Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

26 Mayıs 2017 Cuma

Suat Hayri Ürgüplü - Bezmenler - Celal Şengör - Kazım Taşkent - Osman F. Seden


Kurtuluş savaşına katılma fetvasını veren Şeyhülislam Hayri Efendi'nin oğlu Suat Hayri Ürgüplü'nün bacanağı Adnan Kaynar'ın halasının damadı Karakaş cemaatinden Şükrü Ataman, Mehmet Ali Ayni'nin torunu Ali Halim Neyzi'nin kayınpederi ve Oktar Babuna'nın annesi Semin hanım'ın amcasıdır:





Adnan Kaynar'ın kardeşi:                                                                                


Halis Kaynar'ın kızı Prof .Oya Başak ve eşi reklamcı Affan Başak'ın  dünürleri Mehmet Atakan'ın annesi:
                                                                                 
Halis Kaynar'ın kayınpederi:


Halis Kaynar'ın baldızı Nevvare Korur'un dünürleri:

                                                                               
                                                                               

Samiye-Mahmut  Pekgöz'ün diğer dünürleri Şefkat Gökdağ'ın annesi:

ÖLÜM Preveze eşrafından merhum Sami Konukgil'in refikası , Şefkat Gökdağ Dr. Sezai Konukgil, Kevser Gönenden'in sevgili  anneleri , Dr. Cevdet Gönenden ve Müzeyyen Konukgil'in kayınvalideleri , İkbal Çağlayan, Cihat Gökdağ , Alp Gönenden,Gürsel Gönenden'in büyükanneleriKazım Taşkent , Mürüvvet Taşkent, Kudret Sipahioğlu, Pertev Biricik, Müzeyyen ....... ve Besim Çağlayan'ın teyzeleri RAŞİDE SAMİ KONUKGİL.......................



Mahmut Pekgöz'ün yeğeni Muhteşem Camat'ın kayınbiraderi:
                                                                     




Not: Müfit Camat'ın kayınpederi Süleyman Seden , ünlü yönetmen Osman F. Seden'in amcasıdır.


Müfit Camat'ın kızkardeşi Günseli hanım'ın oğlunun babası Basri Çifkurt, Hasan Polatkan'ın kayınbiraderi ve Hüsamettin Cindoruk'un eşinin dayısıdır.Basri bey'in kardeşi Sabri Çifkurt, armatörlerin annesi Vuslat Sadıkoğlu'nun kızı Esin hanım ve damadı gazeteci Yılmaz Çetiner'in dünürüdür.Sabri Çifkurt'un kızı Hilal hanım da Vuslat Sadıkoğlu'nun oğlu Celal bey'in eşidir.Vuslat hanım'ın kızı Varlık hanım, Ahmet Emin Yalman'ın yeğeni olan GS Kulübü başkanlarından Alp Yalman'ın eşidir.


Yılmaz Çetiner'in annesinin teyzezadesi Mehmet Sadettin bey, Süheyl Batum'un annesinin babasıdır:




Raşide Sami Konukgil'in yeğeni Kudret Sipahioğlu, Prof. Celal Şengör'ün anneannesidir:

Celal Şengör - Kazım Taşkent - Karakaş Cemaati



Raşide Sami Konukgil'in torunu Alp Gönenden'in bacanağı Fasih bey'in halası İffet hanım, Koç Holding'e uzun yıllar hizmet etmiş işadamı Hulki Alisbah'ın eşidir.Hulki bey'in amcazadesi Orhan Alisbah, Sedat Simavi'nin teyzezadesi Cihat Abalıoğlu'nun bacanağıdır:

Simavi ailesi - Hulki Alisbah



Fatma Atakan , Halil Bezmen'in babası Fuat bey'in halasının kızıdır..Fatma hanım'ın kardeşinin oğlu Şeci Edin, çocuklarıyla birlikte sele kapılıp ölen işadamı Esat Edin'in babasıdır.



2 yorum :

  1. Yani 'hiç bir şey yoktan var edilemez,gibi bir şey.
    Yüz yıldır meğerse hep bunlar tarafından yönetilmişiz.
    Ambalajın üstündeki isim bize benziyormuş ama içi başkaymış.
    Şimdi yırtınmalarının sebebi anlaşılıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir Osmanlı Torunu6 Ocak 2024 14:17

      Son bin yıllık tarihi : Döneminin şartları, ekonomisi ve siyasetine yön veren değerleri ile tam ve doğru olarak öğrenmeden, bugüne ve yaşadıklarımızdaki ağırlıklarına bir anlam verebilmek mümkün değildir. Güç, kimsenin tapulu malı değildir. Güçlü olmanın ağır bir bedeli vardır. Bu ağır bedelini ödeyenler : 100-250 yıllık dönemlerde belirleyici olabilmektedirler. Gelelim konuya ; İstanbul'un Müslüman Türklerce fethinden ve bir de bunun üzerine Atina'nın da "Batı", Hristiyan dünyasının elinden çıkmasından sonra Osmanlının yıkılmasına ve bunun bedelin, her ne olursa olsun ödenmesine karar verirler. Bu manada Osmanlının duraklama ve sonrasının hikayesindeki başlangıç budur. Önce Coğrafi keşifler ile İpek Yolu karadan denizlere kaydırılır. Bu değişim, Osmanlı ekonomisi için sona giden merdivenin ilk basamağıdır. Toparlanırsa : Hristiyan dünyası, bir Dünya İmparatorluğunu yıkarken, uçan kuştan medet ummuşlardır. Sabetay Sevi ardılları da bu kuşlardan birisidir. Özeti : Hastalığının teşhisi, tedavinin yarısıdır. Ve Alemlerin Rabbi adildir. Çalışana yardım eder.

      Sil