Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

10 Şubat 2018 Cumartesi

Aynizadeler - Cenap Şahabettin - Berna Moran - Neyzi ailesi - Menemencioğlu ailesi - Macit Gökberk


Prof. Dr. Mehmet Ali Ayni'nin amcazadesi Hasan Tahin bey'in oğlu   İsmail Erez, Paris büyükelçiliğimizi yaptığı sırada Asala örgütünün saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. İsmail Erez, Bülent Ecevit'in annesinin kuzeni Emine Musaffa hanım ile İnegöllüzade Saffet bey'in  oğlu Muammer Eriş'in kızları olan Necla hanım'ın eşidir.

İsmail Erez'in babası Hasan Tahsin bey'in ikinci eşi Şivezat hanım, Cenap Şahabettin'in kızıdır.Şivezat hanım'ın kardeşi Reşika hanım, Süleyman Nazif'in gelinidir.


Şivezat Erez ve Reşika Ozankan'ın teyzeleri, Bedirhan aşiretinden Sariye hanım'ın kızı Nazire Kardam:
                                                                           


Nazire Kardam'ın oğlu:


Nazire Kardam'ın diğer oğlu Faruk Kardam'ın baldızı:


Jale Türkan Saltuk'un dünürü Hayriye Neyzi'nin annesi:


Hayriye Neyzi'nin kayınvalidesi:


Jale Türkan Saltuk'un eltisi:


Sıdıka Saltuk'un kardeşi Zahide hanım'ın eşi:




Not: Prof. Dr. Macit Gökberk, Prof. Sabahattin Zaim'in anne tarafından akrabasıdır:



Prof. Sabahattin Zaim'in teyzezadesi Dr. Cevat Babuna, Karakaş   Ataman ailesinin kızı Semin hanım ile evlenmiş.Bu çift Dr. Oktar Babuna'nın anne ve babasıdır.Semin Babuna'nın amcazadesi Olcay Neyzi, Mehmet Ali Ayni'nin kızı Nezihe Neyzi'nin gelinidir.Nezihe hanım'ın diğer gelini Ayfer Neyzi, Reha İsvan'ın kızkardeşidir:



Macit Gökberk'in baldızı Sıdıka Saltuk, ünlü oyuncu Mahir Canova'nın dünürüdür.


Macit Gökberk'in kızı Nilüfer hanım'ın ilk eşi eşi Kemal Suman, Altemur Kılıç'ın eşi Güzide hanım'ın teyzesinin oğludur:



Macit Gökberk'in kızı Nilüfer hanım'ın son eşi Mete Tapan'ın ilk eşi Nazan Ölçer , Halil Berktay'ın teyzesinin kızıdır.



Galip Kardam'ın eşi Beyza hanım ve kayınbiraderi edebiyat eleştirmeni Berna Moran 'ın anneleri Mesture hanım, Peyami Safa'nın amcazadesidir.


Galip Kardam'ın kardeşi Faruk bey'in baldızı Jale Türkan Saltuk'un dünürü, Mehmet Ali Ayni'nin kızı Nezihe Neyzi'nin gelini olan  Hayriye Neyzi'nin kızkardeşinin damadı Büyükelçi Uluç Özülker, MİT eski müsteşarı Bahattin Özülker'in oğludur:

TEŞKİLATTA "Arnavut Bahattin" olarak bilinen MİT'in bahriyeli tek patronu emekli koramiral Bahattin Özülker 1914 yılında doğdu. 1966 yılında Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı görevinde bulundu. MİT'te iç çekişmelerin yoğun olduğu bir dönemde göreve gelen Bahattin Özülker 1974 yılında yedi ay süreyle müsteşarlık yaptı. Özülker, 12 Mart muhtırasına imza atan isimlerden biriydi. 28 Şubat 1974'te teftiş için gittiği Samsun'da bir otel odasında ölü bulunan Özülker bazılarına göre profesyonelce işlenmiş bir cinayet, bazılarına göreyse geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Görüştüğümüz eski teşkilat mensupları, "Bahattin Paşa'nın öldürüldüğü iddiası MİT'ten çıkmadı. Teşkilat içinde kimse böyle bir yorum yapmadı" diyorlar.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder