Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

9 Haziran 2018 Cumartesi

Asım Kocabıyık - İhsan Namık Poroy - Kösemihal ailesi - Yedi Sekiz Hasan Paşa - Cemal Hünal


Kapancı Cemaatinden ünlü işadamı Halil Bezmen'in annesi Fatma hanım ve  babası Fuat Bezmen amca çocuklarıdır.Fuat Bezmen'in son eşi Emel hanım, tiyatro tarihçisi olarak tanınan Refik Ahmet Sevengil'in bacanağının halasının kızıdır:

Refet Bele - Ömer Rüştü Paşa - Bezmen ailesi - Haluk Şaman - Refik Ahmet Sevengil


Emel Bezmen'in kuzeni Nurhan hanım, eşi Fuat Bezmen'in de yakın dostu olan  Borusan Holdingin kurucusu Asım Kocabıyık'ın eşidir.


Asım Kocabıyık'ın kardeşi :                                                                        

Hüseyin Kocabıyık'ın eşi İlhan hanım'ın eniştesi:


Faruk Poroy'un teyzesinin kayınbiraderinin kızı Musaffa Kılıççı'nın eşi:


Mahmut Kılıççı'nın kardeşi:


Zeki Kılıççı'nın kayınpederi:


Zeki Kılıççı'nın kızı:


İlkan Tansal'ın kayınbiraderinin damadı Teoman Hünal'in babası:




Not: Cemal Hünal'ın torunu oyuncu Cemal Hünal:



Annesi Musevi olan oyuncu Cemal Hünal'ın eşi Lale hanım, Sevgi Soysal'ın kızkardeşinin görümcesi Güleren hanım'ın kızıdır:




İlkan Tansal'ın eltisi, Boğaziçi Üniversitesi eski rektörlerinden Sabih Tansal'ın eşi olan Sevil hanım'ın  halasının oğlu Haris Akıncı, Sertab Erener'in kardeşi reklamcı Serdar Erener'in  Nil Karaibrahimgil uğruna boşandığı eşi Serra Akıncı'nın babasıdır.

Haris Akıncı'nın kardeşi Ali bey , Hümeyra'nın teyzesi Ulviye hanım'ın kayınbiraderinin dünürüdür:




Bizans imparatorluğunda tekfur iken İslamı kabul eden,Osman Gazi'nin yakın silah arkadaşlarından Gazi Mihal'in torunları bugün Gazikösemihal, Gazimihal ve Kösemihal soyadlarını taşıyor.

Nurettin Şazi Kösemihal'in amcazadesi Tahsin bey , ilk kadın spikerimiz olan Karakaş Cemaatinden Emel Gazimihal'in eşidir:




Mahmut ve Zeki Kılıççı'nın dedeleri Beşiktaş Muhafızı Yedi Sekiz Hasan Paşa:



Tarihe Çırağan baskını adıyla geçen olayda, iktidardaki Sultan II Abdülhamid yerine Sultan V. Murat'ı iktidara getirme planıyla hareket eden isyancılar  Çırağan sarayını işgal eder.İsyancıların lideri Al Suavi, Yedi Sekiz Hasan Paşa'nın sopa darbeleriyle öldürülür.Bu olaydan sonra Yedi Sekiz Hasan Paşa '' Mareşal'' ünvanı kazanır.


Yedi Sekiz Hasa Paşa'nın akrabalarından Ece Vahapoğlu:


''Bosna tarafından akrabamız olan Yedi Sekiz Hasan Paşa, annemin anneannesinin dayısı. Daha sonra Çorum’a yerleşiyor. II.Abdülhamit’in en güvendiği paşalardan biri. Osmanlı ordusunda Mareşalliğe kadar yükselmiş. Direkt bir bağlantı olduğunu sanmıyorum ama döneminin Beşiktaş Muhafızı iken, olası ayaklanmalara karşı hazırda tutulan cins atların bulunduğu ahır şimdiki Akaretler’deydi'' 



Yedi Sekiz Hasan Paşa'nın torunu Mahmut Kılıççı'nın eşi Musaffa hanım'ın  amcasının dünürü Dr. Şükrü İçsezen, Mustafa, Ömer ve Ali Koç'un anneleri Çiğdem Simavi'nin amcasıdır.

Musaffa Kılıççı'nın amcasının baldızının oğlu olan Faruk Poroy'un  amcasının eşi Lütfiye hanım, İttihat ve Terakki Genel Sekreteri olan Karakaş Cemaatinden  Mithat Şükrü Bleda'nın kızkardeşidir:




Faruk Poroy,  eski İttihatçılardan İhsan Namık Poroy'un yeğenidir.İhsan Namık Poroy'un oğlunun damadı İnal bey , Gümüşhaneli  Kadirbeyoğlu-Ataç ailesindendir.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder