuri Conker'in damadıdır.Necip bey'in kardeşi Reşat Tesal'ın bacanağı Hayati Tabanlıoğlu, Türkiye Cumhuriyetinin Dördüncü Cumhurbaşkanı olan Cemal Gürsel'in dünürüdür.


Reşat Tesal'ın  otobiyografik kitabında bahsettiği Şerife halasının akrabaları:

 Karakaş cemaati - Kardıçalı ailesi - Metin Oktay



Reşat Tesal'ın halası Şerife Meto'nun kayınbiraderi:
                                                                             



Fazlı Meto'nun kayınvalidesi:



Cumhuriyet, 27 Kasım 1950, Sayfa 3

                                                                    
Merhum Kars Milletvekili  eski İstanbul .......Nazif Sirel'in eşi , Metin Sirel, Nüveyre Meto, Mualla Ulus'un anneleri, Adana Çiftçiler birliği ....Fazlı Meto ile Ankara Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Sami Ulus'ın kayınvalideleri MÜEYYED SİREL .........................Feriköy'deki aile makrebine defnedilecektir.



Fazlı Meto'nun eşi:                                                                        
                                                                               

Nüveyre Göver'in üvey kızı Nevhiz Zabcı'nın kayınvalidesi:
                                                                               


Nüveyre Göver'in kardeşi Metin Sirel'in  eşi Meral  hanım'ın annesi:






Not: Münir Nurettin Selçuk'un damadı Metin Sirel, daha sonra gazeteci  Mehmet Yakup Yılmaz'ın kızkardeşi Feryal hanım'ın  görümcesi Esin Pere   ile evlenmiş.



Metin Sirel ve Nüveyre Göver'in kuzenleri  Nuhbe Müderrisoğlu, Rebul kolonyalarını günümüze taşıyan   isimlerden Eczacı Kemal Müderrisoğlu'nun eşidir.Nuhbe-Kemal Müderrisoğlu çiftinin dünürleri Muzaffer Epirden'in teyzezadesi Ahmet Rasim Onat , Kazım Özalp'in dünürüdür:






Nuhbe Müderrisoğlu'nun amcasının eşi Nazime Atasagun'un yeğeninin oğlu Hilal Nurullah Gezgin, Baha Esat Tekand'ın kardeşi Enver bey'in damadı ve Sedat Simavi'nin kayınbiraderinin oğlunun  dünürüdür:






Hilal Nurullah Gezgin'in kardeşi Bilal bey'in eşi Zeynep hanım, Çetin Emeç'in kardeşidir.Bilal-Zeynep Gezgin çiftinin oğulları Doğan bey'in eşi Merve hanım, eski başbakanlardan Sadi Irmak ve Ahmet Şevket Manioğlu'nun   torunlarıdır:





7 Temmuz 2016 Perşembe

Sevgi Soysal - Başar Sabuncu - Orhan Aldıkaçtı


Sevgi Soysal'ın evliliklerinin hikayesi:
                                                                         
                                                                             


Sevgi Soysal'ın ikinci eşi Başar Sabuncu'nun  dedesi:



Ömer Vasfi Aybar'ın kayınvalidesi:



Hafize Saniye Hamami'nin akrabası:



Celal Hamami'nin yeğeni Leman Aldıkaçtı'nın eşi:






Not: Hafize Saniye Hamami ve Celal Hamami'nin yeğenleri  olan  Ord. Prof. Dr. Kazım İsmail Gürkan, Çocuklar Duymasın dizisiyle tanınan opera ve sinema sanatçısı Altan Günbay'ın kızkardeşi Ülkü hanım'ın eşidir. 



Kazım İsmail Gürkan'ın kardeşi aynı zamanda bestekar olan  Prof. Dr. Suat İsmail Gürkan'ın hayatı:





Billur Kalkavan - Özdemir Nutku - Sevgi Soysal


Billur Kalkavan'ın anneannesi Meymenet Germiyanoğlu'nun amcasının eşi:
                                                                     


Pembe Giz'in yeğeni:



Kemal Akkan'ın kayınpederi:



Ali Rıza Seyfioğlu'nun yeğeni:



Emrullah Nutku'nun oğlu Özdemir Nutku'nun büyükkayınvalidesi:






Not:Tiyatrobilimci yazar  Özdemir Nutku'nun teyzesinin görümcesi  Aliye Altan, Melih Eczacıbaşı'nın kayınvalidesidir:





Özdemir Nutku'nun teyzesinin diğer görümcesinin kızı  Piraye Arıcanlı'nın görümcesi Behire hanım, Koç ailesinin akrabası Aktar ailesinin gelinidir:





Özdemir Nutku'nun dayısı Ekrem Akpay'ın eşi İclal hanım, Cömert Baykent'in halasıdır:





Nutku/Nutki ailesinin hikayesi: Ali Rıza Seyfioğlu



Pembe Giz'in torunu Füsun Küsefoğlu'nun akrabaları:




4 Temmuz 2016 Pazartesi

Bedia Muvahhit - Hıfzı Oğuz Bekata - Sarıcazadeler - Satvet Lütfi Tozan


İlk Müslüman kadın oyuncumuz Bedia Muvahhit hanım:
                                                                             



Bedia Muvahhit'in eltisi:

Cumhuriyet, 02 Ekim 1964, Sayfa 7

Merhum Kaptanoğlu Süleyman beyle Fatma hanımın  kızı, merhum Elçilerden Bedii Arbel'in eşi, Nil Arbel'in annesi, Faize Hıfzı Oğuz Bekata, Fazıla, Gıyas, Ayet ve Şevket Giz'in teyzesi, Melâhat Karabel'in halası, Bedıa Muvahhit'in eltisi, emekli  büyükelçi Selâhattin Arbel  ile Safiye Ereş'in ve Sina Arbel'in yengeleri, merhum Mehmet Şevket Paşanın baldızı, merhum Ragıp Paşa,Arif Paşa, ........... yeğeni ........ AFİFE ARBEL Hanımefendi vefat etmıştır. 




Afife Arbel'in yeğeni Faize hanım'ın eşi::                                                                           





Afife Arbel'in ağabeyi:

Afıfe Arbel ve Tahır Bıgunalım a be>5'  Abdullah ve Osman Sarıca'nın teyzezadesi, Satvet Lutfi Tozan'ın enıştesı ...... uhat Kaptanoglunun babası  CEMAL KAPTANOĞLU  Hakkın rahmetıne kavuşmuştur



Cemal Kaptanoğlu'nun kayınbiraderi:                                                                                              
                                                                                     





Not: Afife Arbel'in yeğeni, Bağdat valisi Mehmet Şevket Paşa'nın kızı Fazıla Şevket Giz, Türkiye'nin ilk kadın profesörü ünvanına sahip.



Bedia Muvahhit ve Afife Arbel'in diğer eltileri Mihrinur hanım , yazar Reşat Nuri Drago'nun kardeşidir.




2 Temmuz 2016 Cumartesi

İzzet Mehmet Paşa - Haluk Tezonar - Nemlizadeler - Komili ailesi - Sinan Erdem


Darendeli Sadrazam İzzet Mehmet Paşa'nın torunlarından  Seniye Turaç'ın eşi:
                                                                              
                                                   


Ahmet Naci Turaç'ın yeğenleri Ferruhzat ve Feyzinur Turaç'ın dayıları:
                                                                             



Fethi Ağan'ın yeğeni Türkan Kayhan'ın oğlu:
                                                                         



Ömer Volkan Kayhan'ın akrabaları Omurtak ve Haluk Tezonar'ın babaları:

VEFAT Bedia Tezonarın eşi: Omurtak, Haluk, Bilge ve Semranın sevgili babaları, müteveffa Kaymakam Niyazi Ülkünün damadı, merhum Selma Nemlioğlunun kardeşi Fuad Nemlioğlunun kayınbiraderl, P. T. T. Umum Müdürlügü Hususi Kalem Müdürü Mustafa Baytaş ve Diş Tabibi merhum Enver Güney'in  bacanakları, Doç. Dr Faruk ve Yüksek Mühendis Feyyaz Nemlioglu ve Leylâ Avdınalpın dayıları, Sami ve Ragıb Yagcıginerin ve Madd Yagcıoğlunun dayızadeleri, Ayten Baytaş ve Aynur Güneyin enişteleri, .............. Baş tbb. tbb.   MUZAFFER TEZONAR 



Muzaffer Tezonar'ın  yeğenleri Feyyaz Nemlioğlu ve Leyla Aydınalp'in babaanneleri:



Muzaffer Tezonar'ın oğlu Haluk Tezonar'ın  büyükkayınvalidesi:



Bedia Alpan'ın damadı Hayri Asuğman'ın kardeşi:





Not: Bu akrabalık  zincirinin devamı:




Afif Cemal Esen'in eşi Naşide hanım 1931 Türkiye güzeliymiş : Naşide Saffet Esen


Naşide Saffet Esen'in ilk eşi Selahattin Reşit Alan , Türkiye'nin ilk uçak mühendisidir.



Ömer Volkan Kayhan'ın kayınbiraderinin eşi Ragıbe Koçak, Ferhan Şensoy'un kardeşidir.



Muzaffer Tezonar'ın oğlu Haluk Tezonar  gibi damadı Tankut Öktem de heykeltraş.Tankut Öktem'in kızı Oylum Öktem kısa bir süre oyunculuk yapmış.



Ahmet Naci Turaç'ın yeğenleri Ferruhzat ve Feyzinur Turaç kardeşlerin  ve evlat edindikleri Neşe hanım'ın hikayesi:



Ferruhzat ve Feyzinur Turaç kardeşlerin babaları Behzat bey de heykeltraş imiş.