Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

16 Mayıs 2017 Salı

Suat Hayri Ürgüplü - Ayşe Kulin - Neyzi ailesi - Mehmet Ali Ayni


Birinci Dünya Savaşına katılma fetvasını veren Şeyhülislam Ürgüplü Hayri Efendi'nin oğlu olan eski Başbakanlardan Suat Hayri Ürgüplü'nün bacanağı:

                                                                           


Adnan Kaynar'ın yeğeni :



Muhlis Ete'nin kayınbiraderi:



Adnan Kaynar'ın halası Hürmüz hanım'ın damadı:



Şükrü Ataman'ın kardeşi:
ACI BIR KAYIP Merhum Mustafa Lütfı bey ve Hatice hanımın kızları, merhum Makbule Şükrü ve Hakkı Ataman ın kardeşleri Olcay Neyzi ve Semin Babuna'nın halaları SAİME ATAMAN vefat etmlştir Cenazesi 2 Ocak Cuma sılnü oğle namazını takiben Aksaray Valde Camıinden kaldırılacaktır 


Şükrü Ataman'ın damadı:






Not: Şükrü Ataman'ın yeğeni Semin Babuna, Oktar Babuna'nın annesidir.

Ataman ailesi Karakaş cemaatindendir.


Şükrü Ataman'ın kızı Olcay Neyzi'nin boşandığı eşi Ali Halim Neyzi, Necmetin Sahir Sılan'ın kızı Şen Sahir Sılan'ın sevgilisidir.


Adnan Kaynar'ın damadı Üner Tayşi'nin annesinin amcazadesi Şevket Hüsnü Taray'ın dünürü Nevin Tektaş , Mehmet Ali Ayni'nin kardeşi Hasan Tahsin bey'in kızıdır:





Adnan Kaynar'ın yeğeni olan  Prof. Muhlis Ete'nin kayınvalidesi Fatma Şehper hanım, Ayşe Kulin'in annesi Sitare hanım'ın halasıdır. 

Fatma Şehper Ortabaşı'nın torunu, Naci Ortabaşı'nın oğlu Albay Aydın Ortabaşı , Ergenekon davasında yargılanan isimlerden.



        Adnan Kaynar'ın bacanağı Suat Hayri Ürgüplü'nün akrabaları:

Üniversitesi'nde de ders vermeye devam eden Prof. Turhan Esener, sayısız kitaba imza atar. Anadolu Kulübü ve Büyük Kulüp üyesi olan Esener, kendi yaptığı evliliği ile ünlü Mardin, dolayısıyla da Kocataş aileleriyle, kızı Oya Hanım'ı Bülent Bey'le evlendirmesi ile de Eczacıbaşı aileleriyle akraba olur: 
 "Ailelerimiz arasında zaten bir dostluk vardı. 1955'te askerliğimi yapıyorum. Ürgüplü ailesini de çok iyi tanıyoruz. Kalamış'tan komşumuz. Baktık, peki dedik ve evlendik." Yer İstanbul, tarih 1955'tir. Turhan Esener, Sabiha (Ürgüplü) Hanım ile hayatını birleştirir. Sabiha Hanım, Mihrimah Hanım'ın kızıdır. Yıldız suikasti davasının meşhur müddeiumumisi, Şûrayı Devlet Başkanı, Sadrazam Vekili, İstanbul Meclisi ve Büyük Millet Meclisi'nde Kastamonu Milletvekili olan, Sulh Mahkemeleri ile Noterlik teşkilatını kuran eski Adliye Nazırı Necmettin Molla ve Ratibe Kocataş'ın kızı, Fatma Fahire (Mardin— Betül ve Arif Mardin'in annesidir), Bedriye (Mardin) ve Hayreddin ile Hasancan Kocataş'ın da kardeşi olan Mihrimah Hanım, Münib Hayri ile evlenek Ürgüplü ailesine gelin gider. Nevşehir Milletvekilliği yapan Münib Hayri Ürgüplü ise, Şeyhülislam Hayri Efendi ve Munise Ürgüplü'nün oğlu, eski başbakanlardan Suat Hayri Ürgüplü'nün de kardeşidir. Böylesine köklü bir aileden gelen Prof. Turan ve Sabiha Esener çiftinin iki çocukları olur. Tıp profesörü olan ve Amerika'da çalışan Sadık, Sedef Hanım'la evli ve Selin ve Eren adında iki çocuk sahibidir. Oya ise Eczacıbaşı Holding'in üçüncü kuşak patronu Bülent Eczacıbaşı ile evlenir. Onların da Emre ve Esra adında iki çocukları olur. 

Ropörtajın tamamı: Turhan Esener

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder