Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

10 Aralık 2017 Pazar

Necmettin Sadak - Uğur Terzioğlu - Uşaklıgil ailesi


Dışişleri eski bakanlarından Necmettin Sadak'ın damadı:
                                                                         


Necmettin Sadak'ın kızı, Hıfzı Bakım'ın eşi olan Leyla hanım'ın  eşinin vefatının ardından yaptığı evlilik:



Leyla Sadak'ın eşi Rıza Dedehayır'ın  son eşi Ayfer Tatari'nin annesi:

Rıza Dedehayır'ın kardeşi Zeki bey'in eşi:


Ayfer Dedehayır'ın halası:


Fahriye Melahat Avşar'ın ilk eşi Harbi Hotan'ın son eşi Bihter Firuzan hanım'ın eniştesi:



İrfan Batuk'un baldızı Türkan Özsan'ın eşi:




Not: Gümrük Tekel ve Çalışma bakanlarından Nuri Özsan, Demokrat Parti milletvekillerindendir:

Çok Partili Hayata Geçiş ve Uzlaşma Kültürü’ konulu etkinlik ve sergilerinde de, tek partili dönemden çok partili döneme geçişin belge ve fotoğraflarla desteklenerek ziyaretçilerle paylaşıldığını ifade eden Toker, “O dönemde çok ses getiren 12 Temmuz Beyannamesi isimli bir beyanname de babam tarafından yazılıyor, sunuluyor. Ve onu hayata geçirmek için, Cumhurbaşkanı İnönü, yanına Cumhuriyet Halk Partisi’nden Nihat Erim’i, Demokrat Parti’den de Nuri Özsan’ı alarak, iki yurt gezisine çıkıyor. İki yurt gezisinde, 1947-1948 yıllarında birlikte dolaşıyorlar ve o partili rejime geçişin hayata geçirilmesi, anlaşma kültürünün anlatılması için, yalnız kendi aralarında konuşmuyorlar; bütün Türkiye’yi dolaşarak bunu herkesle paylaşmak ve onların da fikirlerini almakiçin böyle bir çalışma yapıyorlar.”dedi.




İrfan Batuk'un baldızı ve Fatma Melahat Avşar'ın ilk eşi Harbi Hotan'ın son eşi olan Bihter Firuzan hanım, (Uşşakizade) Latife hanım'ın kuzeni ve Evliyazade İzzet bey'in torunudur:

İsmail Harbi Hotan, 1935 yılında İstanbul'da Güzel Sanatlar Akademisinde mimarlık eğitimi görürken Fahriye Melahat Onguner ile evlendi. Bu beraberlikten Erol Hidayet ismini verdikleri çocukları olan çift, 5 yıl evli kaldıktan sonra ayrıldı. Hotan, daha sonra Bihter Firuzan Hotan ile dünya evine girdi. Eski eşi ve oğluyla bir daha görüşmeyen Hotan'ın ikinci evliliğinden ise 2 çocuğu oldu. İzmir'in birçok simge yapısının mimarlığını üstlenen, "Mimari Perspektif ve Gölge" isimli kitabı bulunan Hotan, 17 Aralık 2006 tarihinde 90 yaşındayken vefat etti. ............. 
"İÇGÜVEYİSİYDİ 
Halen Narlıdere Huzur ve Bakımevi'nde ikamet eden Bihter Firuzan Hotan'ın avukatı Dinnur Başkalfa ise mahkemeye verdikleri dilekçede, davanın reddini talep ederken, şu ifadelere yer verdi:
"Müvekkilimizin annesi Hayrunisa Zeren hanım Atatürk'ün eşi Latife Hanımla kardeş çocuğudur. Babası Cemil Ayata ise Temyiz Mahkemesi üyesiydi. Müvekkilimiz 2.5 yaşında Paris'e gönderilmiş ve 7 yaşına kadar orada kalmış, çok iyi Fransızca bilen bir şahıstır. Dedesi de İzmir'in tanınmış ailelerinden Evliyazadelerden İzzet Evliyazade'dir. 




Hıfzı Bakım'ın yeğeni Nuran Onursal'ın halası Nemide Draman , Edirne Müdafii Şükrü Paşa'nın gelini Gönül Edirne'nin amcası  Yusuf Ziya bey'in eşidir:



 Nuran Onursal'ın kayınbiraderi Naim bey, Nurettin Hasman'ın eski eşi olan sosyetik güzel Güliz Onursal'ın babasıdır:




Güliz Onursal ve Nurettin Hasman'ın kızları Merve hanım'ın evlilik haberi:




Merve Hasman ilk evliliğini Sultan Vahdettin'in torunu Hümeyra Özbaş'ın da gelin gittiği Söke'li Özbaş ailesinden Alican Özbaş ile yapmıştı.


Fatma Türeray Tatari'nin kızı Ayfer Tatari, bir dönem adı futbolcu Metin Oktay ile anılan isimlerden.Ayfer Tatari'nin ilk eşi Uğur Terzioğlu:

 Ünlü İtalyan şirket Astaldi'nin baş danışmanı ve Türk Amerikan İşadamları Derneği Başkanı Uğur Terzioğlu'na bu ay Gentleman dergisinde macera filmlerini aratmayan hayat hikayesini anlattı. 22 yaşında Menderes'in danışmanlığını yaptım "Milaslıyım. Babam Terzizade Mustafa Zeki. 1926'da babamın zeytinyağı, sabun ve pirina fabrikaları varmış. Büyük miktarda tütün alımı yapan Amerikan tütün şirketlerinin de temsilcisiymiş aynı zamanda.
Babam 1951'de vefat etti. Ben 17 yaşındaydım. 18'inde de evlendim. 22 yaşında Adnan Menderes'in danışmanıydım. Babamın arkadaşıydı Adnan bey. Babam da demokrattı. Biz de öyle yetiştik. Ben koleje gidiyordum dedi ki:
"Sen haftada üç gün gel bize yardım et". Babam öldükten sonra mektepten üç ay izin aldım. O zaman üç ay Milas'ta oturdum. Ondan sonra hiç oturmadım. Öbür sene mektebe başlamıştım. Sonra evlendim sosyetik bir olay oldu. 54 senesinde Adnan bey beni Kaliforniya'ya gönderdi master yap dedi. 58'de Genç Demokratlar Teşkilatı‘nı kurdum. Demokrat Parti'nin içinde. Parti değil hareket olarak. Ondan sonra da sen misin bunu yapan. 60 ihtilalinde "gel bakalım buraya" dediler. "Gençlik hareketi yapacaktın değil mi" diye 2,5 sene misafir ettiler. Sonra çıktık hayata. Bizim işleri derdest ettiler. 
          Devamı: Filmciliği bırak otoyol yapacagiz

Uğur Terzioğlu  ilk evliliğini 18 yaşındayken Ayfer Tatari ile yapmış.Terzioğlu'nun evlilik yaptığı isimlerden biri de Türkiye Güzeli seçildikten sonra hem tiyatro hem de sinemada oyunculuk yapan Sibel Göksel:
                                                                                   
                                                                            

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder