Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

1 Nisan 2018 Pazar

Karakaş Cemaati - Kapancı Cemaati - Banu Avar - Boronkay ailesi - Bezmenler - Gelenbevizadeler


Sultan II. Abdülhamid döneminin en güçlü isimlerinden  Arap İzzet (Holo) Paşa'nın damadı yazar Semih Mümtaz bey'in babası Reşid Mümtaz Paşa, Sultan II. Abdülhamid döneminde İstanbul şehreminliği yapmasının yanısıra 1919 yılında Damat Ferid hükümetinde  kısa süre Dahiliye Nazırlığı yapmıştır.Reşid Mümtaz Paşa'nın babası Eğinli  Ebubekir Mümtaz Efendi de Sultan Abdülaziz döneminde Evkaf, Adliye ve Maliye Nazırlığı görevlerinde bulunmuştur.

 Reşid Mümtaz Paşa'nın kardeşinin damadı Adliye Nazırı Nazım Paşa, 31 Mart Vakası esnasında kendisini Meclis Reisi Ahmet Rıza Paşa'ya benzeten göstericiler tarafından öldürülmüş.


Adliye Nazırı Nazım Paşa'nın kızı :
                                                                    

Samime Düzenli'nin görümcesi:


Rabia Gülmen'in oğlu Rasin Gülmen'in kayınvalidesi:


Behice İzzet Törün'ün kızı İnci Tunakan'ın oğlu:


Ahmet Tunakan'ın kayınpederi:


Hayati Kumbutoğlu'nun kayınpederi:


Ali Nemki Görk'ün dünürü:


Ahmet Tunakan'ın oğlu Cem Tunakan'ın eşi Simla Boronkay'ın dedesi:


Cem Tunakan'ın annesi Handan hanım'ın eşi Fethi Arman'ın kardeşi:



Ahmet Tunakan'ın halasının eşi  Lebit Yurdoğlu'nun annesinin amcazadesi:



Baha Arkan'ın kardeşi
Cumhuriyet, 07 Ocak 1944, Sayfa 3 
Gelenbevilerden Kazasker Neşet Molla torunu Dr. Ekrem Arkan, Y. mi Seyfi Arkan, Dr. Baha Arkan ve Necmi Arkan'ın hemşireleri NESİBE ARKAN vefat etmiştir. Cenazesi bugün öğleyin Üsküdar Selimlye eczanesi karşısındaki ikametgâhından kaldırılıp Selimiye camii şerifinde namazı kılınarak Karacaahmeddeki aile kabrine tevdi edilecektir.



Not: Nesibe ve Baha Arkan ,  Sabahattin Ali ve Mehmet Ali Aybar'ın da dahil olduğu Gelenbevizade   sülalesindendir.Gelenbevi soyadını kullanan aile, Atatürk'ün kardeşleri  Seyfi bey'e  'Arkan' soyadını vermesi üzerine bu soyadını  kullanmaya başlamış.

Nesibe ve Baha Arkan'ın büyük amcaları olan Şeyhülislam Cemalettin Efendi'nin kızı Ayşe Aliye hanım, Cemil Topuzlu'nun eşidir.Topuzlu çiftinin oğulları Mehmet Ziya bey, Türkan Saylan'ın annesinin ilk eşidir:

Şeyhülislam Cemaleddin Efendi - Kevakibizadeler - Hakkı Devrim


Baha Arkan'ın kayınbiraderi Selahattin Yücesoy, oyuncu Işıl Yücesoy'un babasıdır.
                                                                               


Pirinççioğlu ailesi - Selçuk Yaşar - Ecvet Güresin - Işıl Yücesoy - Kerem Doksat



 Nesibe ve Baha Arkan'ın kardeşleri  Dr. Ekrem Arkan'ın kızı  İnci Pirinççioğlu, Türkiye'nin ilk profesyonel Turizm rehberidir ve  VIP Turizmin kurucularındandır. Halide Edip Adıvar'ın İstanbul Üniversitesinde asistanı olan  İnci Pirinççioğlu'nun eşi Fethi bey, Ziya Gökalp, Cahit Sıtkı Tarancı ve Süleyman Nazif'in dayılarının torunudur

                                                                Fethi ve İnci Pirinççioğlu :
                                                                               


İnci Pirinççioğlu'nun teyzezadesi  ve Yaşar Holding'in kurucusu.Selçuk Yaşar'ın  kardeşi olan SelmanYaşar, Mekke Emiri Şerif Ali Haydar Paşa'nın oğlunun damadıdır.Şerif Ali Haydar Paşa'nın eşi, Arap İzzet Paşa'nın dünürü Reşid Mümtaz Paşa'nın teyzezadesi Tevhide hanım'ın kızıdır.


Nesibe  ve Baha Arkan'ın amcazadelerinin oğlu olan Dr. Lebid Yurtoğlu, 1961 yılında CHP'den İzmir milletvekili seçilmiş.Lebid Yurdoğlu, köyişleri bakanlığının kurucusu ve ilk köyişleri bakanıdır.
                                                                               


Nesibe ve Baha Arkan'ın amcazadeleri ve Lebid Yurdoğlu'nun teyzesi olan Maide hanım'ın eltisi  Dr. Semiramis Tezel , ilk kadın doktorlarımızdandır.Semiramis Tezel'in kardeşi Hamiyet hanım, Ermeni bir terörist tarafından İstanbul'da öldürülen Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti Dahiliye Nazırı Behbud Han Cevanşir'in kardeşi Cemşit bey'in eşidir.Behbud Han Cevanşir'in diğer kardeşi Sürhay bey'in eşi, Haldun Dormen'in kızkardeşi Gülen hanım'ın eşi Hikmet Erenyol'un kardeşidir.



Nevzat Ersan'ın dünürü , şeker kralı Hayri İpar'ın kızı olan Muazzez İpar'ın eşlerinden ressam Rasin Arsebük'ün son eşi İrem Vafi'nin annesi Nurinisa hanım, geçtiğimiz günlerde bir uçak kazasında  hayatını kaybeden Mina Başaran'ın dedesi Berkay Kumla'nın  halasıdır:

Kazım Taşkent - Cömert Baykent - İpar ailesi - Bezmenler - Abdülhalik Renda - Cumhur Ersümer - Berna Yılmaz



Nevzat Ersan'ın yeğeni Sumru Bezmen'in eşi Nazım bey, Halil Bezmen'in kardeşidir.Sumru Bezmen'in üvey annesi Handan Arman, ünlü besteci Selmi Andak'ın amcasının torunudur.Handan Arman'ın oğlu Cem Tunakan'ın kayınpederi  Zoltan Boronkay'ın ailesi 1920'lerde Macaristan'dan Türkiye'ye göç etmiş Aşkenaz (Musevi) kökenli bir ailedir.Zoltan bey'in kızı Sibel Boronkay, 1980'lerde  Turgut Özal'ın oğlu Efe Özal'ın nişanlısı olarak gündeme gelmişti:
                                                                       
                                                                           
                                                                             

Zoltan Boronkay'ın kayınpederi Ali Rıza Özkaraca, TEMA vakfının kurucusu Hayrettin Karaca'nın babasının amcasıdır.Hayrettin Karaca'nın kızkardeşinin damadı Mithat Boyner'in kardeşi Hulki Boyner, Aydın Doğan'ın dünürüdür:

Turgut Özal - Boronkay ailesi - Hayrettin Karaca - Boyner ailesi


Kapancı cemaatinden Ali Nemki Görk'ün gelini olan Bahu Görk, Banu Avar'ın anne ayrı baba bir kardeşidir.Bahu Görk'ün  annesi Sıdıka Avar, Eğitim Misyoneri kimliği ile tanınıyor.


31 Mart Vakası sırasında kendisini meclis reisi Ahmet Rıza Paşa'ya benzeten göstericiler tarafından öldürülen  Adliye Nazırı Nazım Paşa'nın kızı Samime Düzenli'nin eşi Cevat Nizami bey, Karakaş Cemaatindendir Samime hanım'ın görümcesinin oğlu Rasin Gülmen'in bacanağı Bedi Yazıcı, FB kulübü eski başkanlarındandır.Bedi Yazıcı'nın annesi Vecihe hanım, Hamdullah Suphi Tanrıöver'in yeğenidir:


Hamdullah Suphi Tanrıöver - Reşat Atabek - Karakaş Cemaati - Rasim Ferit Talay  


Samime Düzenli'nin kardeşi Dr. Ömer Nasım'ın  baldızının kızı Berrin hanım, Lütfi Kırdar'ın kayınbiraderi ve İhsan Doğramacı'nın dayısı olan Doç. Dr. Ümit Kırdar'ın eşidir.


Berrin Kırdar'ın halasının kızı Rezan hanım'ın görümcesi  Mefharet hanım, Selim Sarper'in amcası Hikmet Rauf Sarper'in eşidir.Rezzan hanım'ın diğer görümcesinin eşi Şevket Turgut bey,  31 Mart Vakası sırasında Yıldız Sarayını işgal eden kuvvetlerin komutanı olan Şevket Turgut Paşa'nın oğludur:


Hamdullah Suphi Tanrıöver - Adliye Nazırı Nazım Paşa - Necati Cumalı - Lütfi Kırdar - İhsan Doğramacı - Selim Sarper - Şevket Turgut Paşa - Bedirhaniler -



Samime Düzenli'nin annesinin amcazadesi Semih Mümtaz bey, Arap İzzet (Holo) Paşa'nın damadı ve İzmir Valisi İttihatçı Rahmi bey'in  dünürüdür:

İttihatçı Rahmi bey - Arap İzzet Holo Paşa - Cemil Cem - Kardıçalı ailesi


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder