Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

3 Ocak 2017 Salı

İttihatçı Dr. Nazım - Reşat Atabek - Talat Halman - Çapanzadeler


Adnan Menderes'in eşi Berin hanım'ın  dayısının damadı olan İttihatçı Dr. Nazım bey'in yeğeni:

Cumhuriyet, 16 Kasım 1956, Sayfa 3 

ÖLÜM Merhum Rasiha ve merhum Nuri  kerimesi, tüccardan merhum Rasin Cafer Gürsel eşi, merhum Emine  Ortaç ve merhum Nihad Ortaç ve  Hamid Ortaç hemşiresi, Saime Erem  ve eski milletvekili Ali Rıza Erem'in  yengeleri, Ferid Yurdusevenin teyzesi, Turgud Gürsel ve Nur öngenin  ....anneleri, Şefkat Gürsel ve avukat  T..c..tin Öngenin kayınvalideleri LÛTFÎYE GÜRSEL y18 11 1956 tarihinde Hakkın rahmetine kavuşmustur. Cenazesi ... Şisli Cami'inden kaldırılacak aile kabristanına defnedilecektir.
                                                                        


Lütfiye Gürsel'in  oğlu:
                                                                         


Turgut Gürsel'in bacanağı:
                                                                             


Cevat  Erbel'in ilk eşi:

 VEFAT  Çorlulu Ali Paşa ahfadından Hayriye Yolal ve merhum Reşat Yolal'ın sevgili kızı. Yük.Mimar Cevat Erbel'in kıymetli eşi, Ayse Melek Göksel, Leman Denizmen, Mehnırp Çapanoğlu ve Em. Sv Alb. Fuat  Yolal'ın kardeşleri, Melek ve  Haluk Erbel'in bîricik anneleri Ord. Prof. Üveyis Maskar, Refik Yolal ve Muhterem Maskar'ın yegenleri, Saadettin Bayav, Dr.  Oktay Akkent ve Olcay Akkent'in teyzeler NERMİN ERBEL  tutulduğu amansız hastalıktan kurtulamıvarak genç yaşta  Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenaze cuma günü öğle namazını mütaakıp Zincirlikuyudaki ebedî istirahatgâhına tevdi  edilecektir.


Cevat Erbel'in yeğeni Emine Atabek'in eşi:
                                                                         




Not: Kapancı cemaati'nden , Mason üstadı ve avukat Dr. Reşat Atabek'in kayınbiraderi Fahir Göksel'in eşi Melek hanım, eski kültür bakanlarından Talat Halman'ın kardeşidir:

Talat Halman - Reşat Atabek - Haluk Arığ - Süha Özgermi



Reşat Atabek'in eşi Emine hanım'ın dayısı Cevat Erbel'in ilk eşi Nermin Erbel'in teyzesi  Emine Refika Maskar, Suha Özgermi'nin dayısı Tevfik bey'in eşidir.Tevfik bey'in kardeşi Basri bey, Hasan Rıza Soyak'ın kızkardeşinin  damadıdır.Hasan Rıza Soyak'ın diğer kızkardeşinin dünürü Barika hanım'ın babası Mazhar bey, Fikret Yüzatlı'nın dayısıdır.Fikret bey'in dünürü Reşad bey'in kardeşi Rahmi Paşakay , Halil Kut Paşa'nın damadıdır.

Hasan Rıza Soyak'ın kızı Sungu hanım'ın dünürü Sami bey'in kardeşi Lütfiye hanımın damadı Nimetullah bey, Nasuh Mahruki'nin amcasıdır.Lütfiye hanım, Rahşan Ecevit'in babası Namık Zeki Aral'ın amcazadesidir:

Bülent Ecevit - Nasuk Mahruki - Hasan Rıza Soyak



Yozgatlı Çapanoğlu sülalesinden olan Emine Refika Maskar'ın annesinin kuzeni yine  Çapanoğlu sülalesinden olan General Rahmi Belgerden, Ömer Üründül'ün dedesidir.


Rahmi Belgerden'in kendisi gibi Çapanoğlu sülalesinden olan eşi Şakire hanım'ın halası Fatma Munise hanım, ressam Osman Hamdi bey'in kardeşinin oğlu Mübarek Galip Eldem'in eşidir.Mubarek Galip bey'in torunu Hiram Abas  eski MIT başkanlarından.


Müşir Ahmet Şakir Paşa - Saman Belgerden - Osman Hamdi bey - Hiram Abas



Şakire Belgerden'in dedesinin kardeşi, Tercüman-ı ahval gazetesinin  sahibi  Çapanzade Agah Efendi'nin torunu Kerime hanım, İstiklal marşının bestecisi Osman Zeki Üngör ile evlenmiş:

Osman Hamdi bey - Çapanzadeler - Tüli Kamhi - Can Kıraç - Söylemezoğlu ailesi - Babanzadeler - Yaşar Kemal



Rahmi-Şakire Belgerden çiftinin oğlu Saman bey, Duygu Asena'nın kuzeni Reyan hanım'ın eşidir. Reyan hanım'ın kuzeni Nejat İlhan bey'in kızı Nildan hanım, Nihat Atsız'ın gelinidir.

Ressam Nihal Erem - Duygu Asena - Nihal Atsız - Ömer Üründül



Rahmi Belgerden'in kızkardeşi Müşfika hanım'ın damadı Özer bey'in dayısının eşi Hürriyet hanım, Gülriz Sururi'nin amcasının kayınbiraderinin oğlu olan eski gazetecilerden Namık Sevik'in teyzesinin kızıdır.

Gülriz Sururi - Namık Sevik - İlhan Selçuk - Rahmi Belgerden



Nermin Erbel'in diğer teyzesi Muhterem Maskar'ın oğlu Dr. Oktay Cumhur Akkent'in  sağlıklıksız doğan bebekleri öldürmek , sağlıklı doğan bebekleri ölü gibi gösterip yurtdışına satmaktan yargılandığı dava:

Bebek tacirinin hazin sonu

Oktay Cumhur Akkent'in eşi Ayla hanım, eşi Fatma Arığ'ı Sabetaycılıkla ilgili itiraflarından tanıdığımız Terakki Vakfı başkanlarından Kapancı cemaati'nden Haluk Arığ'ın babasının teyzesinin kızıdır.

                                                                                              

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder