Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

2 Eylül 2018 Pazar

Kapancı Cemaati - Zekeriya Sertel - Karakaş Cemaati - Suat Hayri Ürgüplü


Gazeteci-yazar Zekeriya Sertel'in teyzezadesi:
                                                                       

Nevzat Korur'un kayınpederi:


Nevzat Korur'un bacanağı Halis Kaynar'ın kardeşi:


Halis  ve Adnan Kaynar'ın yeğenleri:


Ferruh Nurkan'ın dünürü:


Zekeriye Sertel'in teyzezadesi Nevzat Korur'un dünürü:





Not: Mahmut Pekgöz'ün damadı Cihat Gökdağ, Kazım Taşkent'in teyzesinin torunudur:




Mefkure Kadıoğlu'nun yeğeni Gülümhan hanım'ın eşi Emin bey, Şenkal Atasagun'un yeğenidir. Atasagun  çifti Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın dünürüdür.

Mefkure Kadıoğlu'nun kardeşleri Rebii ve Bedii Gorbon'un eşleri Betül ve Fazilet hanımlar Mehmet Eymür'ün babası Mazhar bey'in amcasının torunlarıdır:



      Mefkure Kadıoğlu'nun dünürü, Adnan Kaynar'ın yeğeni olan  Ferruh Nurkan'ın kayınbiraderi               oyuncu  Ali Yalaz:



Birinci Dünya Savaşına katılma fetvasını veren Şeyhülislam Ürgüplü Hayri Efendi'nin oğlu olan eski Başbakanlardan Suat Hayri Ürgüplü'nün bacanağı Adnan Kaynar'ın halasının damadı Şükrü Ataman, Karakaş Cemaatindendir. 

Şükrü Ataman'ın kızı Olcay Neyzi, yazar Leyla Neyzi'nin annesidir.Leyla Neyzi'nin babaannesi Nezihe hanım, Mehmet Ali Ayni ile Şaire Leyla Saz hanım'ın kızı Feride hanım'ın kızlarıdır.

Şükrü Ataman'ın yeğeni Semin hanım, Dr. Oktar Babuna'nın annesidir:

,

Mehmet Ali Ayni'nin diğer kızı Refika hanım'ın oğlu, Milli Eğitim ve Adalet eski bakanı olan İsmail Arar'ın son eşi Nazan  hanım, Nazlı Ilıcak'ın teyzesidir.Nazlı Ilıcak'ın annesi İhsan hanım'ın akrabası Dömeke Kahramanı Gazi Ethem Paşa'nın torunu Ferhad Dömeke'nin eşlerinden Naime hanım, Sultan II. Abdülhamid'in kızkardeşi Cemile Sultan'ın torunudur:



İkinci evliliğini Tamburi Cemil bey'in oğlu Mesud Cemil bey ile yapan Naime hanım'ın dayısının kızı, Cemile Sultan'ın torunlarından Behremend hanım, Zekeriya Sertel'in kardeşi Yusuf Halim bey'in eşidir:



Adnan Kaynar'ın halasının damadı ve Olcay Neyzi'nin teyzesinin eşi olan Aşkı Naili Eren, Meşrutiyeti desteklediği için Trablusgarb'a sürgüne gönderilen Bedeviyye Şeyhi Naili Efendi'nin oğludur:


Devamı: Muhibban dergisi



Adnan Kaynar'ın kardeşi , Zekeriya Sertel'in teyzezadesi Nevzat Korur'un bacanağı olan Halis Kaynar'ın kızının dünürü Mehmet bey'in annesi Kapancı Cemaatinden Fatma Atakan , Halil Bezmen'in babası Fuat bey'in halasının kızıdır.

Adnan Kaynar'ın kuzeni Prof. Dr. Muhlis Ete'nin kayınvalidesi  Fatma Şehper hanım, Ayşe Kulin'in annesinin halasıdır.


Zekeriya Sertel'in eşi Sabiha Sertel, Kapancı Cemaatindendir:


Sabiha Sertel 1895 yılında Selânik’te doğmuştur. Sabetaycı bir ailenin altı çocuğundan biridir. 1913 yılında Balkan Savaşları sonrasında Selanik’in işgalinin ardından ailesiyle birlikte İstanbul’a göç etmiştir.Sabiha Sertel 1915 yılında Zekeriya Sertel’le evlenmiştir. Zekeriya Sertel’e göre bu evlilik yıllardır Türklerle evlenmeyen ve içe kapalı bir topluluk olan Sabetaycı topluluktan bir kızın ilk kez bir Türk'le evlenmesidir.Kız tarafının nikâh şahidi ünlü simâ Talât Paşa, erkek tarafının nikâh şahidi ise sonradan Atatürk döneminde Dışişleri Bakanı da olan Tevfik Rüştü Aras’tır.
 Refik Erduran da Sabiha Sertel için “Orta halliyken yoksul düşmüş bir dönme ailesinin kızıydı.” bilgisini verir. Buradaki ‘dönme’ sözcüğü için de Refik Erduran şunu söyler: “Yüzyıllar önce Katolik yobazı İspanya’dan kovalanınca (aslında böyle yazılmış olmakla birlikte doğrusu “ kovalayınca” olmalıdır. A.U.Ö.) Osmanlı İmparatorluğu’na kabul edilip Müslüman olan ve Selanik bölgesine yerleşen Musevilerin kendileri benimsemişlerdi öyle adlandırmayı.”


2 yorum :

  1. Azərbaycandan selamlar benim dedem de Kapanci Sovgi İzmirden 1918 yılında ermeni savaşında Nuri Paşanın destesi ile asker kivi gəlmiş,vuruşmuş ve Azərbaycanda evlənmiş ben onun torunuyam qohumları artıran,lütfen yardimedin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size nasıl yardımcı olabiliriz bilemiyorum.Elinizdeki bilgileri bize iletin, bir bilgimiz varsa paylaşalım sizinle

      Sil