Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

25 Eylül 2017 Pazartesi

Selim Sarper - Baha Esat Tekand - Ulvi Uraz - Atilla Özdemiroğlu - Cem Duna


Selanikli Cemal bey'in hikayesi:

Aslen Selanik civarından olan Cemal Bey, Halep Defterdarlığı yapmış, Maliye Başmüfettişi iken emekli olmuştu. Fevziye Hanım ile evliliğinden ilk çocukları Ferit Cemal dünyaya geldi. Ferit Bey Yüzbaşı rütbesiyle Çanakkale Harbine katıldı. Savaşta yaralandı ve tedavi için Viyana’ya gönderildi. Millî Mücadeleye katıldı, Kurtuluş Savaşındaki yararlıkları nedeniyle İstiklal Madalyası ile taltif edildi. İzmir’de diş tabibi olarak iz bırakan, sayılan bir kişiydi. İlk çocuğu Beyhan 1922’de doğdu. Beyhan Hanım, Rodoslu Salih Zeki Beyin oğlu avukat Muhittin Pekin ile evlendi. Bir müddet Fethiye’de oturan çift yaşadıkları depremden sonra İzmir’e taşındılar. Ailenin ikinci çocuğu Sevim 1924’te dünyaya geldi. Sevim Hanım İzmirli Dr. Tevfik Özgen ile evlenmişti. Ferit Beyin oğlu Oral 1930’da doğdu. Fransa’da eğitim gördü, babası gibi diş hekimi oldu. Ferit Bey 1962’de yaşama veda etti. Oral Üçer “Çeşme Yelken İhtisas Kulübü” kurucularındandır. Oğlu Prof. Dr. Cemal Üçer de dede mesleğini seçmiştir. Uluslar arası başarıları ile tanınan Prof. Üçer ‘İngiliz Çene Cerrahları Odası ve İngiliz Diş Hekimleri Odası’ üyesidir. Kardeşi Begüm Dilmen İzmir Amerikan Koleji mezunudur.
Fevziye-Cemal çiftinin ikinci çocuğu Hakkı Cemal Bey, Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü’nün kurucuları arasında yer almıştır (1925). Hakkı Cemal Bey bir dönem Kulüp başkanlığı da yapmıştır. O yıllarda M.İ.Y. Spor Kulübü futbol dışındaki spor dallarında da faaliyet göstermekteydi. 
...................................................... 
Kemalist, aydın bir kişi olan Hakkı Cemal Bey, Mersin’in tanınmış simalarından milli mücahit Ali Rıza (Bozkurt) Bey ile birlikte Kurtuluş Komisyon ve Ticaret Evi’ni tesis etmiştir. İlk evliliğini (büyükelçi, milletvekili ve bakan olarak görev yapmış olan) Selim Sarper Bey’in kardeşi Nilüfer Hanım ile yaptı. Bu evlilikten Tomris adında bir kızları oldu. Ancak evlikleri yürümedi, bir müddet sonra Nilüfer Hanım kızını alarak Mersin’den ayrıldı.
Hakkı Cemal Bey ikinci evliliğini Hatice Seza (Poh) Hanım ile yaptı. Ünlü bir Çerkes ailesine mensup olan Seza Hanım 1918’de İstanbul’da kurulan Çerkes Kadınları Teavün Cemiyeti (Yardımlaşma Derneği) kurucu üyesi, Çerkes Numune Okulu öğretmeni ve müdürü, 1920’de hayata geçen Diyane” (Annemiz) dergisinin yayıncısıydı. Mersin’de de boş durmamış, Kızılay ve Çocuk esirgeme Kurumları yönetiminde görev almıştı.
Seza Hanım’ın ablası Zekiye Olgaçay işgali protesto için yapılan Kastamonu Kadın Mitingini düzenleyen komitede yer almış, peçenin kaldırılması için Mersin belediye meclisine takrir vermişti (2). Zekiye Hanımın eşi Halil Olgaçay Kastamonu Emniyet Müdürü iken milli mücadeleye katılmış, daha sonra M.İ.Y. kurucuları arasında yer almıştır.
Fevziye Hanım ve Cemal Bey’in üç erkek çocuktan sonra kızları Lütfiye dünyaya geldi. Lütfiye Hanım, Tevfik ve Tuğrul Çavdar’ın annesidir. 1930’da doğan Tevfik Çavdar Türkiye’nin ilk planlamacılarından ve önemli iktisatçılarındandı. Yaşamı boyunca emekçi sınıflardan yana tavır koydu. 1958’de Özden Uraz ile evlenmiş, Işın ve Ebru adında iki kızları olmuştur. Tevfik Bey 15 Ekim 2012’de vefat etmiş, Cebeci Asri Mezarlığında toprağa verilmiştir. Kardeşi Ahmet Tuğrul 1933 yılında doğdu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Ayni kurumda Göğüs Hastalıkları uzmanı oldu,1980’de profesörlüğe yükseldi. 1997’de kendi isteği ile emekli olan Tuğrul Bey Solunum Araştırmaları Derneği, ERS, ACCP, FECP, 1996 – 2000 ACCP Türkiye guvernörlüğü yapmıştı. 18.4.2016’da yaşama veda etti. 
Kaynak:Anılardaki Hakkı Cemal Üçer

Selanikli Cemal bey'in oğlu Ferit Cemal bey'in kızı Beyhan hanım'ın kayınbiraderi :                         

Cemal bey'in ikinci oğlu Hakkı Cemal Üçer'in ilk evliliğini yaptığı Nilüfer Sarper:                               

Hakkı Cemal Üçer'in ikinci evliliğini yaptığı Seza Poh hanımefendi                                                    

Selanikli Cemal bey'in kızı Lüfiye Çavdar'ın kayınbiraderi :                                                           

Lütfiye Çavdar'ın oğlu Tevfik Çavdar'ın kayınvalidesi:
                                                                     

Feriha Uraz'ın kardeşi Vasfi Özdemirci'nin baldızı:
                                                                         

Feriha Uraz'ın gelini Selçuk hanım'ın amcası:
                                                                       


Not:Selanikli Cemal bey'in torunu Beyhan hanım'ın kayınbiraderi Sadi Zeki Pekin'in eşinin kuzeni Masume Muşkara, Talat Muşkara'nın gelinidir.Beyhan hanım'ın görümcesinin dünürü Nesime Özerengin, Kazım Karabekir'in kızı Emel hanımın kayınvalidesidir:



Cemal Bey'in ikinci oğlu Hakkı Cemal Üçer'in Selim Sarper'in kardeşi Nilüfer hanımın ardından evlendiği  Hatice Seza Üçer'in kardeşi Zekiye Olgaçay'ın gelini Ferial hanım'ın kardeşi Füsun Boyner, Aydın Doğan'ın dünürüdür.Füsun hanım'ın eşi Hulki Boyner , Cem Boyner'in babasının amcazadesidir.Hulki bey'in kardeşi Mithat bey, Tema Vakfının kurucusu Hayrettin Karaca'nın kızkardeşinin damadı.

Feryal Olgaçay ve Füsun Boyner'in dayılarının kızı Beyza hanım, Güneş Taner'in eşidir.

Hatice Seza Üçer ve Zekiye Olgaçay'ın yeğenleri Sait bey'in kayınpederi Salih Kırdar, Lütfi Kırdar'ın eşinin dayısıdır:


Selanikli Cemal bey'in kızı Lütfiye Çavdar'ın dünürü Feriha Uraz'ın kardeşinin baldızı Nazmiye Pelit, Atilla Özdemiroğlu'nun ilk  eşi Ayla hanım'ın  annesidir.Çiftin kızları oyuncu Yaprak Özdemiroğlu  müzisyen İskender Paydaş'ın eski eşi.


Feriha Uraz'ın gelini Selçuk hanım'ın amcası Sadullah Gazi Evrenos'un üvey oğlu Canip Orhun'un dünürü Sabri Fetvacı'nın damadı Kemal bey, Nejat Eczacıbaşı'nın kardeşidir.Sabri bey'in eşinin yeğeni Konur Eken ilk evliliğini Halis Komili'nin kardeşi Ayşe hanım ile yapmış.Konur Eken'in son eşi Sevinç hanım'ın babası Cabir Selek, İnegöllüzade Selami bey'in torunudur:


İnegöllüzadeler - Eczacıbaşı ailesi

Sabri Fetvacı'nın  kardeşi Fehmi Fetvacı, Can Bartu'nun amcası Şefik Bakay'ın bacanağıdır:

Can Bartu - Eczacıbaşı ailesi - Evliyazadeler


 Lütfiye Çavdar'ın eşi Ali Kemal bey, Baha Esat Tekand'ın kuzenidir.Lütfiye hanım'ın oğlu Tuğrul bey'in  gelini Rosita hanım ve Lütfiye hanım'ın kayınbiraderi Mustafa Reşit Çavdar'ın  oğlu Tuncay bey'in  gelini Sandra hanım Musevidir.
 Mustafa Reşit Çavdar'ın kayınbiraderi Şekip Rıfat Berkel'in damadı Vedat Aytaman, Lale Aytaman'ın eşi Reha bey'in amcasıdır

Şekip Rıfat Berkel'in dayısı Kavaklıdere şaraplarının kurucusu Cenap And, Tunalı Hilmi bey'in damadıdır.Cenap And'ın evlat edindiği Mustafa Reşit Çavdar'ın oğlu Prof. Dr. Metin And , yazar Nazlı Eray ile evlenmiş.Nazlı hanım'ın babası Lütfullah bey, Dinibütün Mustafa Hilmi Paşa'nın torunudur.Lütfullah bey'in kardeşi Münire hanım, Sabahattin Kudret Aksal'ın eşidir.Lütfullah Bütün'ün halasının gelini Ülken hanım  Yusuf Akçura'nın kızıdır:

Kazım Özalp - Naili Moran - Edin ailesi - Yusuf Akçura - Sabahattin Kudret Aksal


Şekip Rıfat Berkel'in dünürünün kardeşinin  kızı Betül hanım , Kadir Has'ın kayınbiraderi Ali Germirli'nin eşidir:

Kadir Has - Bezmenler - Lale Aytaman

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder