Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

28 Ağustos 2017 Pazartesi

Mehmet Teoman - Hülya Uğur Tanrıöver - Ebussuudoğlu ailesi - Hadi Uluengin


Eski Maarif Nazırlarından, Sadrazam Avlonyalı Ferit Paşa'nın damadı ve Celal Nuri İleri'nin bacanağı olan  Fahreddin Amidemiri'nin yeğeni, yapımcı Mehmet Teoman'ın kızkardeşinin kayınpederi:
                                                                       


Şakir Turalı'nın yeğeni:

Cumhuriyet, 26 Kasım 1992, Sayfa 14 

VEFAT Merhum Burhanettin TANRIÖVER ve merhume Saıme TANRIÖVER'ın oğlu; merhum Ali tzzet TANRIÖVER, Hüsamettın ve Sabır TANRIÖVER, Medıha GÜLER, Lütfi ALPER, merhum Rıfat Haşım ALPER, merhume Nejla OKAN ve merhume Azade KUTRl'nin kardeşleri; lnci ve Aykut CİVELEK, Hulya (TUFAN) ve ömer UĞUR'un babalan; Ayşe, Zeynep, Ozgür ve Şehnaz'ın sevgilı dedeleri; Şenel Necdet MlZANOGLU'nun enişteleri; merhume Kamuran Tanrıöver ve  .......MUSTAFA AYDEMİR TANRIÖVER .................................

 
 
 




Şakir Turalı'nın yeğeni , Mustafa Aydemir Tanrıöver'in kardeşi olan Azade hanım'ın kayınbiraderi


Cemal Kutri'nin kayınbiraderi:



Müfit Erenli'nin kızkardeşi Türkan hanım'ın eşi Orhan Çapçı'nın kardeşi:



Dr. Rüştü Çapçı'nın yeğeni:






Not: Mustafa Aydemir Tanrıöver'in akrabası Şenel- Necdet Mizanoğlu çiftinin kızları Nergis hanım, dün hayatını kaybeden Vatan Şaşmaz'ın nişanlısı olarak tanınmıştı.Şenel hanım, Emel Sayın'ın kardeşidir:





Mustafa Aydemir Tanrıöver'in kızı  ''en zayıf halka ''isimli yarışma  programının sunucusu olarak  tanınan  Prof. Dr. Hülya (Tufan) Uğur Tanrıöver:





Müfit Erenli'nin bacanağı Reşat Sagay'ın annesi, Samiha Ayverdi'nin halazadesidir.Müfit bey'in halasının eşi Fuat Erciyeş'in yeğeni Emir Sencer, Mehmet Ali İrtemçelik'in teyzesinin eşidir.İrtemçelik'in diğer teyzesi, MİT'in öncüsü MEH/MAH'ın  iki kez reisliğini yapan Ziya Selışık 'ın eşi.

Hadi Uluengin'in annesinin dayısının eşi Türkan Çapçı ve kardeşi Müfit Erenli'nin halazadeleri, Fuat Erciyeş'in kızı olan Gönül Bingöl, Hasan Cemal'in teyzesi Rukiye Benayyad'ın dünürüdür.Fuat Erciyeş'in yeğeni Güzide hanım, Hasan Pulur'un amcasının eşidir.



Şakir Turalı'nın bacanağı İlhan Arakon'un kardeşi olan senarist, rejisör ve milli eskrimci Aydın Arakon , Maya Arakon'un babasıdır.Anneleri Molla Gürani ahfadından olan Arakon kardeşlerin babaları Abdülgani bey, İttihat ve Terakki Trakya müfettişiymiş.1982 yılında vefat eden Aydın Arakon, ilkokuldan itibaren Işık lisesinde okumuş


Şakir Turalı'nın eşi Hudadad hanım, Cumhuriyet gazetesinin 1930 yılında açtığı ses yarışmasında birinci olmuş ve Türkiye'yi Fransa'daki bir yarışmada temsil edip burada da ikincilik elde etmiş.


Şakir Turalı ve İlhan Arakon'un eşlerinin teyzesi Neriman hanım, GS kulübünün kurucularından Abidin Daver'in eşidir.Abidin Daver'in ilk eşi Nerime hanım, şair Oktay Rıfat'ın amcazadesidir.Daver ve Nerime hanım'ın kızları Nilüfer Daver,  GS kulübü başkanlarından Faruk Süren'in eşi Hatice Sadıkoğlu'nun annesidir.Çiftin diğer kızları Perizat hanım, Enver Paşa-Naciye Sultan'ın oğulları Ali Enver bey'in eşidir.


Şakir Turalı'nın oğlu Berki bey'in kayınbiraderi, Mehmet Teoman'ın kardeşi Umur bey,şair  Oktay Rıfat'ın kardeşi Zeynep Menemencioğlu'nun damadıdır.


Berki Turalı'nın son eşi Gönül hanım, Emin Çölaşan'ın annesinin amcası olan eski milletvekillerinden avukat  Hamit Şevket İnce'nin bacanağı, Tarhan kolejinin kurucusu ve DP dönemi çalışma bakanı olan  Mümtaz Tarhan'ın kızıdır.


Şakir Turalı'nın kardeşi Hamit bey'i bacanağı Tayyar Çullu , Çetin Emeç'in kardeşi Aydın bey'in kayınpederidir.


Şakir Turalı'nın kardeşi Naciye hanım'ın damadı Necdet Eraslan Türkiye'nin ilk uçak mühendisidir.



Necdet Erarslan'ın oğlu Arsev Eraslan:


NASA, 1965'te Ay'a gitme projesinin kilit isimlerinden biri olan Prof. Dr. Arsev Eraslan'a ABD vatandaşlığı teklif etti. Kabul etmeyen Eraslan, ilginç bir mektuba imza attı

1959'da ABD'ye makine mühendisi olarak giden ve orada hava uzay mühendisliği doktorasını yaptıktan sonra NASA'da çalışmaya başlayan Eraslan'a, Boğaziçi Üniversitesi'nde özel bir çalışma odası tahsis edildi. Türkiye'nin ilk uçak mühendisi Prof. Dr. Necdet Eraslan'ın oğlu olan ve Ay'a giden Apollo projelerinin yazılımını (bilgisayar programlarını) gerçekleştiren ekipte görev alan Türk bilim adamı Prof. Dr. Arsev H. Eraslan, NASA'dan emekli olup Türkiye'ye döndü. Eraslan, NASA'da çalışmaya başlarken başından geçen ilginç bir olayı şöyle anlattı:"NASA 1965'de Apollo projesine beni aldı. O dönemde park cezası yediğim için diplomamı bile alamıyordum. Pasaportum geçmiş, vizem bitmişti. Çok gizli projelere katılmam için ABD vatandaş formunu doldurmamı istediler. 'Doldurmam' dedim, ikna edemediler. Sonunda, 'ABD ile Türkiye arasında bir savaş çıkarsa hangi tarafa gideceksin?' dediler. Ben de, 'ABD'yi seviyorum ama Türkiye vatanım' dedim. Bana bir mektup yazdırdılar. Mektupta, 'ABD'yi de, Türkiye'yi de çok seviyorum, eğer ABD ile bir savaş çıkarsa 24 saat içinde hangi tarafa sadakatli olacağımı bildireceğim' diye yazdım. Bu formüle ikna oldular ve çalışma izni verdiler.Böyle bir uygulama ilk kez yapıldı. NASA, 'Bu adam bize şart' dediği için oldu. Çünkü yazılım programı yapan yoktu o sıralarda. ABD vatandaşı olsam, dedelerim mezarında ters dönerdi. Devamı:  24 saat süre ya ABD ya Türkiye



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder