Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

13 Ağustos 2018 Pazartesi

Cemil Uybadın - Ergun Özbudun - Necdet Mahfi Ayral - Kavalalı Hanedanı


Ünlü oyuncu Necdet Mahfi Ayral'ın yeğeni  Nihal Acar'ın ilk eşi Haluk Özbudun'un dayısı, İçişleri Eski Bakanlarından Cemil Uybadın'ın amcazadesi:
                                                                           


Fazıl Uybadın'ın kardeşi Melahat hanım ile Ergun Özbudun'un amcası Hayrullah Özbudun'un oğulları:

Ankara eski Baro Reisi merhum Hayrullah Özbudun ye Melahat Özbudun'un sevgili oğulları, Haluk Özbudun'un biricik kardeşi, Ayşegül Yıldırım Sivar ve Cem Özbudun'un amcaları, Ayşe Gülnev Boysan'ın damadı, Sibel Nur ve Nihat Özbudun'un sevgili babalan, Ayten Özbudun'un biricik eşi, Özbudun, Uybadın, Boysan, Karatekin, Tümay, Kurt ve Ülergin ailelerinin kıymetli varlığı, iyi insan MEHMET MUVAFFAK ÖZBUDUN 26 Temmuz 1983 sabahı hepimizi acılar içinde bırakarak hakkın rahmetine kavuşmuştur. Aziz naaşı 28 Temmuz Perşembe günü Şişli Camiinde kılmacak öğle namazını müteakip Zincirlikuyu'daki aile kabristanına defnedilecektir. Allah rahmet eylesin


Mehmet Muvaffak Özbudun'nın baldızı ve annesi Melahat hanım'ın dayısı Kemal Ülergin'in eşi:

Boyasan Ailesi’nin İlhami Hüseyin Paşa bağlantısına yine bir ölüm ilanında rastlarız. İlhami Hüseyin Paşa bağlantısını kısaca hatırlatıp geçiyoruz. Paşa’nın mirası varisleri arasında uzun çatışmalara sebep olur ki, bu ayrı bir yazı konusu olacak kadar uzun bir hikayedir. “Merhum Kemalettin Sadık ve merhume Ayşe Boysan’ın kızları, merhum İlhami Hüseyin Paşa’nın yeğeni, merhum Feyyaz Boysan, merhum Nijad Boysan ve Ayten Özbudun’un ablaları, Boysan, Özbudun ve Somer ailelerinin büyüğü, Fatoş Gülnev Ece, Murat Ece, Berfin Ülergin ve S. İlhami Ülergin’in sevgili anneleri, Tuğrul Kartal ve Ede Kartal’ın sevgili anneanneleri, Yasemin Ülergin ve Cem Ülergin’in sevgili babaanneleri, merhum Ö.Kemal Ülergin’in çok sevgili eşi F.M. GÖNÜL ÜLERGİN 18.05.2000 tarihinde vefat etmiştir… Ruhu şad olsun. AİLESİ”



Not:Mehmet Muvaffak Özbudun ve annesinin dayısı Kemal Ülergin bacanaktır.

Mehmet Muvaffak Özbudun ve Kemal Ülergin'in kayınvalideleri Ayşe Gülnev Boysan'ın kardeşi İlhami Hüseyin Paşa, Mısır'ın  Kavalalı Hanedanından  Prenses Şivekar'ın üçüncü eşidir:



 Prenses Şivekar'ın ilk eşi, İngiltere'den bağımsızlığını kazanan Mısır'ın ilk kralı ve babasının kuzeni olan Fuad I 'dir:




Prenses Şivekar'ın ikinci eşinden dünyaya gelen oğlu Vahid Yusri, ilk içişleri bakanımız Ahmet Ferit Tek'in kızı Emel hanım'ın ilk eşidir.Emel hanım'ın ikinci eşi Seyfullah Esin , Türkiye'nin ilk İsrail büyükelçisidir.Seyfullah Esin'in kardeşinin eşi Nemika Sultan, Padişah II. Abdülhamid'in ilk torunudur:



Şivekar hanım'ın kardeşi Prens Seyfeddin'in eşi Ulviye hanım, Arap İzzet (Holo) Paşa'nın damadı Semih Mümtaz bey'in kardeşidir:



Prenses Şivekar'ın üvey babası Vefaizade Feridun Paşa bilahare Giritli Mustafa Naili Paşa ahfadından Masume hanım ile evlenmiş.Masume hanım'ın babasının diğer eşi Melek hanım, Dahiliye Nazırı Memduh Paşa'nın kızıdır.Masume hanım'ın oğlu Mehmet Çetin Tekyeli, Gencay Gürün'ün kuzeni Önay hanım'ın  eşidir.Mehmet Çetin bey'in kardeşi Şehber hanım'ın oğlu İlçin Benk, BJK Kulübü ve THY'nın eski başkanlarından Agasi Şen'in damadıdır:




Mehmet Muvaffak Özbudun'un kardeşi Haluk Özbudun'un Necdet Mahfi Ayral'ın yeğeni Nihal Acar ile evliliğinden dünyaya gelen Ayşegül  hanım, Tanem Sivar'ın annesidir.Nihal Acar ilk aşkı Süleyman Seba'yı şöyle anlatmış:


İlk aşkınızla başlayalım o zaman: Süleyman Seba...15-16 yaşlarındaydık. Akaretler’de bir ilkokul vardı, bahçesinde Beşiktaş antrenman yapardı. Biz de pencereden onları seyrederdik. Nur diye çok sevdiğim bir arkadaşım, “Bu Süleyman seni çok beğeniyor.” Ay, o laf sihirli laf. Aşkı başlatan bu laf oldu. Mektepten kaçmalar, Çamlıca tepelerine gitmeler yedi yıl sürdü.
Kitapta, babanıza diyorsunuz ki “Süleyman’ı seviyorum ama Haluk’la evleneceğim.”Evet, çünkü Süleyman çok dürüst ve otoriter. Ben de bir tek otorite babamı kabul etmişim, onun dışında hayatta otorite kabul etmeyen bir yapıyla geliştim. Dedim ki sonunda Süleyman ya beni öldürür, ya kolumdan tutar atar, çünkü laf dinlemeyeceğim, onu da mutsuz edeceğim. Ama onun sevgisi hiçbir zaman geçmemiştir. Daha birkaç gün önce yemek yedik. Dedim ki “Bana teşekkür et, başını derde girmekten kurtardım.”
“Süleyman hep hayatımdaydı”      Nasıl alabildiniz ayrılık kararını?Çok çok güç, gözyaşları içinde. Haluk diyordu ki “Süleyman seni mutlu etmeyecek, sen evde oturacak tip değilsin. Ama biz senle şunu yapacağız, bunu yapacağız, Amerika’ya gideceğiz”. 
Hayatınızın değişik dönemlerinde Süleyman Bey’le tekrar birlikte olmayı  hiç                 düşündünüz mü? Hayır ama hep hayatımdaydı Süleyman.Garip bir şey, şu anda oturduğum evin tam karşısında Süleyman’ın heykeli var.
Peki onu değil de Haluk Bey’i tercih etmenizi o nasıl affetti? Nasıl affettiğini bilmiyorum açıkçası. Ama hâlâ bana sevgiyle bakar. Hatta en son yemek yediğimiz zaman “İstanbul’da ev tuttum” dedim, “Ne evi tutuyorsun, koskoca evde oturuyorum gel burada otur” dedi bana.                            Süleyman'dan gözyaşları içinde ayrıldım


Tanem Sivar ve eşi Edhem Dırvana:



Tanem Sivar'ın eşi Edhem Dırvana'nın babası Prof. Dr.  Süleyman Dırvana'nın annesi Refika hanım, Sadrazam Kıbrıslı Mehmet Emin Paşa'nın torunudur.

Edhem Dırvana'nın amcazadesi Mihda hanım , Nazım Hikmet'in halazadesi Samiye Bilgişin'in gelinidir.


Edhem Dırvana ve Mihda Bilgişin'in babalarının teyzesi Aziz Kıbrızlı'nın damadı Halit İlteber, Türk tiyatrosunun duayenlerinden Muammer Karaca'nın kardeşi ve oyuncu Ulvi Alacakaptan'ın babasının dayısıdır.İlteber'in bacanağı Recai bey'in kardeşinin eşi Nida hanım, Yakubi Cemaatindendir.



Sadrazam Kıbrıslı Mehmet Emin Paşa'nın torunu Aziz Kıbrızlı hanım'ın damadı Halit İlteber'in kardeşi ünlü oyuncu Muammer Karaca'nın General Kazım Dirik'in kızı Şükran hanım ile evliliğinden dünyaya gelen kızı Tuna hanım'ın eşi Öz Somer, Karakaş Cematindendir:




Edhem Dırvana ve Mihda Bilgişin'in amcalarının eşi Hatice Nesterin  hanım, Sadrazam Halil Rıfat Paşa'nın torunu ve Simavi ailesinin akrabasıdır:

Tayfun Er'in yazısından  alıntı:
Halil Rifat Paşa, Cavid Paşa'nın ölümü sonrası evlat acısıyla adeta çökmüştü. Sultan II. Abdülhamid, kendisine önce aracılar vasıtasıyla, sonra da yüzüne karşı başsağlığı dileyip Paşa'yı avutmaya, gönlünü almaya çalışıyordu. Halil Rifat Paşa'nın artık dünya nimetleri umurunda değildi, defalarca sadaretten istifa etti ama kabul edilmedi. Koluna girilerek makamına gelebiliyordu ama artık imza atacak mecali bile kalmamıştı. Cavid Bey'in Sultan Mahmud türbesindeki mezar taşında ise şöyle yazar: Muhabbet ehl-i beyt idi Şehiden geçti Cavid vah Cavid Paşa ve ailesinin kim olduğuna gelince... Cavid Paşa'nın tek oğlu Ali Bey, 1945'te öldü. Kardeşi yani Halil Rifat Paşa'nın kızı Nühbe Hanım'dır. Âyan Üyesi Şükrü Paşa'dan olan kızı Nesteren ya da Ahmet Hamdi Tanpınar'ın deyişiyle Nesterin Hanım'dır. Ahmet Hamdi Tanpınar, kendisine bir ömür âşık kalmış ve ünlü "Huzur" Boğaziçi'nde oturan eski ve köklü bir ailenin kızı olarak Nuran olarak tasvir edilmiştir. Nesteren Dırvana'nın eşi, Kıbrıslı Yalısı'nın sahiplerindendir. Halil Rifat Paşa'nın damadı Şükrü Paşa'nın kardeşi, Hürriyet'in kurucu sahibi Sedat Simavi'nin babası Halil Hamdi Bey'dir. Üçüncü kardeş ise Lütfi Simavi'dir. Hürriyet ve Günaydın gazetelerinin eski sahipleri Erol ve Haldun Simavi kardeşler, Nesteren Dırvana'nın ve kardeşi Prof. Dr. Ahmet Hotinli'nin kuzenleridir.


Nesterin Dırvana'nın kardeşi Bihterin hanım'ın  görümcesinin eşi Celal Sait Siren , Terakki Vakfı Eski Başkanı olan Kapancı Cemaaatinden Haluk Arığ'ın  babasının dayısıdır:




Mihda (Dırvana) Bilgişin'in annesinin amcazadesi Güzin hanım, Bozcaadalı Bahriye Nazırı Hasan Hüsnü Paşa'nın oğlunun gelinidir.Güzin Bozcaadalı'nın görümcesi Mesude hanım, Yakup Kadri Karosmanoğlu'nun halasının oğlu Cevat Karaosman'ın eşidir:




Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun annesinin ilk eşi olan  Kavalalı hanedanından  İbrahim Fehmi Paşa, bağımsız Mısır'ın ilk kralı I.Fuad'ın ilk eşi Prenses Şivekar'ın babasıdır.

Bahriye Nazırı Hasan Hüsnü Paşa'nın  oğlu Amiral Rüştü Bozcalı'nın eşi Handan hanım, Dahiliye Nazırı Memduh Paşa'nın kızıdır.Memduh Paşa'nın kızı Melek hanım'ın eşi Fuat Tayfuroğlu'nun diğer eşinden dünyaya gelen kızı  Masume hanım, Vefaizade Feridun Paşa ile evlenmiş.Feridun Paşa'nın, daha önceki eşi Nevcivan hanım, Prenses Şivekar'ın annesidir.


Bahriye Nazırı Hasan Hüsnü Paşa'nın gelini Zeynep hanım, Tüli Kamhi'nin teyzesidir.Tüli Kamhi'nin  kuzeninin kızı Feride hanım'ın eşi Kral Faruk , Prenses Şivekar'ın ilk eşi Kral  I. Fuad'ın Nazlı Sabri hanımdan dünyaya  gelen oğludur.

Kral Faruk ve Kraliçe Feride:



Kral Faruk'un kardeşi Prenses Feyziye, Devrik İran Şahı  Rıza Pehlevi ile evlenmişti:



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder