Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

26 Temmuz 2017 Çarşamba

Hakkı Devrim - Cenani ailesi - Tüli Kamhi


Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden gazeteci Hakkı Devrim'in eşi Gülseren hanım, Şeyhülislam Cemaleddin Efendi'nin dayısı Kevakibizade Ataullah bey'in torunu Kadriye Cankat'ın kızıdır.



Gülseren Devrim'in amcazadesi :
                                                                             

Hayri Cankat'ın kayınbiraderi:


Mansur Konuk'un kayınpederi:


Salih Göksel'in kardeşi Vuslat hanım'ın eşi:


Bedrettin Hacıhanefioğlu'nun gelini Nebile hanım'ın amcazadesi:


Sabiha Cenani'nin kardeşi:



Rasim Cenani'nin damadı Mehmet Draz'ın halası:





Not: Nazan Görey'in eşi Yavuz Görey, Tüli Kamhi'nin dayısıdır.

Nazan Görey'in annesi Server hanım Adana Valisi Cevad bey'in yeğenidir.


Nazan Görey'in babası Sabur Sami bey:

** Sabur Sami Draz:

Sabur Sami Draz’ın kızı Nazan
7 Gün dergisi’ne kapak olmuştu.
Kayseri eşrafındandır. Mülkiye’den mezun olmuş, 1915 ve sonrasında Antalya Mutasarrıfı (Osmanlı döneminde sancaklardaki en büyük mülki amir) olarak görev yapmıştır. Görevi sırasında, amele taburlarını oluşturan Rum ustalara yaptırdığı ve şu anda Serik ilçesinde bulunan okul ve belediye binasıyla tanınır. Cumhuriyet tarihinde, adı birtakım yolsuzluk ve usulsüzlüklere karışmıştır. İlk olarak, 1924'te, Soykırım'dan kurtulmayı başaran ve Türkiye'ye dönerek mallarına sahip çıkmak isteyen Ermenilere para karşılığı sahte belge çıkarttığı ve yardım ettiği iddiasıyla, aralarında Yunus Nadi, Kılıç Ali ve Ruşen Eşref gibi ünlü isimlerin de bulunduğu 10 kamu görevlisiyle birlikte hakkında tahkikat başlatılmış; ancak tahkikattan bir sonuç alınamamıştır. 
Mustafa Kemal'in değişmez Dahiliye Nazırı Şükrü Kaya’yla yakın arkadaştır. Kemal Tahir'in Yol Ayrımı adlı romanında anlattığına göre, Çek sefiri, Falih Rıfkı Atay'a gelerek, ondan, Türkiye'ye açmak istedikleri Skoda fabrikasının mümessili olmasını ister. Bu görevi daha önce Sabur Sami'nin yaptığını, ama onun, iddia ettiği gibi politik nüfuzlu biri olmadığını da ekler. Yine Asım Us'a göre, Amerika'da yaşasa ünlü dolandırıcı İnsül gibi olacağı söylenen Sami Bey'in, Muhittin Üstündağ'dan sonra göreve gelen Lütfi Kırdar tarafından resmi dairelere girişi yasaklanmıştır. 






Rasim Cenani'nin çocukları Ulya Draz ve  Harun Cenani'nin miras davası:

İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'ne Nazire Ulya Draz, Ali Harun Cenani, Ali Hamit Ossa ve Hatice Münime Ergene adına Avukat Bülent Görür başvurdu. Görür, dava dilekçesinde, davacıların Sultan Abdülhamit'in torunu Rabia Eyüp'ün halası olan Hatice Münime'nin kızları Emine Mediha ile Fatma Sabiha'nın çocukları oldukları ifade edildi. 

                                               Devamı: II. Abdülhamit'in dört mirasçisindan dava



Sultan II. Abdülhamit'in Sazkar hanımdan olan kızı Refia hanım'ın görümcesi Hatice Münime Muhaç, Rasim Cenani'nin eşi Beria hanım'ın anneannesidir.


Beria  Cenani , Dinibütün Mustafa Hilmi Paşa'nın torunudur.Beria hanım'ın halasının gelini Ülken hanım, Yusuf Akçura'nın kızı, amcasının kızı Münire hanım da Sabahattin Kudret Aksal'ın eşidir:


Kazım Özalp - Naili Moran - Edin ailesi - Yusuf Akçura - Sabahattin Kudret Aksal



Cenani ailesinden olan Sadrazam Kadri Paşa'nın torunu Neptün hanım, Aydın Doğan'ın eşi Sema Işıl hanım'ın teyzesinin gelinidir:

Şükufe Nihal - Sadrazam Kadri Paşa - Simavi ailesi - Aydın Doğan



Mansur Konuk'un eşinin amcazadesi, Salih Göksel'in yeğeni olan Figen hanım ve eşi  Remzi Bayoğlu geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Barkın Bayoğlu'nun anne ve babasıdır:

                                                                               



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder