Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

27 Mart 2017 Pazartesi

Ümit Boyner - Şair Oktay Rıfat - Selahattin Adil Paşa


Cem Boyner'in eşi Ümit hanım'ın üvey babası olan Ömer Yörükoğlu'nun büyükannesi:
                                                                   



Remziye Yörükoğlu'nun damadı Adnan Özet'in kardeşi:

ACI KAYBIMIZ Merhum Ali Faiz ve merhume Hüsniye Özet'in ve merhume Şayeste Özet'in sevgili oğulları, merhum Adnan, Erdoğan ve Ayhan Özet'in ağabeyleri, Dr. Türkan Barlass ve Dr. Güray Barlass'ın ağabeyleri, Arif, Raif Ozet ve Zeynep Aşçıbaşı'nın amcaları, Şükrü ve Faiz Özet'in dayıları, Semahat ve Nurten Özet'in kaymbiraderlerj, Nezihe, Ali, Ahmet Tinç ye Akgül Mutlu'nun enişteleri, Alı Özet'in babası, Naciye Özet'in sevgili eşi Em. TEKEL GENEL MÜDÜRÜ ORHAN ÖZET  i kaybettik. Cenazesi 12.06.2001 Salı günü ikindi namazını müteakip, Moda Camii'nden kaldırılacaktır. AİLESİ Not Çelenk gönderilmemesi, arzu edenlerin T.E.V veya TEMA'ya bağışla bulunmaları rica olunur ACI KAYBIMIZ Tekel eski Genel Müdürü, Tütün Platformu ve Derneğimiz Onursal Başkanı, değerli büyüğümüz, meslektaşımız ORHAN ÖZET Ağabeyimiz 'i kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine, meslektaşlanmıza ve tüm tütüncülük camiasına sabır ve başsağlığı dileriz. TÜTÜN EKSPERLERİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU


Orhan Özet'in bacanağı:




Adnan ve Orhan Özet'in kardeşleri Türkan Barlass'ın kayınbiraderi:

VEFAT Merhum M. Şevket Barlass ile merhume Nihalistan Barlass’ın oğlu, Dr. Vahdettin Bürkev ile Ecz. Bedia Bürkev’in damatları; Dr. Güray Barlass ile Av. Oktay Barlass’ın kardeşleri, Dr. Ali Bürkev’in eniştesi, Dr. Türkan Barlass, Ecz. Füsun Barlass ve Engin Bürkev’in kayınbiraderleri, Selva Vidin’in yeğeni, FaizBuket ile ŞükrüBuket ve Dr. İrfanDidem Barlass’ın amcaları, Beyza Bürkev ile merhume Almıla Bürkev’in enişteleri, Av. Semra Barlass’ın sevgili eşi, İzgi ve Av. İlgi Barlass’ın sevgili babaları; Ekonomist/Yatırım Danışmanı OLCAY BARLASS 15.08.2011 günü vefat etmiştir. Cenazesi 16.08.2011 Salı (bugün) Teşvikiye Camii’nde kılınacak öğle namazına müteakip Ulus Kabristanı’ndaki ebedi istirahatgâhına defnedilecektir. Nur içinde yatsın


Olcay Barlass'ın teyzesi:                                                                            
Olcay Barlass'ın kayınpederi:
                                                                                 


Mahmut Vahdettin Bürkev'in kayınvalidesi:
                                                                             

   
Feride Vidin'in dünürü:                                                                    
ACI BİR KAYIP Drama eşrafmdan Abdürrahim Beyin ve Esma Hanımın oğlu, Müzeyyen Dramur'un aziz eşi, Tahsin Demirağ ve Bedriye Unan'ın kardeşi, Macide Dramur, Doktor Kemal Dramur, Avukat Muzaffer Dramur'un babaları, Doktor Şira Dramur ve Süha Dramur'un kayınpederi, Rengin Dramur, Umur Dramur, Gönül Dramur'un sevgili dedeleri, kıymetli insan DRAMALI HÜSNÜ DRAMUR  4/2/966 cuma günü Bursadaki evinde Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Aziz nâşı 5/2/96S cumartesi günü öğle namazını mütaakıp Bursa Ulucamiinden alınarak emirsultandaki ebedî istirahatgâhına tevdi olunacaktır.


Hüsnü Dramur'un dünürü:

Merhum Âdil Paşanın oğlu, Bahriye Miralaylıgından emekli  merhum Muzaffer Âdil beyin kardeşi. Siret Âdilin çok kıymetli eşi, Saada Âdil Suha Dramur ve Semuh Âdil'in sevgili babaları, Sadberk, Meliha. Beria Âdil ve Âdil Artunun amcaları, Prof. Doktor Nihad Reşad Belger, Eczacı Ekrem Or, Azize Or ve Ziya Ishanın Enişteleri, Avukat Muzaffer Dramurun Kayınpederi. Sevgi Kromer. Gönül Dramur'un sevgili dedeleri   SALÂHATTİN   ÂDİL  PAŞA Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi 28/2/1961 salı günü 




Not: Kurtuluş Savaşı kahramanlarından olan  Selahatin Adil Paşa'nın  kayınvalidesi Hatice hanım'ın  kardeşi Lahika hanım, Manyasizade Refik bey'in gelinidir.

Hatice hanım'ın  kardeşi Fuat Reşat bey'in damadı  Sovyet ajanı ve bir dönemin en ünlü komunistlerinden olan Arslan Humbaracı'nın kardeşi Verda Ün, İstiklal Marşımızın bestecisi Osman Zeki Üngör ile Tercüman-ı Ahval gazetesi sahibi Çapanzade Agah Efendi'nin torunu olan Kerime hanım'ın gelinidir:




Verda Ün'ün eltisi Nurinisa hanım Tüli Kamhi'nin kuzenidir:




Verda Ün'ün kuzeni   Bedriye hanım'ın akrabası Behire Arutay, ünlü işadamı Can Kıraç'ın kayınvalidesidir:






Şeref Tınç'ın eniştesi Vehbi Tınaztepe,  Nazım Hikmet'in teyzesinin oğlu olan Şair Oktay Rıfat'ın kızkardeşi Hüsnü Aşk hanım'ın eşi Kemal Tanoğlu'nun amcasıdır:





Şeref Tınç'ın diğer eniştesi  Hadi Üçer'in kardeşi Emine Nüzhet hanım, Büyükelçi Nüzhet Kandemir'in büyükannesi ve Rıdvan İsmail Paşa'nın kardeşinin eşidir:






Abhaz kökenli Atzamba ailesinden olan Nezihe Doğrusöz'ün annesi Şazende hanım, Padişah V. Murad'ın hareminde başkalfa imiş.Nezihe hanım Sultan V. Murad'ın  torunu  Şehzade Ahmet Nihat Efendi'nin ikinci eşiymiş ve bu evlilik Nihat Efendi'nin  Nezihe hanım'ın anne bir baba ayrı kardeşi Nevrestan hanım'la evlenmesinin ardından boşanmayla sonuçlanmış:





2 yorum :

  1. yazılarınızda farklı renk tonları kullanmanızın vurgu yapmak harici başka bi amacı var mı?

    YanıtlaSil