Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

12 Temmuz 2018 Perşembe

Gelenbevizadeler - Oktay Rıfat - Lebit Yurdoğlu - Bülent Tanör


Anne tarafından Kevakibizade baba tarafından Gelenbevizade olan Şeyhülislam Cemalettin Efendi'nin kardeşi Neşet Molla'nın torunları  Dr. Baha, Seyfi ve Necmi Arkan'ın amcazadeleri:

ACI BİR ÖLÜM Himmetzade merhum Abdülhak Hâmid ve merhume Halide Hâmid kızı, Şevket Tezel eşi, Hüsamettin Arkan ve Rüveyde Ruma kardeşleri, Dr. Baha, Seyfi ve Necmi Arkan'ın amca çocukları, İzmir milletvekili  Dr. Lebit Yurtoğlu teyzesi, Prof. Dr. Ekrem Behçet, Nusret ve Hakkı Tezel'in yengeleri, Dilek Tezel'in çok sevgili annesi, emekli  öğretmen MAİDE TEZEL Tanrının rahmetine kavuşmuştur Aziz nâ'şı 28/12/1962 cuma namazından sonra Aksaray Valide camii şerifinden kaldırılarak Topkapı, Kozluktaki aile mezarlığında ebedi  istirahatgâhına tevdi edilecektir. Tanrı rahmet eylesin. 


Maide Tezel'in kayınbiraderi:                                                                          
                                                                         Kbbefemera

Maide Tezel'in kayınbiraderi Hakkı Tezel'in oğlu:
                                                                     

İlker Tezel'in kızkardeşinin eşi :

VEFAT Merhum Oktay Rifat ve Merhume Sabiha Rifat’ın oğulları, Zeynep Menemencioğlu, Merhume Hüsnüaşk Tanoğlu, Merhum Seyda Yaltırım, Güzin ve Nijat Embil, Merhum Osman Omay ve Emel Omay’ın yeğenleri, Nuşin Ayiter, Merhume Fatma Kuru, Yücel ve Umur Teoman, Bülbül Yarıç, Merhume Leyla Özer, Samih Kemal Tanoğlu, Merhum Hikmet Yaltırım, Ayşe Yaltırım, Edis ve Ayla Embil, Koral ve Işık Embil, Lebruz ve Selim Özadam, Fatma Baştımar, Mehmet Nâzım ve Güllü Aybar’ın kuzenleri, Ayiter, Kuru, Bener, Taze, Teoman ve Ünalmıser Ailelerinin dayısı, İlker ve Behice Tezel, Selim ve Merve Tezel’in enişteleri, Elif Rifat’ın biricik babası, Nesrin Rifat’ın sevgili eşi SAMİH RİFAT 4 Ağustos 2007 günü vefat etmiştir. Cenazesi 6 Ağustos Pazartesi (bugün) Erenköy Galip Paşa Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecektir.


Maide Tezel'in yeğeni Dr. Lebid Yurtoğlu'nun eşi Meveddet hanım'ın  dayısı Halil Tunakan'ın kayınbiraderi:
                                                                           



Not: Dr. Nevzat Tokgöz'ün damadı Haldun Ersin, 2002 yılında hayatını kaybeden hukukçu ve yazar Bülent Tanör'ün dayısıdır.

                                                         HALDUN ERSİN (14 Ocak 1928)
                                                                           

Beylerbeyi’nde doğdu. Ortaöğrenimini Kabataş Erkek Lisesi’nde 1947’de tamamladı. İki yıl Yüksek Ticaret Mektebi’ne devam etti. 1951-1952 döneminde Tuzla’da ve Diyarbakır’da tamamladığı askerlik görevinin ardından ticaretle uğraştı. Müziğe, 1945’te Santurî Dâniş Özden’in kurduğu Çengelköy Musiki Derneği’nde hânende olarak başladı. Ud ve tanbur öğrendi............................1996 arasında MSÜ Devlet Konservatuvarı’nda Geleneksel Türk Müziği dersleri verdi. 1999’dan itibaren İTÜ TMD Konservatuvarı’nda tanbur öğretim görevlisi olarak çalışan Haldun Ersin, 1987’de vefat eden Begüm (Toköz) ile evliliğinden Ertuğrul isimli (d.1962) bir erkek çocuk babasıdır. 1988’de Hülya Poray ile evlenmiştir.
                                                devletkorosu:eskimeyen yol arkadaşlarımız


Bülent Tanör'ün babasının ikinci eşi Sevim hanım, 1998 yılında hayatını kaybeden gazeteci Yavuz Gökmen'in halasıdır.Sevim Tanör'ün kuzeni Nevres Gökçe, Saba Tümer'in dedesidir.Nevres Gökçe'nin kardeşi Necmettin bey , İsmet İnönü'nün torunu Eren İnönü'nün kayınpederidir.Necmettin bey'in eşi Filiz hanım, dışişleri eski bakanlarından Turan Güneş'in baldızıdır.


Sevim Tanör'ün kızı , Bülent Tanör'ün kardeşi Fatmagül Berktay, Halil Berktay'ın eski eşidir:

İsmet İnönü - Turan Güneş - Halil Berktay - İnegöllüzadeler


Maide Tezel'in yeğeni , ilk köyişleri bakanı Lebit Yurdoğlu:

                                                                             


Lebid Yurtoğlu'nun  eşi Meveddet hanım'ın kuzeni Prof. Seniha Tunakan, Türkiye'nin ilk kadın antropoloji profesörüdür.Seniha Tunakan'ın kardeşi Prof. Sadrettin Tunakan'ın torunu Cem bey'in esi Simla Boronkay, menajer Selin Boronkay'ın  ve Turgut Özal'ın oğlu Efe Özal'ın eski nişanlısı Sibel Boronkay''ın kardeşidir.

Boronkay kardeşlerin babaları Zoltan Boronkay'ın ailesi Macaristan'dan Türkiye'ye göç eden Aşkenaz kökenli bir ailedir.Zoltan Boronkay'ın kayınpederi, Simla, Selin ve Sibel Boronkay'ın dedeleri  Ali Rıza bey, Kırım kökenlidir ve  Tema Vakfının kurucusu Hayrettin Karaca'nın babasının amcasıdır.


Karakaş cemaati - Kapancı Cemaati - Banu Avar - Boronkay ailesi - Bezmenler - Gelenbevizadeler



 Lebit Yurdoğlu'nun teyzesi Maide Tezel'in eltisi Semiramis Tezel , Cumhuriyetin ilk kadın doktorlarındandır:
                                                                           
                                                                     Cumhuriyet kadınları


Dr. Ekrem Behçet Tezel'in eşi olan Semiramis Tezel'in kardeşi Hamiyet hanım, Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti İçişleri Bakanı olan ve Ermeni asıllı bir terörist tarafından İstanbul'da öldürülen Behbud Han Cevanşir'in kardeşi Cemşit Cevanşir'in eşidir.

Behbud Han Cevanşir'in mezarı bulundu



Ekrem Behçet Tezel'in yeğeni Nesrin hanım'ın kayınpederi olan Şair Oktay Rıfat'ın annesinin babaannesi  Leyla hanım, Mehmet Ali Aybar'ın babaannesi Hayriye hanım'ın kardeşidir.Mehmet Ali Aybar'ın annesi Aliye hanım da Gelenbevi sülalesine mensuptur.

Ekrem Behçet Tezel'in yengesi Maide Tezel'in amcazadeleri  Baha, Seyfi ve Necmi Arkan'ın dedeleri , Gelenbevizade Şeyhülislam Cemalettin Efendi'nin kardeşi olan Neşet Molla'nın oğlu Said Molla , İngiliz işbirlikçisi olduğu gerekçesiyle Cumhuriyetin ilanından sonra ülkeden sürülen 150 kişiden biridir:
                                                                             


Maide Tezel'in amcazadeleri Baha ,Seyfi ve Necmi Arkan'ın kardeşleri Ekrem Arkan'ın kızı İnci hanım, Ziya Gökalp'in dayısının torunu olan Fethi  Pirinççioğlu'nun eşidir.


Maide Tezel'in kayınbiraderinin oğlu ve Oktay Rıfat'ın oğlu Samih Rıfat'ın kayınbiraderi olan İlker Tezel'in  dünürü Itret Berkant'ın kardeşi Alev hanım, Kapancı Cemaatinden Prof. Sahir Erman'ın oğlu Hasan Erman'ın eşidir:

Oktay Rıfat - Sahir Erman - Kapancı Cemaati



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder