Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

23 Mart 2018 Cuma

İttihatçı Rahmi bey - Arap İzzet Holo Paşa - Cemil Cem - Kardıçalı ailesi


Osmanlı'ya sığınarak Müslüman olan Alman asıllı Karl Detrois (Mehmet Ali Paşa)'nın kızı Leyla hanım'ın Polonya asıllı Mustafa Celalettin Paşa ile evliliğinden dünyaya gelen oğlu Hasan Enver Paşa'nın kızı Celile hanım, Nazım Hikmet'in annesidir.


Karl Detrois (Mehmet Ali Paşa) 'nın kızı Hayriye hanım'ın, 31 Mart Vakasında  Hareket Ordusunun ilk komutanı olan Hasan Hüsnü Paşa ile evliliğinden dünyaya gelen Yarbay Tahsin bey,  Mehmet Ali Aybar'ın babasıdır.

                                                       

                                                            (Mahmut Çetin , Boğazdaki aşiret)


Mehmet Ali Aybar'ın halası Nimet hanım, Evrenoszade İttihatçı Rahmi bey'le evlenmiş:

                                                         

                                                                                 
                                                           Yabancı gözüyle bir İzmir valisi     
                                                                           

                                                               (M. Çetin, Boğazdaki aşiret)


İttihatçı Rahmi bey'in Mehmet Ali Aybar'ın halası Nimet hanımla evliliğinden dünyaya gelen Alp Aslan, Abidin Dino'nun akrabası Esma Dino'nun eşidir.Alp Aslan'ın ilk eşi ve kızı Melekşah hanım'ın annesi Zeynep hanım, Sultan II. Abdülhamit'in sırdaşı ve ondan sonra devletin en güçlü kişisi kabul edilen Arap İzzet (Holo) Paşa'nın kızı Seniye hanım ile Eğinli Reşid Mümtaz Paşa'nın oğlu Semih Mümtaz bey'in kızlarıdır:

                                                                                     

 Tarihlere “Arap İzzet” diye geçen İzzet Holo Paşa, Şam’da 1852’de doğmuştu ve kanında Araplıktan Kürtlüğe, Çerkeslikten Türklüğe kadar imparatorluğun hemen her unsurunun genleri vardı. Çok iyi bir tahsil görmüş, 1890’larda Abdülhamid tarafından saraya alınmış ve zamanla hükümdarın en güvendiği adamı olmuştu. Padişahın dış dünya ile temasının sağlanması, memlekette olup bitenler hakkında haberdar edilmesi ve devlet birimleri arasında koordinasyon gibi işlerin yanısıra hükümdarın gizli yahut pek de etik sayılmayan temaslarını, senelerce Arap İzzet Paşa yürütmüştü.


Arap İzzet Paşa'nın kızı Seniye hanım'ın  Semih Mümtaz bey'den dünyaya gelen  kızı Zeynep hanım  ile  İttihatçı Rahmi bey'in oğlu Alp Arslan'ın kızları olan Melekşah hanım, Karikatürist Cemil Cem'in torunu Gürhan Alp ile evlenmiş.
                                                                           

                                                                                                                                                 


İttihatçı Rahmi bey'in oğlu Alp Aslan'ın damadı Faruk Kardıçalı'nın kardeşi :





Not:İttihatçı Rahmi bey'in oğlu Alp Aslan'ın damadı  Faruk Kardıçalı'nın son eşi Ayşe hanım, Hümeyra'nın eşlerinden Mithat Bigat'ın yeğenidir:



Faruk ve Tarık Kardıçalı'nın halaları  Servet Kardıçalı , Metin Oktay'ın eşlerindendir:



Faruk Kardıçalı'nın babaannesinin dayısı Osman Meto, Türk -Yunan Mübadele komisyonu başkanı ,çeşitli yazarların Karakaş olduğunu belirttiği Ömer Dürrü Tesal'ın kardeşinin eşidir:




İttihatçı Rahmi bey'in oğlu Alp Aslan'ın dünürü ve karikatürist Cemil Cem'in damadı olan Yaşar Alp'in kızkardeşinin kızı İnci hanım, Haldun Taner'in amcazadeleri olan  Küley ailesinin dayıları Sermet Baykurt'un eşidir:



Cami Baykurt'un oğlu olan Sermet Baykurt'un kardeşinin eşi Nermin hanım , Karakaş Cemaatindendir.


Yaşar Alp'in damadı Gür Çehreli, Ali Sami Yen'in baldızının oğlu Refah Şeniz'in baldızının oğludur.Gür Çehreli'in amcasının torunu Henza Çolakoğlu , televizyoncu Nuri Çolakoğlu'nun kuzeni Ali Nuri Çolakoğlu'nun eşidir.Gür Çehreli'nin diğer amcasının torunu İpek Yönder , Rıfat Dedeman'ın eşidir:





İzmir Valisi İttihatçı Rahmi bey , 14. asırda Rumeli'yi fetheden akıncı beylerinden Gazi Evrenos'un soyundan gelen Evrenoszade ailesine mensuptur.Birinci Dünya Savaşı yıllarında İngilizler, Enver Paşa'ya darbe yapması karşılığında  İzmir'i imparatorluk, Rahmi bey'i de kral yapmayı vaad etmişler:

  

İttihatçı Rahmi bey'in dayızadesi Evrenoszade Refik Hıfzı Büyükaslan , şarkıcı Yonca Evcimik'in babannesinin kardeşi Sabriye hanım'ın eşidir:



İttihatçı Rahmi bey'in dünürü ve  Arap İzzet Holo Paşa'nın damadı olan Semih Mümtaz bey'in dedesi Eğinli Ebubekir Mümtazefendi , Sultan Abdülaziz döneminde Evkaf, Adliye ve Maliye Nazırllıkları yapmıştır.Semih Mümtaz'ın babası Reşid Mümtaz Paşa, Beyrut ve Bursa valilikleri yapmasının yanısıra Damat Ferit Hükümetinde kısa bir süre Dahiliye Nazırlığı yapmıştır.Reşid Mümtaz Paşa'nın teyzezadesi Tevhide hanım, Viyana sefiri Arifi Efendi'nin kardeşi Ziver bey ile evlenmiş.Çiftin kızları, Mekke Emiri Şerif Ali Haydar Paşa'nın eşidir.Paşa'nın oğlu Şerif Muhiddin Targan da  Safiye Ayla ile evlenmiş

Pirinççioğlu ailesi - Selçuk Yaşar - Safiye Ayla


Reşid Mümtaz Paşa'nın teyzezadesi Tevhide hanım'ın kardeşi Ahmed Paşa, Sultan Abdülaziz'in en küçük kızı Emine Sultan'ın eşi olan Çavdaroğlu Damat Mehmet Şerif Paşa'nın babasıdır.Ahmed Paşa'nın erkek kardeşinin oğlu  Fecr-i Ati yazarlarından  Şehabettin Süleyman , Köse Raif Paşa'nın kızı İhsan Raif hanım ile evlenmiş:

Tayfun Er-Yalıdan konağa giden yol

Şaire İhsan Raif hanım'ın ilk evliliğinden dünyaya gelen kızı Fatma Mehruba hanım'ın ilk eşi  büyükelçi Enis Akaygen, ikinci eşiyse Falih Rıfkı Atay'dır:

Falih Rıfkı Atay - Nuri conker - Ercüment Karacan - Hüsamettin Cindoruk



Reşid Mümtaz Paşa'nın kızı , Semih Mümtaz'ın  kardeşi  Ulviye hanım, Mısır Kralı I. Fuad'ın kayınbiraderi Prens Seyfeddin'in eşidir.


Bağımsız Mısır devletinin ilk Kralı Fuad I'in kuzeni ve Prens Seyfeddin'in babası olan  Kavalalı Mehmet Ali Paşa'nın torunlarından  İbrahim Fehmi Paşa'nın ilk eşi İkbal hanım, daha sonra Manisalı Kadri bey ile evlenmiş.Murat Belge'nin halasının eşi olan ünlü yazar Yakup Kadri Karaosmanoğlu bu evliliğin ürünüdür:

Raif Dinçkök - Jak Kamhi - Gencay Gürün - Münir Özkul - Ahmet Tevfik Paşa - Yakup Kadri Karaosmanoğlu


Prens Seyfeddin, kızkardeşi Şivekar hanım ile evli olan Mısır Kralı I. Fuad'la yaşadığı bir tartışma esnasında Kral'ı boğazından vurur.Kral ölmez ama  ömür boyu bu olaydan  kaynaklanan sağlık sorunları yaşar.Kral'ın hamisi durumdaki İngiltere bu olay üzerine Prens Seyfeddin'i 25 yıl süreyle bir akıl hastanesine kapatır.Annesi Nevcivan hanım ve üvey babası Vefaizade Feridun Paşa'nın yardımlarıyla İngiltere'den kaçırılan Prens Seyfettin'in Arap İzzet Holo Paşa'nın damadı Semih Mümtaz bey'in  kardeşi Ulviye hanım ile yaptığı evlilik, Mısır tarafından Prens'in ''deli '' olduğu gerekçe gösterilerek kabul edilmez.

                                                                 Tayfun Er - Paşazede



Arap İzzet Holo Paşa'nın damadı Semih Mümtaz bey'in amcasının damadı Adliye Nazırı Nazım Paşa, 31 Mart vakası sırasında , kendisini meclis reisi Ahmet  Rıza Paşa'ya benzeten göstericiler tarafından öldürülmüş. Nazım Paşa'nın kızı Samime hanım'ın eşi Karakaş Cemaatindendir:

               Hamdullah Suphi Tanrıöver - Reşat Atabek - Karakaş Cemaati - Rasim Ferit Talay



Semih Mümtaz bey'in teyzesi , Gazi Osman Paşa'nın eşidir.Paşa'nın oğulları Nureddin ve Kemaleddin beyler, Sultan II. Abdülhamit'in kızları Zekiye ve Naime Sultan'ın  eşleridir.Semih Mümtaz bey'in dünürü İttihatçı Rahmi bey'in kızkardeşinin eşi olan Karakaş Cemaatinden  Mithat Şükrü Bleda'nın yeğeni Fahir bey de Sultan II. Abdülhamit'in kızı Şadiye Sultan'ın eşidir.

Zekiye Sultan ve Nureddin bey'in kızları Aliye hanım, Kavalalı Mehmed Ali Paşa'nın soyundan gelen Muhsin Yeğen bey ile evlenmiş

Gazi Osman Paşa'nın diğer oğlu Abdülkadir bey de yine Sultan Abdülhamit'in kızlarından Naile Sultan ile nişanlanmış.Fakat kansere yakalanarak genç yaşta hayatını kaybetmiş 



Arap İzzet Holo Paşa'nın oğlu Mehmet Ali Abed bey,  Suphi Bereket , sömürge valisi  Françoise Pierre Alype'in ve  Sultan II. Abdülhamid'in damadı Ahmed Nami bey'den sonraki Suriye Cumhurbaşkanıdır:

                                                                                 
                                                                                 


                                                                                 
 Beşşar'ın koltuğunun ilk sahipleri Yıldız Sarayından yetişmiş bu iki Osmanlı idi 

              

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder