Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

26 Ocak 2017 Perşembe

Hüseyin Cahit Yalçın - Feridun Çölgeçen - Karakaş cemaati - Mehmet Rauf - Sedat Sertoğlu


Atatürk'e suikast davası sebebiyle asılan Maliye Nazırı Cavid bey, Sultan II. Abdülhamit'in oğlu Burhanettin Efendi'nin boşandığı eşi Aliye hanım ile evlenmiş.Bu evlilikten dünyaya gelen Şiar bey, Hüseyin Cahit Yalçın tarafından evlat edinilmiş.


Hüseyin Cahit Yalçın'ın kızı:
                                                                      

Hüseyin Cahit Yalçın'ın damadı:
                                                                           

Hüseyin Cahit Yalçın'ın gelini:
                                                                          


Macide Tekin'in kardeşi:



Saime Atakan'ın dünürü Abdurrahman Boysan ve kardeşi:



Macide Tekin ve Saime Atakan'ın diğer kardeşleri   Zahide Gülergün'ün eşi:



Cevval Rauf Gülergün'ün eniştesi Selami İzzet Sedes'in annesi:






Not: Son olarak Poyraz Karayel dizisinde izlediğimiz oyuncu Emel Çölgeçen'in açıklaması:




Gazeteci Sedat Sertoğlu'nun biyografisi ve akrabalık bağları: Sedat Sertoğlu

Murat Sertoğlu, 1944'e gelindiğinde evlenir. Hayatını Türk—Arnavut—Kafkas kökenli Selami İzzet—Nihal Sedes çiftinin kızı Nazan Hanım'la birleştirir. Nazan Hanım'ın babası Selami İzzet Bey, Galatasaray Lisesi'ni bitirmiş, Atos Portos, 80 Günde Devrialem gibi bir çok eseri ilk defa Türkçeye tercüme etmiş, birçok gazetede çalışmış birisidir. 1914—15'te Galasaray forması da giyen Selami İzzet Bey'in evliliğini yaptığı Nihal Hanım ise daha köklü bir aileden gelmektedir: "Mehmet Rauf annemin dayısı, Tevfik Fikret de benim dayımdı. Galiba edebiyat genleri buradan geliyor." Selami İzzet—Nihal Sedes çiftinin Nazan Hanım'dan başka Ayşegül ve Sedat Sertoğlu'nun gazeteci olmasına vesile olan, yukarıda da bahsettiğim İzzet Sedes adında bir de oğlu olur. (20 yıl Avrupa Konseyi Türk Protokol Genel Müdürlüğü yapan, Galatasaray'da bir dönem forma da giyen ve halen Akşam gazetesinde köşe yazıları yazan İzzet Sedes evliliğini ise, hilafetin kaldırılması için iki kez öneri veren TBMM'nin ilk üyelerinden Urfa Milletvekili Şeyh Saffet'in torunu, Fransızca öğretmeni Kadri Yetkin'in de kızı Şima Hanım'la yapar. Şeyhin diğer oğlu Suut Kemal Yetkin'in kızı Gülmen Hanım ise, Mustafa Faik Öztrak'ın oğlu, 12 Mart ve 12 Eylül dönemlerinin devlet bakanlarından İlhan Öztrak'la evlenir. İlhan Öztrak, şimdilerde Hazine Müsteşarı olan Faik Öztrak ile Ali Tigrel'in de eşi olan Gülen Hanım'ın amcasıdır.)



Hüseyin Cahit Yalçın'ın evlat edindiği Maliye Nazırı Cavid bey'in oğlu Şiar Yalçın'ın eşlerinden Remide hanım, İzzet Melih Devrim ile Seniha Dino'nun kızıdır.Ercüment Ekrem Talu'nun baldızı olan Seniha hanım'ın Celal Nuri İleri ile evliliğinden dünyaya gelen Pervin hanım, Ercüment Karacan'ın ilk eşi Nilgün hanımın annesidir.

Remide Devrim ilk evliliğini Çürüksulu Bahri Paşa'nın oğlu İbrahim bey ile yapmış.Remide hanım'ın babası İzzet Melih Devrim, Şakir Paşa'nın kızı Fahrunnisa Zeid'in ilk eşidir.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder