Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

5 Şubat 2018 Pazartesi

Aynizadeler - Necmettin Sadak - Neslihan Yargıcı - Yonca Evcimik - Evrenoszadeler - Keriman Halis


Asala'nın katlettiği büyükelçilerimizden İsmail Erez, Mehmet Ali Ayni'nin amcazadesi Hasan Tahsin bey'in oğludur.Erez ailesi de Aynizade ailesinin parçasıdır.

İsmail Erez'in amcası Dr. Naşid Erez, Teşkilat-Mahsusa'nın başkanı Süleyman Askeri bey'in kızkardeşinin oğlu Haldun Gökbudak'ın dünürüdür:

Ulagay ailesi - Halit Ziya Uşaklıgil - Mehmet Ali Ayni - İsmil Erez - Süleyman Askeri bey - Nuri Conker



İsmail Erez'in amcasının eşi:

VEFAT Merhum Ord. Prof. Dr. Naşid Erez'in eşi; Prof. Dr. Selçuk Erez'in ve Dr. Reyhan Erez'in anneleri; Sinan Polvan'ın anneannesi; Yeşim Erez ve De Young'ın, Oya Erez'in, Esin Erez'in babaanneleri; îrem Erez'in kayınvalidesi; Francis De Young'ın büyük kayınvalidesi; Haldun Özbudak ve Mediha Özbudak'ın dünürleri MERAL EREZ'i kaybettik, 31 Mart Çarşamba günü, Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra Edirnekapı Sakızağacı Şehitliği'nde defnedilecektir. AİLESİ


Meral Erez'in kızı Dr. Reyhan Erez'in eski eşi:
                                                                           


Özgür Polvan'ın anneannesi:                                                                              
                                                                             
Servet Gözgücü'nün kardeşinin eşi  Muzaffer hanım'ın amcası:
                                                                           

Servet Gözgücü'nin kardeşi:
                                                                            

Mesude Donat'ın kızı Ayla Yargucu'nun görümcesi:
                                                                               

Mesude Donat'ın dünürü:
                                                                               


Münire Bahtoğlu'nun kardeşleri:


Sabriye Büyükaslan'ın eşi:


Sabriye Büyükaslan'ın damadı Haluk Somer:


Haluk Somer'in gelini Ayşe Torfilli'nin babaannesi:



Haluk Somer'in kardeşi:





Not: Hatice Mehlika Tarim ve Haluk Somer'in dayılarının kızı Beyza Kardam, Büyükelçi İsmail Erez'in üvey annesi ve Cenap Şahabettin'in kızı olan Şivezat Erez'in  teyzesinin gelinidir.Şivezat hanım'ın anneannesi Sariye hanım, Bedirhan aşiretindendir:



Hatice Mehlike Tarim'in eşi Safder bey, Mehmet Ali İrtemçelik'in dayısıdır.

Hatice Mehlika Tarim'in görümcesi Betül hanım, Milli İstihbarat Teşkilatının öncüsü olan MEH/MAH'ın iki kez reisliğini yürüten Ziya Selışık'ın eşidir.Hatice Mehlika hanım'ın diğer görümcesinin eşi Emir Sencer'in dayısının kızı Gönül hanım, gazeteci Hasan Cemal'in teyzesi İsmet Benayyad'ın dünürüdür:



Haluk Somer'in dünürü, Mahmure Torfilli'nin torunu  Ayşe Torfilli'nin annesi olan Ece hanım, Dünya Güzelimiz Keriman Halis'in kızıdır.


Hatice Mahmure Torfilli'nin kardeşi Nevbare Baran'ın  kızı Şermin hanım, Rıfat Ababay'ın kayınvalidesidir.

Hatice Mahmure Torfilli'nin kardeşi Pakize Garan'ın görümcesinin kızı  Neyir hanım'ın eşi Kani Karaosman , Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun dayısıdır.


Hatice Mahmure Torfilli'nin kızkardeşinin kızı Fahriye Tanman'ın kayınbiraderi, İspanya iç savaşına katılan tek Türk olan  Fahri Tanman için Gürkan Hacır'ın yazdıkları:

Sökeli toprak zengini Fahri Tanman'la devam edeyim... Belki isim yabancı gelmiş olabilir. Ama Tanman Ailesi, kamuoyunun yakından tanıdığı bir aile. Koçlar'dan Moranlar'a, Evliyazadeler'e kadar onlarca zengin aileyle akrabalık ilişkileri var. Fahri Tanman'ın Babası Ahmet Hulusi Tanman, mübadele öncesi Selanik Belediye Başkanı'ydı. Tarımla ilgili birisi değildi. Oğlu Fahri Tanman 1923'teki mübadelede Türkiye'ye geldiğinde ona başta İzmir Söke olmak üzere araziler verildi..................Biraz hesap yapalım. Fahri Bey'in, Mübadele Komisyonu kararı uyarınca aldığı arazi 40.000 dönümYani 40 milyon metrekare. Nerede? Tarım cenneti Söke Ovası'nda. Bugünkü değeri 10 milyon dolarlarla ölçülemez...


Fahri Tanman ilk evliliğini Son Sadrazam Kırımlı Ahmet Tevfik Paşa'nın kızı Fatma Zehra Moran'ın kızı olan eski milletvekillerinden  Nazlı Tlabar ile yapmış.Fahri Tanman'ın  kardeşi Selami bey'in eşi Semra hanım, Fatma Zehra Moran'ın kardeşi Ali Nuri Okday'ın torunudur.



Sabriye Büyükarslan ve eşi Evrenoszade Refik Hıfzı bey:


1912 yılında Selanik'ten  göç eden Evrenoszade Refik Hıfzı Büyükaslan kendi çabalarıyla memleketin en zengin isimlerinden biri haline gelmiş.Refik Hıfzı bey ve eşi Sabriye hanım, tüm mal varlıklarını 1950 yılında Darülacezeye bağışlamışlar:





Refik Hıfzı Büyükaslan, İttihatçı Rahmi bey olarak bilinen İzmir Valisi Rahmi Arslan'ın kuzenidir.  Rahmi Arslan, İttihat ve Terakki'nin önemli isimlerinden   Mithat Şükrü Bleda'nın kayınbiraderidir.


Sabriye Büyükarslan'ın oğlu Nejat Delemen'in ilk eşi Gülin hanım, Yeni Asır gazetesinin kurucusu Fazlı Necip bey'in damadı Enis Tahsin Til'in kardeşinin baldızı  Nevber hanım'ın torunudur:



Sabriye Büyükaslan'ın kardeşi Dervişe Evcimik'in torunu şarkıcı Yonca Evcimik:





Servet Gözgücü'nün büyüğü Fikri Sezginer'in torunu Ömer bey, Çiftçiler Holding'in kurucusu ve  Raif Dinçkök'ün dünürü  olan Emin Çiftçi'nin kızı Esen hanım ile evlenmiş:



Emin Çiftçi'nin kızı Figen hanım ilk evliliği Fethi Ahmet Paşa'nın torunlarından Mehmet Birgen ile yapmış.Figen Çiftçi'nin ikinci eşi Emir Yargıcı modacı  Neslihan Yargıcı'nın kuzenidir.Neslihan ve Emir Yargıcı'nın dedeleri Dr. Faik Yargıcı'nın kardeşinin oğlu  Orhan Yargucu, Servet Gözgücü'nün kızkardeşi Mesude Donat'ın kızı Ayla hanım'ın eşidir:





Neslihan Yargıcı'nın kuzeni, Emir Yargıcı'nın kardeşi Ahen Yargıcı , Mithat Paşa'nın kızı Mesrure hanım'ın torunu Sevda hanım'ın eşidir:




Reşat Talayer'in gelini Gülseren Sadak'ın babası Müzik Yönetmeni Muhittin Sadak,1947-50 tarihleri arasında Dışişleri Bakanlığı yapan, Falih Rıfkı Atay, Ali Naci Karacan ve Kazım Şinasi Dersan ile birlikte Akşam gazetesini kuran, Fethi  Ahmet Paşa'nın torunlarından Şevket Mocan'ın bacanağı olan Necmettin Sadak'ın kardeşidir.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder