Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

5 Kasım 2017 Pazar

Birsel ailesi - Haydar Vaner - Söylemezoğlu ailesi - Rıfat Ababay - Garan ailesi - Eliyeşil ailesi - Ahmet Emin Yalman


Birsel ailesinden gazeteci  Zeynep Oral'ın annesi Selçuk hanım:

 ACI KAYBIMIZ Merhum Süleyman Suudi Kartal ve merhume Züleyha Kartal'ın kızı, merhum Süreyya ve merhume Seza Birsel'in gelini, Leyla-merhum Melih Birsel'in yengesi, Leyla Canan-Halil Fırat'ın halası, merhum Turgut Kartal'ın kardeşi, Ayşe-Murat Işçimenler, Zeynep-Ahmet Oral, Serap-Hilmi Kayhan, Sudi-ldil Kartal'ın sevgili anneleri, Emre-Nuşin, Kerem-Virginie Oral, Semih-Yakut, Ekrem Işçimenler, Leyla-Muzaffer Kayhan'ın anneanneleri, Defne-Turgut Kartal, Lara-Yuna-Aslan-Maya Oral, Eren-Esin Işçimenler'in neneleri, Merhum Semih Birsel'in sevgili eşi SELÇUK BİRSEL 11 Eylül 2004 tarihinde Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi 13 Eylül 2004 Pazartesi günü Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecektir. Çelenk göndermek isteyenlerin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışta bulunmaları rica olunur.


Selçuk Birsel'in yeğeni Canan Fırat'ın dünürü:
                                                                         

                                                                Işık Erginsoy'un akrabası:


Feyzi Dural'ın kardeşi Halil Naci Dural'ın kayınvalidesi:
                                                                               

Hacı Neyyire Borhan'ın oğlu Şükrü Saib bey'in eşi Beyyine hanım'ın annesi:
                                                                                   
                                                                           

Naime Söylemez'in oğlu Celal bey'in gelini:
                                                                                 


 Hacı Neyyire Borhan'ın yeğeni:
                                                                               


Haydar Vaner'in kızı, Feyzi Dural'ın baldızı olan Nebahat Konuk'un dünürü:
                                                                                     

Sami Ulus'un bacanağı:                                                                          

Osman Nuri Göver'in  kızı Nevhiz Zabcı'nın kayınvalidesi:
                                                                               




Not: Sabiha Zabcı'nın damadı Cüneyt Ölçer, İdil Biret'in eşi Şefik Büyükyüksel'in dayısıdır.Cüneyt Ölçer'in son eşi Nazan Caferoğlu , Halil Berktay'ın teyzesinin kızı:




Osman Nuri Göver ve Sami Ulus'un kayınbiraderleri Metin Sirel, gazeteci Mehmet Yakup Yılmaz'ın kardeşi Feryal hanım'ın görümcesinin eşidir:



Osman Nuri Göver ve Sami Ulus'un eşlerinin  kuzeni Berrin Erçin Sindel'in damadı Hikmet Faralyalı'nın dedesinin  kardeşinin eşi Emine Tekeli, eski valilerden Tahsin Uzer'in kardeşi ve oyuncu Tuncel Kurtiz'in babasının teyzesidir.


Hikmet Faralyalı'nın kardeşi  eski bakanlardan Ersin Faralyalı , Aydın Doğan'ın  dünürüdür:




Osman Nuri Göver'in eşi Nüveyre hanım ilk evliliğini Fazlı Meto ile yapmış.Fazlı bey, Türk-Yunan Mübadele komisyonu başkanı olan, Marc David Baer ve  Cengiz Şişman'ın kitaplarında Karakaş cemaatinden olduğunu yazdıkları Ömer Dürri Tesal'ın akrabası Şerife hanım'ın kayınbiraderidir:




Naime Söylemez'in torunu büyükelçi Yüksel Söylemez'in  kayınpederi Prof. Reşat Garan, Mehmet Ali Birand'ın kayınvalidesi ,Ercüment Karacan'ın eski eşi olan Cemile Garan'ın amcasıdır.Reşat Garan'ın eşi Emine Nesrin hanım'ın babası Hasan Tahsin bey, Mehmet Ali Ayni'nin kardeşidir.


 Rıfat Ababay, Naime Söylemez'in erkek kardeşinin torunu imiş:




Hülya Koçyiğit'in babasının kuzeni Mithat Perin'in kızı Azade Perin'in ölümüyle ilgili yazıdan alıntı :

İstanbul sosyetesini sarsan, bir cinayetin kurbanı olan Azade Perin'in anne tarafından büyük dedesi Derviş Ali Kemali Paşa'ydı. Azade'nin dedesi ise Yüzeliliklerden eski Harbiye Nazırı Süleyman Şefik Paşa'ydı. Diplomat Galip Kemali Söylemezoğlu, Şefik Paşa'nın kardeşidir. İlk maden kralı Sihami Kemal Söylemezoğlu, 27 Mayısçıların Dışişleri Bakanı Selim Sarper, diplomat-yazar Yüksel Söylemez, Mimar Prof. Hamit Kemali Söylemezoğlu, gazeteci Rıfat Ababay, modacı Bergin Usberk, Prof. Dr. Reşat Garan, caz müziği sanatçısı Sevinç Teys ve kızı ünlü söz yazarı Şehrazat aynı ailedendir. 1940'lı ve 1950'li yıllarda İstanbul sosyetesinin en ünlü isimlerinden "Benli Belkıs" ise Azade'nin teyzesiydi. Atatürk'ün yakın silah arkadaşlarından diplomat Hüsrev Gerede ise Galip Kemali Bey'in damadı. 
Dedesi Celal Bey Teşkilat-ı Mahsusa'dandı 
Azade Perin'in baba tarafından büyükbabası, Teşkilat-ı Mahsusa'nın talimatıyla, Abidinov takma adıyla 1914'de Bulgar Meclisi'ne mebus olarak sokulan Celal Bey'di. Hülya Koçyiğit, ünlü futbolcu Turgay Şeren de Azade'nin baba tarafından akrabaları arasında. Azade'nin babası ise başta Abdi İpekçi ve Gökşin Sipahioğlu olmak üzere pek çok gazeteciye ağabeylik yapan Mithat Perin'di. DP'den milletvekili seçilen Perin, 1955'deki 6/7 Eylül olayları'nda tetikleyici rol oynayan İstanbul Ekspres gazetesinin sahibiydi. Prof. Cevdet Perin de Azade'nin amcasıydı. Mithat Perin, 27 Mayıs darbesinde tutuklanarak Yassıada'da yargıladı.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder