Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

11 Aralık 2018 Salı

Şeyhületıbba Nafiz Paşa - Besim Ömer Akalın - Hulusi Behçet - Emel Sayın - Aynizadeler


Şeyhületıbba Nafiz Paşa:                                                                          

Şeyhületıbba Nafiz Paşa'nın torunu:                                                                      
                                                                            

Nerime Kefkep'in kayınvalidesi Ayşe hanım'ın kardeşi:


Hatice Akalın'ın eşi Agah Ömer Akalın'ın kardeşi Macide hanım'ın oğlu:


Ömer Afif   Tektaş'ın baldızı ve eşi:


Ömer Afif  Tekt'ın kardeşi:




Not: Zeki Tekt'ın kayınpederi Prof. Hasan  Tahsin Ayni , Mehmet Ali Ayni'nin kardeşidir.Tektaş'ın bacanağı Prof. Reşad Garan, Cemile Garan'ın amcasıdır.Cemile hanım, Mehmet Ali Birand'ın kayınvalidesi ve  Ercüment Karacan'ın üçüncü eşidir.


Emine Refika Tektaş'ın  Behçet Hastalığına adını veren Ord. Prof. Dr  Hulusi Behçet ile evliliğinden dünyaya gelen Ayşe Güler hanım, Halil Bezmen'in ilk eşi Figen Mirel'in dayısı Muslih Tunca'nın eşidir:



Emine Refika Tektaş son evliliğini kızkardeşi Ayşe Frumet hanım'ın eşi Ömer Afif Tektaş ile yapmış.Emine Refika ve Ayşe Frumet hanımların anneanneleri Kamer hanım, Sadrazam Sadık Paşa'nın kızıdır.

Ömer Afif-Ayşe Frumet Tektaş'ın gelinleri Fatoş hanım, Emel Sayın'ın kardeşidir.Emel Sayın'ın diğer kızkardeşi Hülya hanım'ın görümcesi, Cumhuriyet Vakfı başkanı Alev Coşkun'un eşidir.Fatoş , Emel ve Hülya Sayın'ın diğer kardeşleri Şenel Mizanoğlu'nun kızı Nergis hanım bir dönem Vatan Şaşmaz ile nişanlanmıştı.

Ömer Afif ve Zeki Tekt'ın anneleri Macide hanım, modern ebeliğin kurucusu kabul edilen Prof. Dr. Besim Ömer Akalın'ın kardeşidir:
                                                                                  

Yahya Kemal Beyatlı'nın kendi anlatımıyla Besim Ömer Paşa ile akrabalığı:
                                                                            



Yahya Kemal'in annesi Nakiye hanım, Divan Şairi Leskofçalı Galip bey'in kardeşi Dilaver bey'in kızıdır.Şairin babası İbrahim Naci bey ve annesi Nakiye hanım'ın soyaçları Sancakbeyi Şehsuvar Pa'da birleşir.Beyatlı soyadı ''Şehsuvar''ın Türkçeleştirilmiş halidir:




Yahya Kemal'in büyükannesinin halasının oğlu Yaşar bey, Şarık Tara'nın annesi Mahmure hanım'ın babasıdır.Şarık Tara'nın dayısı Ekrem bey, Evrenoszade Muhsin bey'in kızı ile evlenmiş.Tara'nın teyzesinin kızı  Şadan hanım, sunucu Mustafa Yolaşan'ın eşidir:

                                      Ufuk Güldemir - Nazlı Ilıcak - Can Bartu - Şarık Tara


Yahya Kemal'in amcası Ali bey, Evrenoszade Faik bey'in damadıdır.

Yahya Kemal'in kızkardeşi Rukiye hanım'ın torunu Adile hanım, Can Kıraç'ın dayısı Abdürrahman Güreralp'in eşidir.Abdürrahman bey'in kızkardeşinin eşi Adnan Molvan, Faruk Süren'in dayısıdır:

                                          Yahya Kemal Beyatlı - Can Kıraç - Faruk Süren


Yahya Kemal'in üvey annesi Mihrimah hanım, Selanik Mevlevihanesi Şeyhi Eşref Efendi'nin yeğeni (veya kızı)dir.Eşref Efendi'nin kızı Müberra hanım, Atatürk'ün amcazadesi Salih Efendi'yle evlenmiş:
                                                                                  



Selanik Mevlevihanesi Şeyhi Eşref Efendi'nin kardeşi Hüsameddin bey'in  eşi Seyyare hanım'ın amcası İhsan Namık Poroy, eski İttihatçılardandır.İttihat ve Terakki'nin ileri gelenlerinin Almanya'ya kaçmak için yaptıkları toplantı İhsan Namık Poroy'un yalısında yapılmıştır:




Nerime Kefkep'in kayınbiraderi Sermet bey'in oğlu  menajer Engin Kefkep, Nil Burak'ın eski eşidir:



Şeyhületıbba Nafiz Pa'nın kızı Saide hanım, Ahmet Mavitan'ın anneannesidir.Nafiz Pa'nın yeğeni  Eczacı Etem Pertev bey'in damadı Hikmet Rauf Sarper , Selim Sarper'in amcasıdır.

Şeyhületıbba Nafiz Pa'nın amcazadesinin oğlu Talat Erboy , Latife hanım'ın kardeşi Vecihe hanım'ın dünürüdür.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder