Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

6 Kasım 2018 Salı

Habib Edip Törehan - Köse Raif Paşa - İsmet İnönü - Keriman Halis - Süreyya Paşa


Gazete patronu ve tüccar Habib Edip Törehan'ın kardeşi:                                                                    


Said Törehan'ın ilk eşi Sevim Erişken'in halası:


Bergüzar Dirim'in yeğeni:


Ömer Faruk Dolay'ın yeğeni Mine hanım'ın eşi Dr. Kut Sarpyener'in anneannesi:





Seniha Okatan'ın damadı:

MUSUL EŞRAFINDAN merhum Ahmet ve merhume Adile Naıbzade'nin oğlu, merhum Abdurrezzak ve merhume Senıha Okatan'ın damatları, IRFAN OKATAN, Fidan Turkkent, Hamdi ve Ugur Okatan'ın enişteleri, merhum Dr. Orhan Zihni Sanus ve Keriman Halistamer'in dünürleri, Emır, Emine. Mehmet. Ayşe ve Ahmet'in dedeleri, Ece Sarpyener, Dr. Kut Sarpyener ve Dr. Ahmet Sarpyener'in babaları, Hatice Sarpyener'in Sevgili Eşi, TÜRKIYE'DE ORTOPEDÎ VE TRAVMATOLOJININ KURUCULARINDAN Münir Ahmet SARPYENER vefat etmiştlr. 25 mayıs 882 SALI günü SAAT: 1000'da Çapa Kliniklerl'nde yapılacak törenı ve Teşvikiye Camii'nde kılınacak oğle namazını takiben Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verilecektir. Çelenk gönderilmemesi, arzu edenlerln Türk Egitim Vakfı'na bağışta bulunması rica olunur. AİLESİ
 
                                              Seniha Okatan'ın yeğeni Mutlu İlmen'in eşi:




Not:Erdem İlmen'in annesi Vecihe hanım, Latife hanım'ın kardeşidir.


Erdem İlmen'in dünürü Sadi Hasip Aral,  Fahri Korutürk'ün bacanağıdır. Sadi Hasip Aral'ın diğer dünürü Şevket Fuat Keçeci'nin baldızı Hasene Cimcoz,  Aral ve Korutürk'ün kayınvalideleridir.Fahri Korutürk ve Sadi Hasip Aral'ın bacanakları Ali Haydar Barşal, Sadrazam Koca Mustafa Reşid Paşa'nın torunudur.



Keçecizade Fuat Paşa'nın torunu olan Şevket Fuat Keçeci'nin kardeşi , Demokrat Partinin kurucularından Salih Fuad Keçeci, Said Törehan'ın bacanağıdır.

Said Törehan'ın ilk eşi Sevim Erişken'in annesi Belkıs hanım, Köse Raif Paşa'nın kızıdır.Sevim hanım'ın babası Tokat mebusu Resai Erişken'dir.Belkıs hanım'ın diğer kızı Selma hanım'ın babası Veliyeddin bey, Sadrazam Koca Mustafa Reşid Paşa'nın torunudur


Said Törehan'ın eşi Refika hanım'ın ilk eşi Necati Giresunlu'nun yeğeni Yeşil Giresunlu, şarkıcı Nilüfer'in ikinci eşidir.Yeşil Giresunlu'nun oğlu menajer Hasan Ferit Giresunlu'nun annesi Zeynep hanım , Zaptiye  Nazırı Ahmet Hamdi Cemiloğlu'nun kızı Rukiye Mukaddes hanım ile Kayseri mebusu Hasan Ferit Perker'in kızlarıdır.

Necati Giresunlu'nun Leman hanım ile evliliğinden dünyaya gelen oğlu Halil Giresunlu, Mehmet Ali Aybar'ın kızkardeşi Nermin Kehyagil'in damadıdır.


Salih Fuad Keçeci ve Said Törehan'ın diğer bacanakları Muhittin Mazlum Akgün, Nazikizade sülalesinin ferdidir.Muhittin Mazlum bey'in annesi, şarkıcı Alpay'ın babasının amcazadesi , reklamcı Naili Keçili'nin dedesi Nasuhi Baydar'ın halasıdır.


İsmet İnönü'nün kardeşi Seniha Okatan'ın  kızı Hatice Sarpyener'in gelini Ece hanım, dünya güzelimiz Keriman Halis ve ilk eşi Orhan Zihni Sanus'un  kızlarıdır

Ece Sarpyener'in ilk evliliğinden dünyaya gelen  kızı Ayşe Torfilli'nin kayınvalidesi Fatoş hanım'ın annesi Sabriye hanım, Yonca Evcimik'in babasının teyzesi ve Evrenoszade İttihatçı Rahmi bey'in dayısının oğlu Refik Hıfzı Büyükaslan'ın eşidir:




Said Törehan'ın kardeşi Habib Edip Törehan, 1890 yılında Bursa'da doğmuştur.Mülkiye mektebini bitirdikten sonra Berlin'e gidip hukuk ve iktisat eğitimi gören Törehan, 1919 yılında burada Letonya asıllı Lola hanım ile evlenmiş.

Almanya'da açtığı tütün fabrikası 1929 ekonomik buhranında batan Törehan  bunun üzerine  eşiyle birlikte Türkiye'ye dönmüş ve  Ticaret Vekaletinde çalışmaya başlamış.

Habib Edip Törehan  İkinci Dünya Savaşı yıllarında Almanya ile ticari ilişkileri sayesinde büyük servet edinmiş:



Habib Edip Törehan , Almanya'daki gazeteci dostlarının tavsiyeleriyle 1949 yılında Yeni İstanbul gazetesini kurmuş:


Haldun Taner'in anlatımıyla Yeni İstanbul gazetesi:





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder