Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

17 Haziran 2017 Cumartesi

Enver Paşa - Abidin Daver - Emre Gönensay


Enver Paşa  ve Emine Naciye  Sultan'ın oğulları Ali Enver bey'in eşi Perizat hanım'ın babası Abidin Daver:

Şehremenati Mümeyyizlerinden Ali Vahyi Bey'in ve Fatma Revan'ın oğlu olup, Prenses Zeynep Kamil'in manevi evladıdır. 1 yaşından itibaren annesi tarafından babasından ayrı bir yerde yetiştirildi. 1908 yılında Galatasaray Spor Kulübü' ne kayıt oldu ve 8 nolu üye olarak yeraldı.
Eğitimini, Soğukçeşme Askeri Rüştiyesi'nde almaya başlayan Daver, daha sonra girdiği Mekteb-i Sultani'yi 1917 yılında tamamladı. Yüksek öğrenimini Sanayi-i Nefise Mektebi’nde sürdüren Daver, öğrencilik yıllarında çeşitli gazetelere yazılar yazmaya başlamıştı. 1908’den sonra gazeteciliği meslek edinerek önce Tasvir-i Efkar’da, sonra Yeni GünTercüman-ı Hakikatİkdam ve Cumhuriyet gazetesinde köşe yazarı olarak "Hem Nalına Hem Mıhına" başlığı altında yazdığı fıkralar ile geniş okur kitlelerinin beğenisini kazandı.
Galatasaray SK'nın 8 numaralı kurucu üyesi olan Daver, 1929-1930 yılları[1] arasında kulübün başkanlığını üstlenmiştir. 1939-1943 arasında VI. Dönem İstanbul Milletvekili olarak TBMM’de görev yapan Daver, yazıları ile Türk denizciliğine yaptığı katkılardan dolayı sivil amiral olarak da anılır. 8 şubat 1954’te ölümünün ardından ismi Denizcilik Bankası’nın bir şilebine verilmiştir.


Abidin Daver'in kızı Perizat hanım'ın son eşi Adnan Tüzmen:
                                                                           

Adnan Tüzmen'in babası:


Fahri Tüzmen'in yeğenleri Güzin Oltu ve Nevin Sağlav'ın dayıları:


Ali Sadi Koçibey'in yeğenleri Sadi Koçibey ve Jale Nuza'nın üvey babaları:





Not:Refet Arnom'un eşinin torunu Renç Koçibey'in kızı Alara hanım, Cem Uzan'ın eski eşidir.

Ali Sadi Koçibey 'in kızkardeşi Saibe hanım'ın kızı Piraye hanım'ın eşi Şefik Sabuncuoğlu , Sabuncu Hacı Şakir bey'in oğludur.

Piraye Sabuncuoğlu ve kardeşi Haydar Olcaynoyan'ın babaları İzzettin bey Sadrazam Koca Yusuf Paşa'nın torunlarındandır



Abidin Daver'in kızı Perizat hanım'ın ilk eşi Zafir bey, Lozan görüşmelerinde Türk heyetini temsil eden hukukçulardan Nusret Metya'nın oğludur




Perizat Daver'in kızkardeşi Nilüfer hanım'ın Sadıkoğlu ailesinden Akif bey ile yaptığı evlilikten dünyaya gelen kızlarından Hatice hanım, GS Kulübü başkanlarından Faruk Süren'in eşidir.Nilüfer Daver'in diğer kızı Revan hanım'ın Teoman Demir'den olan kızı Hande hanım, Erdal Acar'ın kardeşi Erdinç bey'in eşi.


Revan Sadıkoğlu'nun ilk eşi Ergül Aybay'ın kardeşi Nur hanım, Piraye-Şefik Sabuncuoğlu çiftinin gelinidir.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder