Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

16 Şubat 2017 Perşembe

Ressam Nihal Erem - Abdi İbrahim Barut - İnegöllüzadeler - Kapancı Cemaati


Son Padişah  Vahidettin'in kızı Ulviye Sultan ilk evliliğini Son Sadrazam Kırımlı Ahmet Tevfik Paşa'nın oğlu İsmail Hakkı Okday ile ikinci evliliğini ise Billlur Kalkavan'ın dedesinin ikiz kardeşi Ali Haydar Germiyanoğlu ile yapmış (İsmail Hakkı Okday'ın ikinci eşi Ferhande hanım Bülent Ecevit'i annesinin teyzesidir).Ali Haydar bey'in dayısı, Sadrazam Ahmet İzzet Paşa'nın kardeşi olan Esad Furgaç'ın eşi Vedia hanım'ın  amcazadesi Emine Muhsine hanım, Lozan görüşmelerine katılan hukukçulardan Nusret Metya'nın eşidir.

Nusret Metya'nın oğlunun evlendiği Abidin Daver'in kızı Perizat hanım daha sonra Enver Paşa-Naciye Sultan'ın oğulları Ali Enver bey ile evlenmiş.

Nusret Metya'nın kardeşinin eşi Nadire hanım, Hülya Koçyiğit'in eşi Selim Soydan'ın teyzesinin görümcesidir .Nadire Metya'nın önceki evliliğinden dünyaya gelen Saffettin Sile, İTÜ eski rektörlerinden Mustafa Hulki Erem'in kızı Ressam Nihal Erem'in çocuklarının babasıdır.

Saffettin Sile'nin amcası Eczacı Halil Sami bey'in kızı Belma hanım, Abdi İbrahim İlaç Şirketi'nin kurucusu Abdi İbrahim Barut'un gelinidir.


Abdi İbrahim Barut'un kızı:                                                                            

Emine Alpay'ın görümcesi Hüsniye hanım'ın eşi:
                                                                           


Emine Alpay'ın görümcesinin eşi  Nusret Fişek'in babası:



Hayrullah Fişek'in amcazadesi:

VEFAT Merhum Hamit bey'le, merhame Kemâle hanımm oğlu, Türkân Fişek'in eşi, Hamit Fişek'in babası, Rabia Kolatan'ın agabeyisi, Bilun Burgucu ile Gülgün Denizaşan'ın dayısı, Saadettin Ozil, merhum Orhan Ozil, Tarık Ozil'in eniştesi, Beyoğlu Havagazı Şirketi Muhasebe Müdürlüğünden emekli FETHİ FİŞEK Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi, 21 Temmus 1973 Cumartesi günü Kadıköy Osmanağa Camiinde kılınacak öğle namazından sonra Kuzguncuk Nakkaşbaba Mezarlığında topraga verilecektir. Merhuma Tanrıdan rahmet dileriz. 



Fethi Fişek'in kardeşi Rabia Kolatan'ın kayınbiraderi:



Emine Alpay'ın halası:



Nefise Kaymakoğlu'nun akrabası Vahide Aktel'in eşi Edip Aktel'in önceki eşi Seniye hanım'ın ağabeyi:





Not:Mustafa Yenseni'nin oğlu Ercan bey ilk evliliğini Mithat Şükrü Bleda'nın torunu  Gülen hanım ile yapmış:



Ercan Yenseni daha sonra Kantocu Nurhan Damcıoğlu ile evlenmiş:




Adnan Kolatan'ın dünürü Berceste Anter , İnegöllüzade Selami bey'in torunudur.Adnan bey'in halası Fatma Münevver hanım'ın kayınbiraderi  Abdullah Ziya Fergar, Latife hanım'ın teyzezadesi Tevfik Sadullah bey'in kayınpederidir.Abdullah Ziya Fergar'ın kızı Reşadet Erkoğlu, Selahattin Beyazıt'ın kayınvalidesidir:




Fethi Fişek'in kayınbiraderi Tarık Özil'in kayınvalidesi Sacide hanım Şefik Erensü'nin teyzesidir:

.


Fethi Fişek'in amcazadesi General Hayrullah Fişek:Emekli Tümgeneral Hayrullah Fişek'in özgeçmişi


Hayrullah Fişek'in oğlu o sağlık bakanlığı müsteşarlığı da yapmış olan Dr. Nusret Fişek akademisyen  gazeteci Kurthan Fişek'in babasıdır.


Emre Kongar'ın Fişek ailesiyle ilgili yazdıkları:
Fişek ailesinin kökleri benim baba tarafımla aynı yere dayanıyor: Makedonya'ya.
Benden bir yaş küçük olan, 1942 doğumlu Kurthan'ın dedesinin babası Nakşi şeyhiydi.
Bulgar çetecilerine fişek yapıp satıyordu; ailenin soyadı buradan gelir.
Abdülhamit tarafından makam-mansıp verilmek üzere İstanbul'a davet edildi ve gelir gelmez de Sultanahmet meydanında idam edildi; aile Selanik'e geri döndü.
Orada, şeyhin oğlu, Kurthan'ın dedesi Hayrullah Fişek, (sonradan tümgeneral) Mustafa Kemal'le arkadaş oldu, onunla birlikte Anadolu'ya geçti ve Kurtuluş Savaşı'nın önemli komutanlarından biri olarak büyük kahramanlıklar gösterdi.
Tümgeneral Hayrullah Fişek'in iki oğlu vardı:
Prof. Nusret Fişek (1914-1990) ve Prof. Hicri Fişek (1918-2002).
Nusret Fişek mikrobiyoloji uzmanı bir doktor, Hicri Fişek de uluslararası hukuk profesörü bir hukukçu olmuştur.
Nusret Fişek, doktorasını Harvard'da veren parlak bir bilimciydi.
Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı da yapmıştı.
Tam bir öncüydü: Halk Sağlığı bilim dalının kurucusu, tıpta sosyalizasyon modelini başarıyla uygulayan bir plancı, nüfus planlamasının başlatıcısı ve Hacettepe Üniversitesi'nin kurucularından biriydi; öncülük yaptığı alanları ve aldığı ödülleri saymakla bitiremeyiz.


Ressam Nihal Erem'in eşi Saffettin Sile  hakkında şurada anlattıkları:




Nihal Erem'in kendi blogunda Kraliçe Elizabeth'in eşi Prens Philipp'in ''Sir'' ünvanı verdiği eski eşi Saffettin Sile ilgili yazdıkları: Ressam Nihal Erem

Nihal Erem'in kardeşi Nejat bey'in kayınpederinin halası Saliha Ratibe hanım, Arif ve Betül Mardin'in anneanneleridir.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder