Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

1 Mart 2015 Pazar

İhsan Sabri Çağlayangil - Nazım Hikmet - Fethi Ahmet Paşa - Mithat Şükrü Bleda - Sarıcazadeler - Bedirhaniler - Manyasizadeler


İhsan Sabri Çağlayangil'in halazadesi:
                                                     

Cumhuriyet, 07 Şubat 1961, Sayfa 2

ACI BİR ÖtÜM Merhum. Fatih Ahzıaskt'r Subesi Reisi Miralay İsmail Hakkı Cendey ve eski Türk Kadmları Biçki Yurdu, Sahip ve Müdiresi. merhume Behire Hakkı Cendey'in oğlu. Melâhat Cendey'in esi Güner Fıratlı. Bengisu Pehlıvanlı. Beytur Cendey'in çok sevgili babalan. Jerfi Fıratlı'nın kayınpederi. İhsan Sabri Cağlayangil ve Muhteşem öksüzcü. Gökmen Güven, Izgen Bengü'nün halazadeleri. Pehflvanlı ailesinin eniştesi ......FAZIL CENDEY...............


Fazıl Cendey'in Dayızadesi:




İzgen Bengü'nün kayınvalidesi:
'nün. merhume Gökmen Öksüzcü'nün. Altan Balta'nın, Tuna Baltacıoğlu'nun teyze kızlan, Türkay Öksüzcü'nün. Ulcay Öksüzcü'nün, Mecdı Öksüzcü'nün büyük halalan, Feyha Çelenk ile Feyza Güven'ın teyzeleri, Nurhayat Aydın, Mehmet Ali Yasavul, Kenan Bengü'nün büyükanneleri, Oktay Aydın, Cahıde Yasavul, Nurdan Bengü'nün büyük kayınvalıdeleri. Deniz Kılınç ile Arda Bengü'nün nenelen PİRAYENDE ALTINOĞLU vefat etmıştır.



Pirayende Altunoğlu'nun babası:


Fazıl Cendey'in damadı Jerfi Fıratlı'nın babası:



Faruk Mirgün'ün kardeşi Muazzez Sonder'in üvey kızı:

                                                                                 
                                                                           

Fatma Vedia Amal'ın eşi:

                                                                                   


Faruk Mirgün'ün oğlu Cem Mirgün'ün kayınvalidesi:




Cem Mirgün'ün kayınpederi Saveci Saveci'nin babası:

Cumhuriyet, 27 Haziran 1947, Sayfa 2




Faruk Mirgün'ün kardeşi Muazzez Sonder'in oğlu Ali Sonder'in kayınvalidesi:



Tevhide Hıtay'ın dünürü:



Faruk Mirgün'ün kızı:



Saniha Liver'in eşinin yeğeni Mübeccel Şehler'in eşi:



Cenap Şehler'in annesi:



Lebibe Koray'ın kardeşi:






Not: Lahika Manyas'ın eşi  Rauf Manyas , Manyasizade Refik bey'in oğludur.Çitfin torunu Serdar Çınar'ın babası Prof. Tevfik Ali Çınar, Bedirhan Paşa'nın torunudur.

Manyasizade Refik bey, Fethi Ahmet Paşa'nın torunu ve  Mahmut Celalettin Paşa'nın oğlu olan Ahmet Fazıl bey ile bacanak idi. 


Fethiye hanımefendi'nin amcası Sarıcazade Müşir Doktor Arif Paşa'nın oğulları Abdullah ve Osman beyler, Sadrazam Ahmet İzzet Paşa'nın kızları Naime ve Bedriye hanımlar ile evlenmişler.Ahmet İzzet Paşa'nın kızkardeşinin ikiz oğullarından Ali Haydar bey ,Sultan Vahidettin'in kızı Ulviye Sultan'ın ikinci eşidir.Ali Haydar bey'in  ikiz kardeşi Celalettin bey ise Billur Kalkavan'ın dedesidir. 


Fethiye Hanımefendi'nin görümcesinin kızı Lütfiye hanım , Osmanlı'nın son dönemlerinde bakanlık yapan Ahmet Nesimi Sayman'ın kızkardeşinin geliniydi.


Faruk Mirgün'ün kardeşi  Muazzez Sonder, amcalarının oğlu Emcet bey ile evlenmiş.Muazzez hanımın oğlu Ali Sonder bu evliliğin ürünü . Emcet bey'in babası Saffet bey'in bir başka  hanımla olan evliliğinden dünyaya gelen Pervin hanım Gelenbevi ailesinden  Selahattin bey ile evlenmiş.Çiftin kızları  Nahit hanım, Türk edebiyatının ünlü simalarıyla kurduğu dostluk ilişkileri ve  Orhan Veli ile yaşadığı aşk ile tanınır.Nahit hanım'ın ilk eşi olan Halil Vedat Fıratlı'nın dayısının oğlu Mehmet Ali Fıratlı, Adnan Menderes döneminin önemli isimlerinden, bakanlık ,başbakanlık müsteşarlığı ve Hür ve Kabul edilmiş Masonlar Locası Büyük üstadlığı yapmış Ahmet Salih Korur'un damadi idi.


Pirayende Altunoğlu, Nazım Hikmet'in en uzun süre evli kaldığı, en güzel aşk şiirlerini yazdığı kadın olarak bilinir.Piraye hanımın kızı Suzan hanım , Nazım Hikmet'in üvey kardeşi Metin Yasavul ile evlenmiş.

Üsküdardaki Altunizade semtine ismini veren Altunizade İsmail Zühtü Paşa'nın soyundan gelen Pirayende Altunoğlu'nun gelini İzgen hanım, Pirayende hanım'ın teyzesinin kızıdır ve o da Altunizade Zühtü Paşa'nın soyundan gelmektedir.


Pirayende Altınoğlu'un oğlu ünlü edebiyatçı Mehmet Fuat'ın babası Vedat Örfi Bengü ,Sadrazam Halil Rıfat Paşa'nın kızı Güzide hanım'ın oğludur.Vedat Örfi Bengü'nün amcası  Ali Fuat Örfi Paşa , Fethi Ahmet Paşa'nın oğlu Mahmut Celalettin Paşa ile Padişah II. Abdülhamit'in kızkardeşi Cemile  Sultan'ın kızları Ayşe Sıdıka hanım'ın eşiydi.




Tayfun Er'in  Vedat Örfi Bengü hakkında şu sitede  yazdıkları:

Nazim’in diger esi Piraye Hanim (Memet Fuat’in annesi) Nazim’dan önce Vedat Örfi ile evliymis. Vedat Örfi’nin dedesi Ali Örfi Efendi, Selanik’te Melamilik Dergahi basi olan Ali Örfi Efendi bir Sabetayci ve yalisini da Sabetayci cemaate bagislamis. (Bkz. Ilgaz Zorlu'nun kitabi)


Tayfun Er'in Halil Rıfat Paşa ile ilgili yazdıkları :

'SİMAVİLER'E KADAR UZANAN SOY AĞACI 
Halil Rifat Paşa, Cavid Paşa'nın ölümü sonrası evlat acısıyla adeta çökmüştü. Sultan II. Abdülhamid, kendisine önce aracılar vasıtasıyla, sonra da yüzüne karşı başsağlığı dileyip Paşa'yı avutmaya, gönlünü almaya çalışıyordu. Halil Rifat Paşa'nın artık dünya nimetleri umurunda değildi, defalarca sadaretten istifa etti ama kabul edilmedi. Koluna girilerek makamına gelebiliyordu ama artık imza atacak mecali bile kalmamıştı. Cavid Bey'in Sultan Mahmud türbesindeki mezar taşında ise şöyle yazar: Muhabbet ehl-i beyt idi Şehiden geçti Cavid vah Cavid Paşa ve ailesinin kim olduğuna gelince... Cavid Paşa'nın tek oğlu Ali Bey, 1945'te öldü. Kardeşi yani Halil Rifat Paşa'nın kızı Nühbe Hanım'dır. Âyan Üyesi Şükrü Paşa'dan olan kızı Nesteren ya da Ahmet Hamdi Tanpınar'ın deyişiyle Nesterin Hanım'dır. Ahmet Hamdi Tanpınar, kendisine bir ömür âşık kalmış ve ünlü "Huzur" Boğaziçi'nde oturan eski ve köklü bir ailenin kızı olarak Nuran olarak tasvir edilmiştir. Nesteren Dırvana'nın eşi, Kıbrıslı Yalısı'nın sahiplerindendir. Halil Rifat Paşa'nın damadı Şükrü Paşa'nın kardeşi, Hürriyet'in kurucu sahibi Sedat Simavi'nin babası Halil Hamdi Bey'dir. Üçüncü kardeş ise Lütfi Simavi'dir. Hürriyet ve Günaydın gazetelerinin eski sahipleri Erol ve Haldun Simavi kardeşler, Nesteren Dırvana'nın ve kardeşi Prof. Dr. Ahmet Hotinli'nin kuzenleridir.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder