Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

14 Eylül 2017 Perşembe

Abdurrahman Melek - Malik Yolaç - Kadir Has - Sağra ailesi


Kabaağaçlı Şakir Paşa ailesinden Erdem Erner, Hatay devleti eski başbakanı Abdurrahman Melek'in damadıdır:

Şakir Paşa ailesi - Abdurrahman Melek - Hasan Hilmi Paşa


Dr. Abdurrahman Melek'in oğlu büyükelçi Faik Melek'in dünürü:

                                                                     

Prof. Dr. Kemal Önen'in kayınvalidesi:

VEFAT Mesudiye eşrafından Ali Çavuşzâde merhum Hami beyin ve Nezahat Karayakanın biricik kızları merhum Ali Çavuşzâde İsmail beyin yeğeni. İnayet Bodurun ve Fehime Karayakanın yeğenleri, Sevket Karakaya'nın sevgili eşi Tuğ Özen, Nuran Önen ve Necmettin Karakayanın  çok sevgili anneleri, Haluk Önen, Fatma Önen ve Ayşe Özenin anneanneleri, Nahide Karayaka, Kâtibe Yücel. Mehmet Karayaka, Naime Özhan, Bedia Aldemir, Cemil Karayaka, Afife Sezal, Hakkı Karayaka, Kemal Karayaka. Osman Karayakanın amcazâde ve halazâdeleri Nüket Karayaka, Nevin Aldemir, halazâdeleri Ahmet Serdaroğlu. Sudiye Serdaroğlu. Fikret Serdaroğlu, Sevim Kaner, Yurdagül ve Semranın halazâdeleri. Kemal önen ve Yılmaz Özenin kaymvalideleri Mütedeyyin çok iyi ve fedakâr anne Mebrure Karayaka 3 ocak 1988 çarşamba günü vefat etmiştir. Cenazesi 4 ocak 1968 perşembe günü ikindi namazını mütaakıp Sişli Camiinden kaldırılarak Zincirlikuyudaki aile kabristanına defnedilecektir.


Mebrure Karayaka'nın  amcazadesi Hacer hanım'ın oğlu:



Metin Yücel'in kardeşi Sevim Yolaç'ın kayınbiraderi:



Mebrure Karayaka'nın dayızadesi Sudiye hanım'ın kızı:


Semra Hazinedar'ın babası :



Osman Hazinedar'ın teyzesi Talia Furtun'un kayınbiraderi:



Ömer Lütfü Furtun'un kızı:





Not: Sevim Kerimol'un eşi Kerim bey ilk evliliğini Esin Dölen ile yapmış.Abdi İpekçiyle bir dönem nişanlı kalan Esin hanım  -Soner Yalçın'ın yazdığına göre-  Karakaş  İpekçi ailesi tarafından Kapancı olduğu gerekçesiyle istenilmemiş:




Sevim Kerimol'un kayınbiraderi Yıldırım bey, ünlü armatör Sadıkoğlu ailesinden Rıza bey'in damadıdır.Yıldırım Kerimol'un  eşi Nedret hanım , Yasemin Pirinççioğlu'nun eski eşi Hüseyin Avunduk'un annesidir.

Yıldırım Kerimol'un baldızı Nüzhet hanım'ın kızı Lerzan hanım oyuncu Burçin Oraloğlu'nun eski eşidir.En son Aşk-ı Memnu dizisinde izlediğimiz  Maarif  Nazırı  Ahmet Zühtü Paşa'nın torunlarından olan  Burçin bey'in halası Saadet hanım, eski başbakanlardan Şükrü Saraçoğlu'nun eşidir.


Kerim ve Yıldırım Kerimol kardeşlerin kızkardeşlerinin görümcesi Belkıs Morova , Ziya Çarmıklı'nın dünürüdür.


Kerim ve Yıldırım Kerimol'un halaları Fasiha hanım'ın eşi Emin Ergüven'in yeğeni Ayla hanım, Fahrettin Kerim Gökay'ın kardeşinin eşidir.


 Kerimol kardeşlerin babası Esat bey ve kardeşi Fasiha Ergüven'in  teyzeleri Sabriye Zadil'in  Leyla Umar'ın dedesi Mithat Alam ile evliliğinden dünyaya gelen Neriman bey'in oğlu Mithat Alam geçtiğimiz aylarda hayatını kaybetmişti

Sabriye Zadil'in kardeşi  Bedia Belbez'in görümcesi Münime hanım orgeneneral Fahrettin Altay'ın eşidir.

Münime Altay'ın kardeşi Fahrünnisa hanım, Karamehmet ailesinin dünürü ve ortağı Eliyeşil ailesinin gelinidir.Münime ve Fahrünnisa hanımların diğer kardeşleri Mükrime hanım, Nazım Hikmet'in yeğeni Samiye Bilgişin'in eltisidir.

Mükrime Bilgişin'in damadı Rükneddin bey'in amcasının damadı Pekcan Hüsrev Göle , Nilüfer Göle'nin kuzenidir.

Münime , Fahrünnisa  ve Mükrime hanımların diğer kardeşleri Fikriye Koper'in gelini Nesime hanım ilk evliliğini Arif ve Betül Mardin'in dayıları Hasan Can Kocataş ile yapmış.

Hasan Can Kocataş'ın kardeşi Hayrettin bey'in eşinin amcası Rıza bey, Ferit Avni Sözen'in kardeşinin eşidir.Ferit Avni bey'in eşi , Adnan Menderes'in metresi olarak tanınan  Suzan Sözen, ilk evliliğini Nejat Hasan Verdi ile yapmış:




Kerim ve Yıldırım Kerimol'un amcalarının kızı .Betül hanım, komedyen Leyla Tekül'ün annesidir.


Ömer Lütfü Furtun'un bacanağı Kahraman Sağra, çikolata firması Sağra'nın kurucusudur:




Turan Yolaç'ın eşi Nükhet hanım ve  baldızı Rezan Has'ın kuzenleri Belma hanım, Erol Simavi'nin eşidir. 


Prof. Dr. Kemal Önen'in dünürü Dr. Nazif Bağrıaçık'ın babası Mustafa bey, emekli vali ve Konya eski milletvekillerindendir.Nazif bey'in kardeşi Alpay Bağrıaçık uzun yıllar Koç Holding mali işler müdürlüğü görevininde bulunmuş.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder