Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

9 Eylül 2015 Çarşamba

Şükufe Nihal - Sadrazam Kadri Paşa - Simavi ailesi - Aydın Doğan


Şair yazar Şükufe Nihal hanım'ın kızı Günay Alok'un babası:
                                                                   


Ahmet Hamdi Başar'ın baldızı:



Selma Cemil Gandur'un yengesi:

VEFAT Merhum Sadrazam Kadri Paşa ve merhume Adviye hanımın kerimesi, merhum İsmail Cenani, Şavket Cenani Beylerin ve merhume Makbule, Mediha ve Seniye Cenani hanımların hemşiresi, Kadri Onanl, Surude Cenani ,Asım Cenani, Nazime Karlıbağ Hayrettin Karlıbag'ın halaları, Müzdan Kunttav'ın teyzesi. Mehlika Tuncelı ,Selma Gandur, Fatma ve Behire hanımlann yengeleri merhum Akif Akson"un refikaları, Salt  Akson'un sevgıli valideleri, Salihatı Nısvandan ,AFİFE AKSON hanımefendl 25 8 1988 günü Hakkın rahmetine kavusmujtur Cenazesi 2761968 Perjembe rünü Kanlıca Camii lerifinden ögle namazını rnllteakip Kanlıcadak) all* makberu» defnolunacaktır. Mevli rahmet eyletin 




Afife Akson'un kardeşi:



Seniye Cenani'nin kardeşi İsmail bey'in eşi:

Cumhuriyet, 05 Nisan 1941, Sayfa 5




Seniye Cenani'nin kızı:



Müzdan Kunttav'ın dünürü:








Not : Aydın Doğan'ın eşi Sema hanım'ın teyzesi olan  Nezihe Karaca'nın  eşi Metin Özdemir Karaca'nın teyzesinin kızı Perihan hanım,  Giritli Hasan Tahsin Kavur ile evlenmiş.Hasan Tahsin bey'in amcazadesi Nevzat Kasman , Ayla Algan'ın annesidir.Perihan Kavur ve Metin Özdemir Karaca'nın diğer teyzelerinin kızı Meliha hanım'ın eşi Cabir Selek , İnegöllüzade Selami bey'in torunudur.Selami bey'in kardeşi Refet bey , Celal Bayar'ın kayınpederidir.Meliha-Cabir Selek çiftinin dünürleri Emel Harunoğlu'nun teyzesinin kızı Şirin hanım, Esat Edin'in annesidir.Emel ve Şirin hanımların diğer teyzeleri Fahriye hanım, Nevzat Tandoğan'ın eşidir.Şirin Edin'in anne bir baba ayrı kardeşi Leyla hanım, Kemal Derviş'in amcasının kızıdır.




Seniye Cenani hanımefendi'nin annesi Adviye hanım, Hekimoğlu İsmail Paşa'nın kızıdır.Adviye hanım'ın kardeşi Leyla Saz hanım'ın eşi Giritli Sırrı Paşa'nın   şu sayfada anlatılan akrabaları:

"İsmail Hakkı Arar, Mustafa Kemal’in hekiminin, ölüm raporunu imzalayanlardan birinin oğlu oluyor. Dedesinin ismi Mehmet Ali Ayni. Babaannesi Feride Hanım. Babaannesinin babası ünlü Giritli Sırrı Paşa. Giritli Sırrı Paşa’nın diğer çocuğu ünlü mimar Vedat Tek. Vedat Tek’in karısı Firdevs Dino. Giritli Sırrı Paşa’nın kardeşi Mustafa Nuri Bey, yani Rasih Nuri İleri’nin dedesi". Kısacası N. Hikmet’ten, Aybar’a, Umur Talu’ya daha pek çok ismini saydığımız ailenin ferdi. Mehmet Ali Ayni’nin kardeşi ise ismi Prof. Dr Hasan Tahsin Ayni. Bu kişinin kızı Emine Nesrin Garan, eşi Prof. Dr. Reşat Garan. 



Reşat Garan , Mehmet Ali Birand'ın kayınvalidesi  Cemile Garan'ın amcasıdır.


Mehmet Ali Ayni'nin amcazadesi Hasan  Tahsin Erez'in oğlu, Asala saldırısı  sonucu vefat eden büyükelçi İsmail Erez , İnegöllüzade Saffet bey'in torunu Necla hanım'ın eşiydi.Saffet bey, İnegöllüzade Selami ve Refet beylerin kardeşidir.İnegöllüzade Saffet bey'in gelini Emine hanım, Bülent Ecevit'in annesinin kuzenidir.

İsmail Erez'in teyzesi Refika Necipoğlu'nun görümcesinin gelini Melek hanım, Sabiha Sertel'in kardeşi Fatma Binzet'in torunudur.

İsmail Erez'in üvey annesi Şivezat hanım, Cenap Şahabettin'in kızıdır.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder