Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

30 Eylül 2016 Cuma

Ahmet İzzet Paşa - Nusret Metya - Selim Soydan - Ressam Nihal Erem


Sadrazam Ahmet İzzet Paşa'nın kardeşi Abdülhalim Esat Paşa'nın kızı:
                                                                             


Nihal Furgaç'ın annesi Vedia hanım'ın amcasının kızı:



Hatice Naime Ersun'un eniştesi:



Hatice Naime Ersun'un kızkardeşi Emine Muhsine hanım'ın eşi ve İsmail Hakkı Arda'ın bacanağı olan  Nusret Metya'nın yeğeni:







Not: Hatice Naime Ersun'un eniştesi , İsmail Hakkı Arda'nın bacanağı, Sabahattin Metya'nın amcası olan Yanya doğumlu Mehmet Nusret Metya : 


TÜRKİYE’NİN DÜZENİ
Lozan’da Türkiye’nin rejimi konuşulmadı, fakat hukuk sistemi konuşuldu. Tarihimizde laiklik kavramı resmen ilk defa Lozan’da İsmet Paşa, Rıza Nur ve hukuk danışmanları tarafından dile getirildi. Buna karşılık Venizelos, Lord Curzon ve Fransız Bompard Müslümanlara ve Hıristiyanlara ayrı hukuklar uygulanmasını savundular.
Konu kapitülasyonlarla ve azınlıkların statüsüyle ilgilidir.

Lozan’da hukuk
Yukarıdaki fotoğrafta, Lozan’da Türk heyetine danışmanlık yapan ve komisyon toplantılarında tartışmaları yürüten üç büyük hukukçumuz, Tahir (Taner), Nusret (Metya) ve Münir (Ertegün) Beyler Sirkeci Garı’nda, Lozan’a hareketlerinden önce görülüyor.
Kuvvetli hukuki savunmalarıyla kapitülasyonların kaldırılmasında hayli etkili olacaklardı.





Yazıda ismi geçen Ord. Prof. Tahir Taner'in akrabaları:



Prof. Tahir Taner'in hayatı: Ord. Prof. Tahir Taner



Sabahattin Metya'nın kardeşi Saffettin Sile , İTÜ eski rektörlerinden Mustafa Hulki Erem'in kızı  ressam Nihal Erem'in çocuklarının babasıdır.



Sabahattin Metya'nın dayısının eşi Nimet hanım, Selim Soydan'ın teyzesidir:




29 Eylül 2016 Perşembe

Ahmet İzzet Paşa - Karaosmanoğlu ailesi - Osman Hamdi bey - Enver Paşa


Eski Sadrazamlardan Ahmet İzzet Paşa'nın kardeşi Abdülhalim Esat Paşa'nın kızı
                                                                         


Nihal Furgaç'ın annesi Vedia hanım'ın amcasının damadı:



Mecid Duruiz'in amcazadesi, eşi Samiha hanım'ın halazadesi:



Nihal Furgaç'ın kardeşi Suha Furgaç'ın  kayınpederi:

 VEFAT Maraş eşrafmdan merhum Ahmet Ceylân ve Hatice Ceylân'ın oğlu, Necmiye Ceylân'ın kıymetli esi. Belkıs Ozuygur, Zulâl Ceylân, Özdil Furgaç'ın sevgili babaları, Ali, Sinan, Ceylân. Leylâ, Hülya Özuygur'un dedeleri, merhum Ali Rıza Ceylân, Hamit Ceylân, merhum Seher ve Su«îa, Dr. Naci Ceylân, merhum Mehmet Ceylân'ın kardesleri, merhum Sait Servet ve Ferdiye Zengin'in damatları, Dilfiruz Zengin, Süleyman Servet Zengin, Mükerrem Yaveroglu, Meral Ceylân ve Mine Çetindag'ın enişteleri, Mes'ut Ozuygur, Ertugrul Ceylân ve Suha Furgaç'ın kayınpederleri, Sami Karaceylân. Fikret Tamtürk, Neriman Tusavul, Metin Ceylân, Müveddet Tarman, Nejat Ceylân, Sumru ve Kumru Ceylân'ın amcaları, Osman, Fehmi ve Mehmet Yazıcıoglu'nun dayıları, Ankara Nümune Hastahanesl Emekli Eczacılarından SEYİT CEYLÂN 12 KylOI 1966 günü Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi 14 Eylül 1966 çarsamba günü öğle namazını müteakip Hacıbayram Camiinden kaldırılarak ebedi lstirahatgâhına tevdi edilecektir. 



Suha Furgaç'ın eşi Özdil hanım'ın amcası:


Naci Ceylan'ın dünürü:



Özdil Furgaç'ın diğer amcasının eşi:



Özdil Furgaç'ın amcasının kızı Müveddet Tarman'ın kayınpederi:



Müveddet Tarman'ın  görümcesi Belkıs Torunoğlu'nun kızı  Sedef hanım'ın kayınpederi:






Not: Sadi Eldem'in eşi Rana hanım'ın annesi  olan Sultan  Abdülmecid'in torunu Naciye Sultan, Enver Paşa'nın eşiydi.Paşa'nın vefatının ardından Naciye hanım kayınbiraderi Kamil Killigil ile evlenmiş.

Sadi Eldem, ünlü ressam Osman Hamdi bey'in kardeşinin torunudur:





Nihal Furgaç'ın dayısının dünürü  Fatma Sabiha Oklar'ın kardeşinin damadı Ziya Atamer , Nazım Hikmet'in yeğenidir:




Eski Sadrazamlardan Ahmet İzzet Paşa'nın kızkardeşinin ikiz oğullarından  Celalettin Germiyanoğlu Billur Kalkavan'ın annesinin babası, Celalettin bey'in ikiz kardeşi Ali Haydar Germiyanoğlu ise Sultan Vahidettin'in kızı Ulviye Sultan'ın ikinci eşidir.Ulviye Sultan'ın ilk eşi son Sadrazam Kırımlı Ahmet Tevfik Paşa'nın oğlu İsmail Hakkı Okday , daha sonra Bülent Ecevit'in annesinin teyzesiyle evlenmiş.


Ulviye Sultan - İsmail Hakkı Okday'ın kızları Hümeyra Özbaş'ın kızı Hanzade hanım'ın  Osman Refik Evliyazade ile evliliğinden Mesude ve Neslişah isimlerinde iki kızı var.




Nihal Furgaç'ın kardeşinin eşi Özdil Furgaç'ın amcasının dünürü  Mehmet Hayrettin Tansever ,  Kasım Gülek'in eşi , Aylin Devrimel'in kardeşi  olan Nilüfer hanım'ın ilk eşi Aziz Tansever'in amcasıdır.Aziz bey'in son eşi Leyla hanım Kapancı cemaati'nden Osman Erbelger'in baldızı.


Aziz Tansever'in kardeşi Melek El Nimer'in kayınpederi, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün kurucularındanmış:





Neyir Karasoman'ın eşi Kani Karaosman, Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun dayısıdır.

Neyir Karaosman'ın dayızadesi Cavide Uzdil, Murat Belge'nin annesidir.



Mecit Duruiz'in eşi Samiha hanım halasının kızı, Samiha hanım'ın amcasının kızı Vedia Furgaç , Ahmet İzzet Paşa'nın kardeşinin eşi oluyor.


Samiha Duruiz'in kardeşinin eşi eski vali ve milletvekillerinden Zühtü Durukan hakkında yazılanlar:

  Erzurum’da görev yapmasına rağmen Erzurum’u ve Erzurumluyu bir türlü sevemeyen dönemin Erzurum Valisi Zühtü Durukan’ın basiretsiz yönetimi, mevki-i müstahkem kumandanı Tatar H. Paşa’nın komitacı ve ceberrrud  tutumu, Erzurum Belediye Reisi Nafiz Beyin korkaklığı sonucu; Erzurum’daki uygulamada maalesef felaket yaşandı. Haksız yere insanlar asıldı, hatta asılanlar arasında bir kadın vardı. İsmi  Şalcı Bacı olan bu mazlumenin boynuna ip geçirilirken “Allah canızı ala benim esgigetek halimle şapkayla-fesle ne alakam var” dediği rivayet edilir. Bunlar Erzurum’a yapılan haksızlıklardı.

Devamı: Her telden Erzurum ve Erzurumlu       

Yazıda ismi geçen Tatar Hasan Paşa , Çetin Altan'ın dedesidir.   


Zühtü Durukan'ın kızkardeşinin görümcesinin oğlu Oğuz Gökmen'in akrabaları:


                                     
                                                                                              

26 Eylül 2016 Pazartesi

Fethi Ahmet Paşa - Necmettin Sadak - Mehmet Ali İrtemçelik - Celal Şengör


Fethi Ahmet Paşa'nın torunlarından Şevket Mocan'ın bir dönem evli kaldığı Nihal  hanım ve kardeşi olan Dışişleri eski bakanlarından  Necmettin Sadak'ın eski eşi İlhan  hanımların babası:
                                                                         


Şevket Mocan'ın eşlerinden , Ahmet Vefik Uluçay'ın kızı olan  Nihal Berkiş'in  kızları Tülin ve Güler hanımların babası:



Nihal Berkiş- Hülki Göknar'ın kızları Güler hanım'ın kızı Hüban Sukuti'nin  dedesi:



Gıyasettin Sukuti'nin damadı:




Not: Bu akrabalık zincirinin devamı :




Mustafa Kemal Gürgan'ın yeğeni Cenan Gürgan, Prof. Celal Şengör'ün kuzenidir.


Nihal Berkiş'in gelini Simin hanım, Muhtar Kent'in halasıdır.


Nihal Berkiş - Şevket Mocan'ın kızları  Rüya hanım ilk evliliğini Ahmet Ağaoğlu'nun torunuyla ikinci evliliğini ise İlhan Nebioğlu ile yapmış.



25 Eylül 2016 Pazar

Nüzhet Kandemir - Mehmet Kamil Berk - Vural Beyazıt - Necmettin Sadak - Ahmet Emin Yalman - Kasım Gülek


Çorlulu Mahmut Celalettin Paşa'nın oğlu Atıf Esenbel ve Ercüment Ekrem Talu ile birer evlilik yapan  Hatice hanım, Rıdvan İsmail Paşa'nın kızıdır.Paşa'nın kardeşi Reşit Paşa, eski büyükelçilerden Nüzhet Kandemir'in dedesidir:

Çorlulu Mahmut Celalettin Paşa - Rıdvan İsmail Paşa - Ercüment Ekrem Talu - Nüzhet Kandemir



Nüzhet Kandemir'in annesi:
                                                                       


Feriha Kandemir'in dayısının oğlu :



Mukip Kutadgu'nun dayısı:

AGI B İ R KAYIP Eski Idarei Mahsusa Müfettişlerinden merhum Hüseyin Hüsnü Bey ilo merhume Hafize Lütfiye Hanımın oğlu, merhume Safiye Yeğül'ün eşi, merhume Emine Kutadgu ile Hasibe Ulasay'ın. merhum Yahya Suphi ile Mehmet Şevket ve Abdi Tevfik Yegül'ün kardeşleri, merhum Cevdet Kutadgunun kayınbiraderi. Mükib ve İsmet Kutadgu'nun dayıları, Necat, Nakiye. Fuat, Medih, Handan, Refhan Yegül ile Sükran ve Haydar Yalçm'ın amcaları, Saso ve Tarık Ziyal ile Vedide ve Saim Göknar'ın enişteleri, İstanbul Darülfünunu, Halkah Ziraat ve Orman Mektepleri, Haydarpaşa Baytar Mektebi Profesörlerinden, Ankara Ziraat Enstitüsü Rektörlüğünden emekli, Ordinaryüs Profesör Veteriner, Dr. Kimyager  FAZLI FAİK YEGÜL kısa bir hastalığı mütaakıp seksen dört yaşında hayata gözlerıni kapamıştır. Nâaşı, 19 ekim salı günü, öğleyin Kadıköy Iskele Camiinde namazı kıhındıktan sonra, ebedî istirahatgâhına tevdi olunacaktır. Mevlâ rahmet evleve



Fazlı Faik Yegül'ün eşinin akrabası Saim Göknar'ın dayıları:



Necdet Göknar'ın eşi:



Hulki Göknar'ın kızları Tülün ve Güler hanımlar'ın teyzeleri:




Fazlı Faik Yegül'ün kardeşinin eşi:

Cumhuriyet, 02 Temmuz 1951, Sayfa 3

Paşmakçızade Aziz Molla ahfadından esbak Haleb Maarif Müdürü merhum Hüseyin Zeki bey'in ve Emine Vasfiye ....hanım'ın kerimelerinden  ve Haydarpaşa lisesi fransızca öğretmeni Abdi Tevfik Yegül'ün eşi ve İstanbul belediyesi İktisad müdürlüğü murakıbı Metin Yegül ile Şükran Önhon ve Refhan Yegül'ün anneleri hayırsever kadınlarımızdan ALİYE TEVFİK YEGÜL ......Merdivenköy mezarlığına defnedilecektir.


Aliye Yegül'ün kardeşi:                                                                                   


Aliye Yegül'ün  eniştesi Kamil Sosyal'ın eniştesi :
                                                                             






Not: Eşref Sander'in  üvey oğlu Aziz Tansever Kasım Gülek'in eşi Nilüfer hanım'ın ilk eşidir.Aziz Tansever'in son eşi Leyla Pınar Tansever , Kapancı cemaati'nden olan  Fevziye Mektebleri Vakfı eski başkanlarından  Osman Erbelger'in baldızıdır.


Eşref Sander'in teyzesinin kızı  Rezzan Yalman, Ahmet Emin Yalman'ın eşidir.

Rezzan Yalman'ın kardeşi Sinan Korle'nin kayınvalidesi Münire Ertuğrul, Padişah II. Abdülhamit'in kızkardeşi Cemile Sultan'ın ve Fethi Ahmet Paşa'nın oğlunun torunlarıdır:




İlhan Maier, Dışişleri eski bakanlarından Necmetin Sadak ile de bir evlilik yapmıştı.İlhan hanım'ın kardeşi Nihal Berkiş ise Fethi Ahmet Paşa'nın torunlarından Şevket Mocan'ın eşiydi :

 Ünlü Mocan Yalısı, Pembe Yalı’nın sahibi Şevket Mocan, ünlü bir sağcı, ünlü bir mason ve DP milletvekili Şevket Mocan’ın karısı Sara Hanım, Nazım Hikmet’in teyzesi. Şevket Mocan’ın çocukları Ayşe, Dündar Baştımar’la evleniyor, diğer çocuk Rüya da Samet Ağaoğlu’nun oğlu Mustafa Kemal Ağaoğlu’yla. Daha sonra da Rüya Hanım bir evlilik daha yapıyor İlhan Nebioğlu’yla evleniyor ve Londra’da oturuyorlar. Şevket Mocan’ın Nazım Hikmet’in teyzesi olan Sara Hanım’la evlenmeden önceki eşi olan Nihal Hanım’ın babası eski milletvekili Ahmet Refik Uluçay; Nihal Hanım, Necmettin Sadak’ın da baldızı. Sedef Adası’nın eski sahibi Rüyap Şehsuvaroğlu, Şevket Mocan’ın kuzeni. Necmettin Sadak, eski Dışişleri Bakanı, mason ve Ali Naci Karacan’ın da ortağı, Akşam Gazetesi’nin eski sahibi. Şevket Mocan’ın çocuklarından Ayşe, Dündar Baştımar’la evleniyor. () (Şevket Mocan’ın babası Deli Remzi Paşa, annesi ise Ayşegül Mediha ve Ayşegül Mediha Hanım’ın babası da İngiliz Sait Paşa. İngiliz Mehmet Sait Paşa İngiltere’de okuduğu için İngiliz deniyor. Müşir, Vali, Rasathane Müdürü; Divanyolu 2. Ada’da gömülü. ( ) Şevket Mocan’ın baba dedesi de Fethi Ahmet Paşa, Pembe Yalı’yı yani Mocan Yalısı’nı da yaptıran o zaten ve ilk Viyana Sefiri. (Devamı: milliyetçiliğin sistematikleştirilmesi)



Şemime Göknar'ın torunu  Emre Tepeler, eski donanma komutanlarından Vural Beyazıt'ın kızı Meltem hanım ile evlenmiş:



Mukip Kutadgu'nun baldızı Adalet hanım'ın kızı, babası Irak Kürtlerinden olan Neşmil Kasumlu:



Mukip Kutadgu'nun dayısı Ord. Prof. Faik Fazlı Yegül , Mehmet Akif  Ersoy'un yakın arkadaşlarındandır.


24 Eylül 2016 Cumartesi

Faik Nüzhet Terem - Muslihiddin Adil Taylan - Rasim Öztekin


Osmanlının son dönemlerinde Maliye Nazırlığı yapan Yakubi Cemaati'nden Faik Nüzhet Terem'in kızkardeşi:                                                                          
                                                                             


Nimet Üstel'in damadı Asım Köknar'ın kardeşi Hatice Nahide Berker'in dünürü:



 Asım Köknar ve Hatice Nahide Berker'in kardeşleri Şehime hanım'ın eşi:



Şehime-Sadık Sözeri'nin oğulları:



Aclan Sözeri'nin akrabası:



Orhan Vidin'in ağabeyi:



Suat Vidin'in eşi Semiha hanım'ın kardeşi:

ACI KAYBIMIZ T.B.M.M. 1.2.3. Dönem Milletvekillerinden Merhum Miralay Rasim Celalettin Öztekin ile Merhume Seniye Öztekin’in kızları, Merhume Semiha Vidin, Merhume Mihrinnisa Turgay, Merhume Nilüfer Öztekin ve Merhume Türkan Yedekçioğlu’nun kardeşleri, Merhum Atilla Öztekin’nin ablası, Merhum Fazlı Akmansoy, Eray Turgay ve Nilgün Apaydın’nın teyzeleri, Rasim Öztekin’nin halası, Hülya Ercan Sayarı’nın anneleri, Aslı Timothy Pritchard’ın anneanneleri, Mert Özler’in nenesi, FITRAT AZİZE ÖZTEKİN Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi 3 Haziran 2016 Cuma günü Zincirlikuyu Camii’nde kılınacak öğle namazını takiben Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecektir. Mekânı cennet olsun.





Not: Fıtrat Azize Öztekin'in yeğeni  Rasim Öztekin'in eşi Esra hanım'ın  akrabaları:




 Mevhibe Demiren'in kardeşi Suha Fazlı Taylan'ın  akrabaları :




Mevhibe Demiren'in kardeşi Muslihiddin Adil Taylan'ın akrabaları:




Mevhibe Demiren'in kızı Şeyda Versan'ın akrabaları:




Orhan ve Suat Vidin'in kardeşleri Tuğrul Vidin'in baldızı Ferahşad Yakal, eski ünlü futbolculardan Şükrü Gülesin ile evlenmiş.Yakal ve Gülesin'in kızları Naz Gülesin MFÖ gurubundan Özkan Uğur'un ilk eşi.


Şükrü Gülesin'in son eşi Sevda hanım Sevsevil ailesinin kızıdır:




Orhan Vidin'in akrabası Porsemay ailesi Musevidir.



23 Eylül 2016 Cuma

Hümeyra Özbaş - Şevket Adalan - Simavi ailesi - Faik Nüzhet Terem


Son Padişah Vahidettin ile son sadrazam Kırımlı Ahmet Tevfik Paşa'nın torunu olan Hümeyra Özbaş'ın görümcesi Jale Özbaş Aksal'ın oğlu:
                                                                     


Jale Özbaş Aksal'ın damadı Galip Adalan'ın anneannesi:



Galip Adalan'ın amcası:



Mehmet Ali Adalan'ın dünürü:



Hüsnü Seha Sonat'ın kayınvalidesi:





Not: Nimet Üstel, Yakubi cemaati'nden olan Maliye Nazırlarından Faik Nüzhet Terem'in kardeşidir.


Cengiz Şişman'ın Burden of Silence/ Suskunluğun Yükü kitabında Faik Nüzhet Terem ile ilgili yazdıkları:



Faik Nüzhet Terem'in üye olduğu Mason locası:




Faik Nüzhet Terem'in kardeşleri:




Faik Nüzhet Terem'in kardeşi Namık Nüzhet Terem'in eşi Sehavet hanım, Ahmet Emin Yalman'ın kardeşidir.


Faik Nüzhet Terem'in kayınpederi Lütfi Arif Kenber'in akrabaları:





Hümeyra Özbaş'ın görümcesi Jale Özbaş Aksal'ın eşi İsmail Rüştü Aksal ile Jale hanım'ın ilk eşinden olan kızı Banu hanım'ın kayınpederi Şevket Adalan, 1949 yılında İsrail'i tanıyan Türk hükümetinde bakan imişler:




Vafi ailesi - Akkoyunlu ailesi - Hümeyra Özbaş


Hüsrev Gerede'nin dünürü Cemil Vafi'nin kardeşi:
                                                                         

Fitnat Moralı'nın oğlu:
                                                                                                                                                                 
                 
Fitnat Moralı'nın dünürü :                                                                                
                                 

Hüseyin Uygurmen'in oğlu Ahmet bey'in düğün haberi:
                                                                             

         
Hüseyin Uygurmen'in dünürü:
                                                                                   
   

Cemil Vafi'nin kardeşi Fitnat Moralı'nın  kayınbiraderinin oğlu:
                                                                                   
                                                         

Beliğ Moralı'nın bacanağı Cem Bakioğlu'nun eniştesi:
                                                                               





Not: Şükrü Baran'ın annesi Jale Özbaş Aksal'ın eşi İsmail Rüştü Aksal'ın dünürü Adile Mecda Balcıoğlu Zeki Kuneralp'in baldızıdır:




Jale Özbaş Aksal'ın kardeşinin eşi  Hümeyra Özbaş, Sultan Vahdettin'in torunudur:




Hüseyin Fahri Uygurmen'in oğlu Ahmed bey'in evlendiği Zümrüt Akkoyunlu:




Zümrüt Akkoyunlu'nun kardeşi Çınar Akkoyunlu'nun eşi Lale hanım'ın dayısının eski eşi Nazife Yeğenağa, Hüseyin Haki Efendi'nin torunlarındandır.Nazife hanım'ın yeğeni Ragıp Sepici, işadamı Bernar Nahum'un kardeşinin damadıdır:




Zümrüt Akkoyunlu'nun amcasının kızı Zümrüt Leyla hanım, Halide Edip Adıvar'ın eski eşi Salih Zeki Sayar'ın başka bir hanımdan olan oğlu , İrene Melikoff  ile de bir evlilik yapan Faruk Sayar'ın eşidir.




Zümrüt Akkoyunlu'nun amcası İsmet bey, Kazım Karabekir'in kızının dünürüdür.İsmet bey'in gelini balerin Kaya Akkoyunlu, Atilla İlhan'ın amcasının kızıdır:



Zümrüt Akkoyunlu'nun halasının damadı Pekcan Hüsrev Göle,  Nilüfer Göle'nin amcasının oğludur.


Beliğ Moralı'nın kardeşi Reha Bulkan'ın ilk eşi , adı İzmir'de bir mahalleye verilen Muhittin Erener , DP milletvekillerindenmiş.