Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

28 Şubat 2018 Çarşamba

Osman Hamdi bey - Yıldırım Aktuna - Selim Sarper - Hüsrev Gerede


Ressam Osman Hamdi bey ve  Fransız asıllı eşi Naile hanım'dan dünyaya gelen kızı Nazlı hanım:
                                                                         


Ressam Osman Hamdi bey'in kızı Nazlı hanım, Diplomat Esad Cemal Paker ile evlenmiş.Esad Cemal bey'in kardeşi Hatice hanım, Bülent Ecevit'in annesinin dayısının eşidir.

Esad Cemal Paker ve Osman Hamdi bey'in kızı Nazlı hanım'ın kızları  Cenan Sarc'ın eşinin kuzeni Hadiye hanım, Selim Sırrı Tarcan'ın eşidir:

Bülent Ecevit - Osman Hamdi bey - Selim Sırrı Tarcan - Ulvi Cemal Erkin - Ahmet Rasim Paşa


Cenan Sarc'ın kayınbiraderi Sadi Sar'ın ilk eşi İclal hanım ikinci evliliğini Doktor Çerkez Ahmet Rasim Paşa'nın oğlu Selman Açba ile yapmış.Ahmet Rasim Paşa'nın kızı Ressam Mihri hanım, İnegöllüzade Selami bey'in oğlu Müşfik bey ile evlenmiş.Mihri hanım'ın kardeşi Enise hanım, Kemal Derviş'in amcazadesi Salih Derviş'in eşi ve ressam Hale Asaf'ın annesidir.


Sadi Sar'ın son eşi Türkan hanım'ın annesi:
                                                                         


Sadi Sar'ın bacanağı  Turan Kutkam'ın babası:                                                                                                                                                                

                                                                         
Turan Kutkam'ın kardeşi Mehmetçik bey'in kayınpederi:
                                                                             

                                                                                 
Sadi Sar'ın kayınvalidesi Kadriye hanım'ın kuzeni:                                                                        



Hamit Osman Olcay'ın yeğeni Rezan Armağan'ın kayınpederi:


Hüseyin Hilmi Armağan'ın yeğeni Refia Yalav'ın eşi:


Sıbgatullah Yalav'ın eniştesi:





Not: Hüsrev Gerede'nin eşi Lamia hanım, Selim Sarper'in halası, Sıbgatullah Yalav'ın kardeşi olan Afife Söylemezoğlu'nun kızıdır.Afife Söylemezoğlu'nun eşi Galip Kemali Söylemezoğlu, Harbiye Nazırı Süleyman Şefik Paşa'nın kardeşidir:



Hüsrev Gerede'nin kayınpederi Galip Kemali Söylemezoğlu ve Bahriye Nazırı Süleyman Şefik Paşa, Dışişleri eski bakanlarından Selim Sarper'in annesi İclal hanım'ın daylarıdır.Divan-ı Muhesabat reislerinden Nazırzade Mahmut Hamdi bey'in kızı olan İclal Sarper'in kardeşi Ekrem Hamdi ( König ) bey'in karıştığı silah kaçakçılığı olayı (S. Yalçın, Beyaz Müslümanların büyük sırrı kitabından alıntı):



İclal Sarper ve Ekrem Hamdi  Bakan'in kızkardeşlerinin eşi Hayati Bakan, Atatürk'ün özel kalem müdürüdür.


Selim Sarper'in halası ,Sıbgatullah Yalav'ın diğer kızkardeşi olan Hamide Solak'ın kızı Necla hanım, Osman Kavala'nın annesidir.


Selim Sarper'in kızkardeşi Nilüfer hanım'ın oğlu Mehmet Sarper, Ayşe Kulin'in ilk eşi ve oğulları Ali ve Mete Sarper'in babalarıdır:


Sıbgatullah Yalav'ın kardeşi Esat Rauf Sarper'in oğlu olan  Selim Sarper'in  kayınbiraderinin kızı Gönül hanım, Nilüfer Göle'nin amcası Münir Hüsrev Göle'nin gelinidir:



Sıbgatullah Yalav ve Esat Rauf Sarper'in  kardeşleri Hikmet Rauf Sarper, 31 Mart Ayaklanmasının önemli figürlerinden olan Şevket Turgut Paşa'nın oğlu Şevket Turgut bey'in bacanağıdır.Hikmet Rauf Sarper'in  dünürü Sema hanım, Kapancı Cemaatindendir:



Hikmet Rauf Sarper'in kayınbiraderinin dünürü Muammer bey'in kardeşi Muzaffer Harunoğlu, İnegöllüzade Selami bey'in torunu Cabir Selek'in dünürüdür.Muzaffer Harunoğlu'nun eşi Emel hanım,Vedat Nedim Tör'ün amcazadesi , Esat Edin'in annesi Şirin hanım'ın teyzezadesi ve Nevzat Tandoğan'ın baldızının kızıdır:



Hikmet Rauf Sarper'in  eşinin dayısının torunu Rengin hanım, Ahmet Ertegün'ün amcazadesi Cemalettin Ertegün ile evlenmiş:



Hüsrev Gerede'nin yeğeni Danyal Yurdatapan, Lale Mansur ve Melike Demirağ'ın eski eşi olan kardeşi  Şanar Yurdatapan'ın babalarıdır.Danyal Yurdatapan'ın kardeşi Emine Danende hanım'ın oğlu Can Arpaç, Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası Büyük Üstadı olmuş bir isim.


Lale Mansur ve Şanar Yurdatapan'ın kardeşleri Oktay Yurdatapan (Tuğrul Dağcı) Nilüfer'in seslendirdiği ''Dünya Dönüyor'' , Cici Kızlar'ın seslendirdiği ''Delisin'' ve Füsun Önal'ın seslendirdiği ''Senden başka'' isimli şarkıların bestecisidir.

Hüsrev Gerede'nin yeğeni, Danyal Yurdatapan'ın kardeşi Daime Nazikioğlu, şarkıcı Alpay'ın annesidir.


Hüsrev Gerede'nin oğlu Selçuk Gerede, Bennu ve Şiva Gerede'nin babalarıdır.Bennu ve Şiva hanımların anneleri, diplomat Cemil Vafi'nin kızıdır.Cemil bey'in kardeşi Ekmel Vafi'nin eşi Reşiha hanımın annesi, Mim Kemal Öke'nin oğluyla evlenmiş.Öke'nin damadı Sait Rauf Sarper, Hüsrev Gerede'nin kayınbiraderidir:




Hüsrev Gerede'nin dayızadesi Aliye Başoğlu , Tarık Zafer Tunaya'nın kayınvalidesidir:



Aliye Başoğlu'nun damadının kardeşi Naki Köstem'in bacanağı Esat Abayt'ın kardeşi Fazış Öziş,  Orhan Pamuk'un annesinin amcazadesi Neriman hanım'ın  eşidir:



Hüsrev Gerede'nin yeğeni Mehmet Ali Berkay'ın eşi Sabiha hanım, Piyanist Güher-Süher Pekinel kardeşlerin halasıdır:



Mehmet Ali Berkay'ın kardeşi Nezahat hanım, Hamit Nafiz Pamir'in kardeşi İlhami Nafiz Pamir'in eşidir.


Hüsrev Gerede'nin yeğenleri Rıdvan, Galip , Nazif  Tozan ve Refia Sezen'in  anneleri Zahide hanım, Satvet Lütfi Tozan'ın kardeşidir.Zahide hanım ve Satvet Lütfü Tozan'ın kızkardeşleri Hatice hanım'ın eşi Cemal bey, Sarıcazade Abdullah ve Osman beylerin teyzezadesi ve ilk Müslüman kadın oyuncu Bedia Muvahhit'in eltisi Afife Arbel'in kardeşidir:




Hüsrev Gerede'nin kardeşi Mehmet Ali Eryatağan'ın eşi Lütfiye hanım'ın müzisyen Sadi Işılay ile evliliğinden dünyaya gelen Rahşan hanım, gazeteci Ali Sirmen'in annesidir:





Bakırköy Ruh ve Sinir hastalıkları Hastanesi  başhekimliği ,Bakırköy belediye başkanlığı ve Sağlık bakanlığı yapan Yıldırım Aktuna'nın oğlu Oğul Naci Aktuna'nın annesi Zeliha BerksoySemiha Berksoy'un kızıdır.



Nazım Hikmet'in sevgililerinden olan Semiha Berksoy, Melih Cevdet Anday'ın ve ilk Türkiye Güzeli Feriha Tevfik hanım'ın akrabasıdır.Berksoy'un kızı Zeliha hanım'ın babası Ercüment Siyavuşoğlu :

Kanunî Sultan Süleyman Han Hazretleri ahvadından oğlu Şehzade Mehmet Han, kızı Humasah Sultan, kızı Fatma Sultan Siyavuşpaşa sulâlesinden, merhume Fatma Behice Siyavuşoğlu eşi îstanbul ve îzmır Gümruk Müdürlerinden merhum Mehmet Rıfkı Sıyavuşoğlu'nun oğlu Devlet Opera ve Tıyatrosu sanatçılarından ressam Semiha Berksoy Siyavuşoğlu'nun kıymetli sevgili eşi, Fatma Kalyoncuoglu ve tıyatro sanatçısı Zeliha Berksoy Sıyavuşoğiu'nun babaları, Sadi Siyavuşoğlu'nun kardeşı, Sevindık Kalyoncuoğlu'nun kayınpederi, Dr. Sait Penbecıoğlu ailesinin bacanağı, Ayşe, Murat, Ofcul'un dedeleri Büyük insan ve sanatkar Ercüment SİYAVUŞOĞLU 26 aralık 1975 cuma gunü Tanrının sonsuz rahmetine kavuşmustur. Cenazesi 28 aralık 1975 pazar gunü saat 12de Hacı Bayramı Veli Camiinde öğie namazından sonra Karşıyaka Mezarlıgındaki ebedi ıstırahatgâhında toprağa verilmiştir. Ankara Nümune Hastanesi doktorlarına ve dost ve akrabalara teşekkür ederız. Eşi: SEMİHA BERKSOY SİYAVUŞOĞLU

Yıldırım Aktuna 90'lı yıllarda Ajda Pekkan'ın sevgilisiydi:




3 yorum :

  1. Demek, Erdoğan'a kadar Türkiye Cumhuriyeti'ni yöneten ve yönlendirmeler Sabetaycılarmış. Ülkenin ,90 yıl neden ilerliyemediğinin gerekçesi bu olsa gerek. Değil cumhuriyet, değil demokrasi bir tür oligarşik yönetim. Bunlar Atatürkçümüydü bence "hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" ilkesine kesinlikle inanmadıkları anlaşılıyor. Bence halkın gerçekten demokratik Cumhuriyet 15 temmuz 2021 gecesi halkın devleti'ni ve ülkesinin bir işgal operasyonunu önlemesiyle başladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevap verecektim ama yazıda o kadar çok yanlış var ki, hangisini düzelteyim varsın yanlışlarında yüzsün mübarek!

      Sil
  2. Osmanlı için Balkanlar önemli ,Anadolu önemsiz asker,vergi kaynağıydı.O zamanın gözde aileleri gelip seninle akrabalık bağı kuracak halleri yok! Ne cahilce paylasım !

    YanıtlaSil