Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

16 Aralık 2016 Cuma

Fuat Sirmen - Ergun Göze - Mehmet Güleryüz - Samiha Ayverdi - Fazıl Ahmet Aykaç


Eski bakanlardan Fuat Sirmen:
                                                                           


Fuad Sirmen'in  yeğeni Hilkat Güleryüz'ün kayınbiraderi:




Hüseyin Halid Güleryüz'ün kardeşi, Hilkat Güleryüz'ün diğer kayınbiraderi olan Burhanettin bey'in eşi Ruhsar hanım, gazeteci Ergun Göze'nin eşi Hicran hanım'ın annesidir.


Hicran-Ergun Göze çiftinin  kızları Zeynep hanım, Samiha Ayverdi'nin torunu Sinan Uluant'ın eşidir.Sinan bey'in kardeşi Gülşah hanım Mesut Yılmaz'ın yeğeni Taruk Akçal'ın eşiymiş.

Soner Yalçın'ın ''Beyaz Müslümanların Sırrı'''isimli kitabından alıntı:




Hicran Göze, Ressam ve tiyatro sanatçısı Mehmet Güleryüz'ün üvey kardeşi ,Sevgi Soysal'ın eşlerinden Özdemir Nutku'nun kuzeniymiş:




Hicran Göze'nin anneannesinin kardeşi Neyir hanım'ın damadı Neşat Bora:

ANKARANIN İLK GİZLİ SERVİSİ
Hamza grubu Ankara’nın olurunu alarak kurulan ve desteklenen ilk istihbarat grubudur. Daha sonra ortaya çıkan Felah grubunun ilk çekirdeğini oluşturan Hamza grubu, 23 Eylül 1920’de faaliyete başlar.

Kurucusu Kurmay Yarbay Çopur Neşet Bora Bey’dir. Grup İhtiyat kuvvetlerini barındıran iki alt birimi daha oluşturur. Bunlar Ferhad ve Kerimi adlarını alırlar. Herhangi bir tehlike anında Hamza grubunun yerine Ferhad grubu onun da bertaraf olması durumunda yerine Kerimi grubu geçecektir. Grubun adı son olarak 31 Ağustos 1921’de Felah grubu olarak değiştirilir. Grupların örgütleri Kurtuluş Savaşı sonuna kadar faaliyet halinde olacaktır
.



Neşat Bora'nın kızı Aysel hanım, Fecr-i Ati şairlerinden ve siyasetçi Fazıl Ahmet Aykaç'ın oğlu,spor dünyasının ünlü  simalarından Eşfak Aykaç ile evlenmiş.Daha sonra boşanan çiftin Çakıl ve Ahmet adlarında iki çocukları olmuş.




Hicran  Göze'nin babası olan eski Maliye bakanlarından İhsan Gürsan'ın teyzezadesi Tevfik Taşçı, Fenerbahçe kulübü eski başkanlarındandır:




İhsan Gürsan ve Tevfik Taşçı'nın teyzelerinin torunu  Dr. Övat Güray, Türkiye'nin ilk kadın rotary kulüp başkanıdır.

Övat Güray'ın torunu, bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Efe Güray'ı Türkiye Beren Saat'in sevgilisi olarak tanımıştı.


Tevfik Taşçı'nın kardeşi Suphi bey'in kayınbiraderi Suat bey, Turhan Esener'in dayısı Osman Ali Berkman'ın bacanağıdır:




Osman Ali Berkman'ın kayınvalidesinin kardeşi Züleyha  hanım, Birsel   ilesinden Semih Süreyya bey'in kayınvalidesidir:




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder