Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

30 Ekim 2018 Salı

Hüsrev Gerede - Şükufe Nihal - Haluk Şaman - Kazım Lakay - Galip Pasiner - Sarıcazadeler


Hüsrev Gerede'nin kızkardeşi Mevhibe hanım'ın  eşi, Van Kumandanı Hüseyin Hüsnü Pa'nın oğlu olan  Servet Pa'nın kızkardeşi Şadiye hanım'ın oğlu:

VEFAT Merhum Kurmay Albay Tevfik ve Şadiye Berkmen'in oğlu , merhum Prof. Enver ve Salha Berkmen'in , merhume Ferzane ve Kemal Erçetin'in abeyleri, Sinan-Neslişah Berkmen'in amcası , Erçetin ailesinin dayıları ; Yurdatapan, Nazikioğlu, Arp , Evrensev, Ertüzün, Falay , İzmirligil , Özgül , Şaman , Tuncer, Önfer, Yaz ailelerinin enişteleri, Reydan Berkmen'in biricik babası, Süheyla Berkmen'in çok kıymetli vefakar eşi, İş Bankası emekli müdürlerinden Ekrem Berkmen 27.4. 1999 tarihinde Tanrı'nın rahmetine kavuşmuştur.


Ekrem Berkmen'in kardeşi Ferzane hanım'ın eşi:
                                                                               

Kemal Erçetin'in kardeşi Bedia hanım'ın eşi:                                                                                 


Bedia-Nezihi Akyüz'ün kızları Petek hanım'ın kayınvalidesi:
                                                                                  

Nezihi  Akyüz'ün kardeşi Nedret hanım'ın oğlu Ferda Akersoy'un kayınvalidesi:


Ekrem Berkmen'in eşi:                                                                                

Süheyla Berkmen'in halasının kızı Meşhude hanım'ın eşi


Süheyla Berkmen'in kardeşi Nejat Yulkaslan'ın kızı:


Hatice Alankuş'un kayınpederi Emin bey'in annesi :


Makbule Alankuş'un damadı Prof. Mutahhar Yenson'un akrabası:


Sabahattin Kotan'ın kardeşi Hikmet hanım'ın eşi:


Hatice Alankuş'un annesi Akgül Yulkaslan'ın babası:


Hatice Alankuş'un dayısı  Gültekin bey'in kayınvalidesi:


Müzeyyen Özozan'ın amcasının kızı Naime Berker'in kayınbiraderi:






Not: Şevki Berker'in eşi Fethiye hanım'ın amcası Sarıcazade Arif Paşa'nın oğulları Abdullah ve Osman beyler , Sadrazam Ahmet İzzet Paşa'nın  kızlarıyla evlenmişler.Osman Sarıca'nın kızı Mehveş hanım, Suriye'nin ilk cumhurbaşkanı Suphi Bereket'in oğlu ile evlenmiş.

Sarıcazade Arif Paşa'nın kızı Nahide hanım, Atatürk döneminde içişleri  bakanlığı  yapan ve bu görevi en uzun süre ifa eden kişi olan Şükrü Kaya'nın eşidir.Kaya çiftinin damadı İlhan Savut, Namık Kemal'in torunudur:




Şemsi Bozçağa'nın Hatice hanım ile evliliğinden dünyaya gelen kızı  Ayla hanım, Mısır Çarşısı davasında yargılanan Pınar Selek'in annesidir:



Şemsi Bozçağa'nın eşi Hikmet hanım'ın  babası tüccar Nafiz Tozan, Birinci Dünya Savaşı sırasında orduya iki uçak armağan etmiş:






    Hatice Alankuş , THKP-C 'li olduğu gerekçesiyle Mart 1972 tarihinde tutuklanmış, 24 Temmuz 1973        tarihinde de zamanında tedavi ettirilmediği için  Haydarpaşa Askeri Hastanesinde vefat etmiş. Hatice      hanım  ve eşi Ahmet Alankuş 1971 yılında hapishaneden kaçan Mahir Çayan ve arkadaşlarını bir hafta    kadar evlerinde misafir etmişler.

 Ahmet Alankuş'un babasının amcası Orgeneral Muzaffer Alankuş, Kurtuluş savaşına katılmış ve 2 yıl kadar Mısır'da esaret hayatı yaşamış.1960 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığına atanan Alankuş, 1961 yılında Milli Savunma Bakanı iken emekliye ayrılmış ve 1964-66 arasında da Cumhuriyet Senatosu üyeliği görevinde bulunmuş.

                                               Mimar ve fotoğrafçı Ahmet Alankuş: ahmetalankus

Hatice Alankuş'un dayısı Gültekin Sonsuzoğlu'nun kayınvalidesi Müzeyyen Özozan'ın akrabası Dr. Nuri Pasiner, General Galip Pasiner'in kuzenidir.

Müzeyyen Özozan'ın akrabası Dr. Kazım Lakay, Haydarpaşa Numune Hastanesinin kurucusu ve ilk başhekimidir.



Haluk Şaman'ın kayınbiraderi Haluk Özgül, Halil Bezmen'in babası  Fuat Bezmen'in bacanağıdır.Özgül ve Bezmen'in eşleri, Asım Kocabıyık'ın eşi Nurhan hanım'ın kuzenidir:



Haluk Şaman'ın amcası Bedri Tahir Şaman, Kemal Derviş'in amcazadesi Fahrünnisa Bükey'in kızı Leyla hanım'ın babasıdır:



Bedri Tahir Şaman'ın oğlu  Ahmet Bedri bey'in teyzesi Cevza hanım, ilk evliliğini Tunalı Hilmi bey'in kızı Sevda hanım ile yapan müziksever Cenap And'ın eşidir.Cevza And'ın babası Avni Başman eski Milli Eğitim Bakanlarındandır.



Mürüvvet Kora'nın amcasının eşi Nedime Mediha Arıcan, Mithat Paşa'nın amcazadesi Yusuf Akçit'in kızıdır.Nedime Mediha hanım'ın  kızkardeşi Mebrure hanım, Nazikizade sülalesinden Dr. Bahattin Şevki bey ile evlenmiş.Bahattin Şevki bey'in amcazadesi Turhan Cemal bey, şarkıcı Alpay'ın ( Nazikioğlu ) babasıdır.Alpay'ın annesi Daima hanım, Hüsrev Gerede'nin kardeşi Mevhibe hanım'ın kızıdır.

Nazikizade sülalesinin bağlı olduğu Naziki Dergahı farklı kaynaklarda Nakşibendi, Kadiri ya da Halveti tekkesi olarak  adlandırılmıştır.

Nedime Mediha'ın Arıcan'ın gelini Leyla hanım, Yenikapı Mevlevihanesi Şeyhi Kemalettin Efendi'nin torunudur:



Nedime MedihArıcan'ın gelini Leyla hanım'ın teyzezadesi ve Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun akrabası olan Adnan Karaosmanoğlu'nun baldızının oğlu  yönetmen Samim Değer ,  Müjde Ar'ın ilk eşidir.Adnan bey'in diğer baldızı Lal hanım, Sabuncu Hacı Şakir bey'in torunu Sevgen bey'in eşidir:





Perihan Alok'un oğlu fotoğrafçı Ersin Alok'un eşi  Günay hanım, şair ve yazar Şukufe Nihal hanım'ın kızıdır:




Ekrem Berkmen'in dayısı Servet Paşa'nın oğullarından Danyal Yurdatapan, Lale Mansur ve Şanar Yurdatapan'ın babasıdır.Servet Paşa'nın kızlarından Danende hanım Mason Üstadı Can Arpaç'ın, Daime hanım ise şarkıcı Alpay'ın annesidir.


Ekrem Berkmen'in kardeşi Enver bey'in  dünürünün bacanağı Nejat Basmacı,  Orhan Pamuk'un annesi Şekure hanım'ın amcasının oğludur.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder