Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

23 Mayıs 2016 Pazartesi

Çürüksulu ailesi - İzzet Melih Devrim


Gürcü kökenli ünlü Çürüksulu/Tavdgridze  ailesinden Bahri Paşa'nın kızı Şadiye hanım, Sultan II. Abdülhamit'in kardeşinin oğlu olan Şehzade İbrahim Tevfik Efendi ile evlenmiş.


Çürüksulu Bahri Paşa'nın diğer kızlarından Zekiye Selvili'nin damadı Dündar Soyer'in amcası Ruhi Refik Soyer , Fethi Ahmet Paşa'nın torunlarından olan  Şevket Mocan'ın kardeşi  Pakize hanım'ın damadıdır:

Çürüksulu ailesi - Emre Kongar - Ayhan Şahenk - Fethi Ahmet Paşa



Ruhi Refik Soyer'in  teyzezadesi Safa Tüzünataç, Berrak Tüzünataç'ın dedesidir:

Berrak Tüzünataç - Emre Kongar



Çürüksulu Bahri Paşa'nın oğlu İbrahim Çürüksulu:
                                                                       


İbrahim Çürüksulu'nun eski eşi:
                                                         

Cumhuriyet, 19 Ağustos 1932, Sayfa 2

                       





Not:İbrahim Çürüksulu'nun bacanağı Sadık Evinman , Hasan Pulur'un eşi Meral hanım'ın babasıdır.Çürüksulu ve Evinman'ın diğer bacanakları Fehmi Kantenerk  Katolik Hristiyan :

Hasan Pulur - Ebussutoğlu ailesi - Çürüksulu ailesi - İnegöllüzadeler - Mehmet Ali Birand



İbrahim Çürüksulu'nun diğer kızkardeşi İsmet hanım'ın akrabaları:

Çürüksulu ailesi - Rasim Sengir - Mehmet Ali Birand - Karakaş cemaati - Murat Belge - Selmi Andak



İbrahim Çürüksulu'nun eski eşi Remide Devrim'in annesi Seniha Dino, Celal Nuri İleri'nin eşidir.Remide Devrim'in eşlerinden Şiar Yalçın , Sultan  II Abdülhamit'in oğlu Şehzade Burhanettin Efendi'nin eski eşi Aliye hanım ile Maliye Nazırı Cavid bey'in oğludur.



6 yorum :

  1. Söz konusu Remide Devrim ise o 1921 doğumlu, 11 yaşında mı başgöz etmişler yani. Remide, Şiar Yalçın'la birlikteliğinden epey önce anne tarafı Dino'lardan biriyle de kısa bir evlilik yapmış.
    Tek "n".

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsim benzerliği sık karşılaşılan bir durum bu nedenle akrabalık bağlarının birden çok ilanda yer almış olmasına dikkat ediyoruz buraya aktarırken.Lakin bazen de o kişiler hakkında fazla bilgi yoksa ve sık kullanılan isimler değilse tek ilanı da geçerli kaynak kabul edebiliyoruz yukarıdaki ilanda olduğu gibi.

      Mantıklı düşünürsek Türk üst seçkin sınıfında kaç tane Remide İzzet Melih isminde kişi vardır ? Remide hanım'ın doğum tarihiyle ilgili güvenilir bir kaynak gösterebilirseniz geri çekeriz bu entryi.

      Sil
    2. Ek olarak İzzet Melih Devrim , Fahrunnisa Zeid'i ailesinden istemeye gittiğinde 30 yaşındaymış ki bu dönem Seniha Dino'nun kendisini ve kızları Remide hanım'ı bir italyan doktor için terketmesinden sonraki zamana tekabül ediyor.İzzet Melih Devrim'in 1887 doğumlu olduğunu düşünürsek Remide hanım'ın 1917'den önce doğmuş olması lazım.

      Sil
    3. Geri çekilsin diye yazmadım ama güvenilir kaynak gerekirse Ankara Cebeci mezarlık kayıtları var. düşününce Remide'nin erken evlendirilmesi çok da mantıksız gelmiyor. 1,5 yaşından itibaren anne ortada yok baba evleniyor, üvey anne saraylı, iki yeni üvey kardeş, baba yine terkediliyor falan.. Olabilir de..




      Sil
  2. 30 yaş konusu doğru olamaz. Belki 30'lu yaşlar anlatılmak istenmiştir. Seniha-İzzet Melih ilişkisi Celel Nuri'nin Malta sürgününden sonra başlıyor, sürgün tarihi de 27 Mart 1920.

    YanıtlaSil
  3. Cumhuriyet, 21 Nisan 1932, Sayfa 4

    Akit

    İzzet Melih Beyin kerimesi Remide İzzet Melih Hanımla Bahri Paşazade Çurüksu'lu İbrahim Beyin nişan merasimi, geçen cuma günü İzzet Melih Beyin Ayazpaşa'da «Hayırlı» apartmanında kâin dairesinde icra kılınmıştır. Şehrimizin en yüksek sınıflarına mensup bir cok ...de b...n ve beyler esasen müdavimi oldukları bu salonlarda bu mes'ut münasebetle de hazır bulunmuşlar ve genc nişanlılara saadetler temenni etmişlerdir.Hazirun meyanında İngiliz sefiresi «Levi Klark», Fethi B. ve refikası Hanımefendi, Abdülhak Hâmit B. ve Lüsyen H.. Vali Beyin kerimeleri hanımlar, Ordu Müfettişi Ali Sait Paşa, Esat Cemal Bey ve kerimesi hanım M. ve Madam Hansey, Bulgar sefiri M. Pavlof ve madamı, Nemlizade Mithat B. ve refikası hanım. Hocazade İbrahim B. Moralızade Celâl B. Şeref Serdengeçti Bey, Karacazade Macit Bey, Nuri B., Darülfünun müderrislerinden Macit B. ve ecnebi sefaretler mensubini ve ilâ vardı. Genç nişanlıları tebrik ve kendilerine saadetler temenni ederiz.

    YanıtlaSil