Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

18 Ekim 2016 Salı

Seyfettin Çalbatur - Egemen Bostancı - Merter ailesi - Tevfik Sağlam


Ateş Ünal Erzen'in eniştesi:
                                                                   



Seyfettin Çalbatur'un oğlu Tali Çalbatur'un kayınpederi:

ÖLÜM Emekli Sv. Tugbay A. Hamdi Demet'in damadı, Rabia Tugay'ın eşi, Sevim Çalbatur, Servin Bilgen'in babaları, Zeki Demet, Süleyman Demet, Nasır Demetin enişteleri, Dr. Tali Çalbatur, Demirtas Bilgen'in kayınpederleri, Suat Erus'un dayısı, Makbule Basaran ve Salime Erusun ağabeyleri Emekli Sv. Albay NAZİF TUGAY .......17. 6.958 günü Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi 17.6.1958 salı günü öğle namazını müteakıp Teşvikiye Camii'nden kaldırılarak Edîrnekapı Şehitligine defnedilecektir. Tanrı rahmet eyliye.



Nazif Tugay'ın yeğeni:



Nazif Tugay'ın damadı Demirtaş Bilgen'in dayısı:



Lütfi Bükülmez'in yeğeni Tahsin Merter'in amcası:



Lütfi Bükülmez'in damadı Ömür Şenozan'ın büyükannesi:





Not:Bu akrabalık zincirinin devamı:




Zeliha Bahriye Sengelli'nin kardeşi Hüsnü Naili Seden, Dışişleri eski bakanlarından Necmettin Sadak'ın kardeşi müzik yönetmeni Muhittin Sadak'ın bacanağı ve Müjde Ar'ın ilk eşi yönetmen Samim Değer'in annesinin babasıdır.



Lütfi Bükülmez'in yeğeni Tahsin Merter'in  babası milyoner Ahmet Merter'i öldürtmekten yargılandığı dava:



Tahsin Merter ve beraberindeki üç kişi  altı yıl süren bir yargılamanın ardından 1966 yılında önce idam cezasına çarptırılmış, daha sonra cezaları 24 yıl hapse çevrilmiş.Tahsin Merter bir yıl sonra Af yasasından yararlanıp serbest kalmış.



Merter ailesi İstanbuldaki '' Merter ''semtinin adının kaynağıdır.Tahsin Merter'in oğlu Berke Merter'in ailesiyle ilgili anlattıkları:

 İstanbul'un fethinden itibaren devlete en üst düzey memur konumunda hizmet veren ataları olduğunu bu nedenle dedesi Ahmet Muhtar Merter'e çok büyük araziler kaldığını belirten Berke Merter, ‘‘Ancak, bu arazilerin büyük kısmı bağış yoluyla bir kısmı da satılarak aileden çıktı. Halen Merter'de ve İstanbul'un başka yerlerinde birkaç gayrimenkulümüz var.......................... Ailenin soy kütüğünü çıkarmaya çalıştığını belirten Berke Merter, bu konuda bazı bilimsel çalışmalardan ve araştırmacılardan da istifade ettiğini anlattı. Merter şöyle konuştu: ‘‘Osmanlı döneminde ailemizde Sipahiler, kadılar, ağalar ve son dönemde de Haznedar var. Sipahi sisteminde Sipahilere büyük alanlar verilirdi onlar da savaş zamanları için devlete asker beslerdi. Haznedar dedemiz ise bugünkü Merter'i de içine alan '5.500 dönümlük Hazinedar Çiftliği'nin sahibiymiş. Bütün bu tarihsel düzen içinde ailemize İstanbul'dan Batı Trakya'ya kadar geniş bir bölgede araziler kalmış. Cumhuriyetle birlikte bir bölümü bağışlarla bir kısmı da satış yoluyla elden çıkmış. Halen bizim Merter'de ve Anadolu yakasında bir miktar gayrimenkulumüz daha var.



Merter ailesinin damadı Prof. Dr. Tevfik Sağlam Verem Savaş Derneği'nin kurucusudur



Seyfettin Çalbatur'un oğlu  Tali Çalbatur'un kayınvalidesinin dayısı Kemahlı General Kazım Kıvılcım'ın torunu Eren Kemahlı, Ayşe Kulin'in oğullarının babasıdır.


Seyfettin Çalbatur'un dünürü  Gazanfer Galip Güvenç, eski dahiliye nazırlarından Said Efendi'nin ve Tepedelenli Ali Paşa'nın torunlarındandır:



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder