Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

2 Mart 2015 Pazartesi

Fethi Ahmet Paşa - İngiliz Sait Paşa


Fethi Ahmet Paşa'nın kızı  Emine  Güzide hanım'ın  İngiliz Sait Paşa ile olan evliliğinden dünyaya gelen Saliha Yegane hanım:
                                                                           

Cumhuriyet, 06 Kasım 1938, Sayfa 3

Irtihal Merhum Mareşal Fethi Ahmed hafidesi ve merhum Mareşal Said kızı, operatör doktor Tevfik Menemencioğlu haremi ve İnhisarlar kimyagerlerinden Bay Şerefin kayınvalidesi Bayan Saliha Yegâne duçar olduğu hastalıktan kur tulamıyarak vefat etmiştir. Cenazesi bugünkü pazar günü Kuzguncukta Paşalimanındaki yalısmdan kaldırılarak öğle namazı Üsküdar Yenicamiinde kılmdıktan sonra Karacaahmeddeki


Saliha Yegane hanım'ın oğlu:

                                                                         


Saliha Yegane hanım'ın  damadı:

                                                                                 


Saliha Yegane hanım'ın kardeşi:





Fethi Ahmet Paşa'nın kızı Güzide hanım'ın  İngiliz Sait Paşa ile olan evliliğinden beş çocuğu olmuş.En büyük çocukları  Ayşe Mediha hanım'ın Deli Remzi Paşa ile olan evliliğinden  Hadi ,Şevket Mocan ve Pakize hanım dünyaya gelmiş.Şevket Mocan, Nazım Hikmet'in teyzesi Sare hanım ile Pakize hanım, Niğde milletvekili Halit Mengü ile evlenmiş.


Emine Güzide hanım ve İngiliz Sait Paşa'nın ikinci çocukları Memduh bey yalı komşuları Deli Fuat Paşa'nın kızı  Mediha hanım ile evlenmiş Bu evlilikten dünyaya gelen Alime  hanım'ın eşi Sedat Toydemir , Cemil Cahit Toydemir'in akrabası.Alime hanım'ın kardeşi Nazan hanım tarihçi İsmail Hami Danişmend ile evlenmiş.
  

İngiliz Sait Paşa'nın dördüncü çocuğu Fatma Saide hanım'ın gelinlerinden  Bihruze hanım, Ahmet Mithat Efendi'nin torununun kızı ve Muallim Naci'nin torunu , Semine hanım  Osman Hamdi bey'in torunu Fethiye hanım'ın kızı ,Ümran hanım ise Miralay Mehmet Şefik Aker'in torunu. 


Sait Paşa'nın en küçük çocuğu Saliha Yegane hanım'ın torunu Esra  Birgen , Padişah II. Abdülmecid'in torunu ,Haydarabad Nizamı Mükerrem Bereket Cah ile evlenmiş.



Sait Paşa ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için  İngiliz Sait Paşa ve Günlüğü  e-kitabı okunabilir.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder