Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

15 Eylül 2017 Cuma

Malik Yolaç - Feyyaz Tokar - Özdemir Sabancı


Hatay Devleti eski başbakanı Abdurrahman Melek'in oğlu büyükelçi Faik Melek'in dünürü  Prof. Dr. Kemal Önen'in kayınvalidesinin amcazadesi, Malik Yolaç'ın kardeşi  Kayhan bey'in eşi Sevim hanım'ın teyzesi:
                                                                           

Katibe Yücel'in kızı Nimet Durusel'in dünürü:


Mualla Ateş'in kardeşi:



Mualla Ateş'in dünürleri Sami-Süheyla Girişken'in damatları:






Not:Feyyaz Tokar 'ın baldızı  Varlık hanım,  Ahmet Emin Yalman'ın yeğeni olan Alp Yalman'ın eşidir.Feyyaz bey'in diğer bacanağı gazeteci Yılmaz Çetiner , Hüsamettin Cindoruk'un eşinin dayısı , Hasan Polatkan 'ın kayınbiraderi olan Sabri Çifkurt'un dünürüdür.


Sabri Çifkurt'un eniştesi Hasan Polatkan'ın kardeşi Hüseyin bey, Kadir Has'ın eşi Rezzan hanım ve Malik Yolaç'ın kardeşi Turan bey'in eşlerinin amcası olan  Ahmet Germirli'nin dünürüdür:




Sabri Çifkurt'un   kızı Hilal hanım,Yılmaz  Çetiner'in kayınbiraderi Celal Sadıkoğlu'nun eşidir


Sabri Çifkurt'un baldızı Ümran hanım ilk evliliğini Afyon mebusu Ömer Lütfi Argeşo'nun oğlu Sait bey ile yapmış.Ömer Lütfi bey'in eşi Fatma Saide hanım, Fethi Ahmet Paşa'nın torunu ve İngiliz Sait Paşa'nın kızıdır:


  



Yılmaz Çetiner'in dünürü Sabri Çifkurt'un kardeşi Basri bey'in kayınbiraderi Müfit Camat, yönetmen Osman F. Seden'in amcası Süleyman bey'in damadır.Süleyman Seden'in kardeşi Şakir bey'in damadı Metin bey'in yeğeni Eren hanım, Remzi Merzeci'nin eşidir.Remzi bey'in kardeşi Osman Merzeci , Feyyaz Tokar'ın kızı Serra hanım'ın ikinci eşi.



Yılmaz Çetiner'in annesi Nasibe hanım, Süheyl Batum'un annesinin babası Mehmet Sadettin Berkman'ın teyzesinin oğludur:


Yılmaz Çetiner ve Feyyaz Tokar'ın kayınpederleri Kemal Sadıkoğlu, Mustafa , Ali ve Ömer Koç'un anneleri Çiğdem Simavi'nin dayısıdır.Çiğdem hanım'ın eltisi Belma Simavi'nin kuzeni Nükhet Yolaç, Katibe Yücel'in yeğeni Sevim hanım'ın eltisidir.

Katibe Yücel'in damadı Vedat Durusel halı tüccarı olarak tanınıyor.


Feyyaz Tokar'ın kızı Serra hanım'ın ilk evliliğinden bir kare:




Serra Tokar'ın ilk evliliğini yaptığı Murat Dural'ın babası Nezih Dural ve Lockheed skandalı:

THY, 1960’ların başından itibaren sürekli olarak Lockheed üretimi uçaklar aldı. Bu uçakların alımı için ABD’ye giden heyetin teknik inceleme fotoğrafları, jet motorlu uçak alımı haberiyle gazetelerde yer aldı. Hatta Yeşilköy’de firmayla ortak bir uçak bakım ünitesi bile kuruldu. Kimsenin aklına acaba diye bir soru bile gelmedi neyse ki 

Yıllar geçti, geçti ve 1975’in Ağustos ayına gelindi. ABD Senatosu Alt Komisyonu, Lockheed şirketinin başta F-104 olmak üzere her tipteki uçaklarının satışı için içlerinde Türkiye’nin de olduğu çok sayıda ülkede rüşvet dağıttığını açıkladı. Ortalık karıştı. Bu rüşvet kimlere verilmişti? Türkiye’ye verilen rüşvet parası resmi açıklamaya göre o zamanın döviz kuruna göre 13 milyon 140 bin liraydı. .................. 
Lockheed’in Türkiye temsilcisi olan Mete Nezih Dural, olay patlak verince elini kolunu sallayarak Washington’a uçuverdi. Dönemin Milli Savunma Bakanı Ferit Melen’in içi rahattı çünkü Türkiye F-104 uçaklarını doğrudan Lockheed’den değil de onun lisansıyla İtalya’da üreten Aeritalia’dan parça parça almıştı, aracı da Altay firmasıydı. Yani ortada bir rüşvet olamazdı! Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde İdari Araştırma ve Soruşturma Bürosu kuruldu. Genelkurmay Askeri Mahkemesi buna çok kızdı ve bu büronun anayasaya aykırı olduğuna karar verdi. Bu kararı veren mahkemenin  yargıçlarından birisini Uğur Mumcu yakından tanıyordu. Kendisi 12 Mart döneminin Sıkıyönetim Mahkemesi’nin ünlü isimlerindendi.
                                                                                 





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder