Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

21 Ağustos 2018 Salı

Can Kıraç - Mehmet Ali Ayni - Nazlı Ilıcak - Altunizadeler - Nazım Hikmet


Can Kıraç'ın oğlu Ali Kıraç'ın eski eşi Zerrin Serozan ile düğünü:
                                                                           

Zerrin Serozan'ın teyzesi:


Güher Arar'ın eşi İsmail Arar'ın teyzesi:


Güher Arar'ın eşi İsmail Arar'ın son eşi:


Nazan Kapanlı Arar'ın kızkardeşi İhsan hanım'ın eşi:


Muammer Çavuşoğlu'nun amcası Eczacı  Fuat Hasip Çavuşoğlu'nın oğlu Mehmet Nihat bey'in kayınvalidesi:


Mehmet Nihat Çavuşoğlu'nun bacanağı Tuna Baltacıoğlu'nun annesi:


Saime Altunigil'in yeğeni:
 ÖLÜM Altunizade ailesinden merhume Nurhayat Sayıt ile merhum Muhtar Sayıt'ın kızları, merhume Fahamet Başar'ın kızkardeşi, merhume Selma Sayıt'ın ablası, Suzan Yasavul ile Mehmet Bengü'nün anneleri, Metin Yasavul ile merhume İzgen Bengü'nün kayınvalideleri, Faik Başar'ın teyzesi, Coşkun Altınoğlu ile Edvar Taşkın Taşçıoğlu'nun halaları, merhum Nurettin Altınsop'un, merhum Muhteşem Öksüzcü'nün, merhume Gökmen Öksüzcü'nün, Altan Balta'nın, Tuna Baltacıoğlu'nun teyze kızları, Türkay Öksüzcü'nün, Ulcay Öksüzcü'nün, Mecdi Öksüzcü'nün büyük halaları, Feyha Çelenk ile Feyza Güven'ın teyzeleri, Nurhayat Aydın, Mehmet Ali Yasavul, Kenan Bengü'nün büyükanneleri, Oktay Aydın, Cahide Yasavul, Nurdan Bengü'nün büyük kayınvalideleri. Deniz Kılınç ile Arda Bengü'nün neneleri PİRAYENDE ALTINOĞLU vefat etmıştır. Cenazesi 23 Mart Perşembe günü öğle namazından sonra Altunizade Camii'nden kaldınlaracaktır. Dost ve akrabalara duyurulur. Çiçek gönderilmemesi, Darülaceze Vakfı'na bağışta bulunulması rica olunur. AİLESİ



Not: Üsküdar'daki Altunizade semtine adını veren Altunizade İsmail Zühtü Paşa'nın soyundan gelen Piraye / Pirayende  Altınoğlu, Nazım Hikmet'in en uzun süre evli kaldığı  eşidir:



Pirayende Altınoğlu'nun gelini  ve teyzezadesi İzgen Bengü, Dışişleri eski bakanlarından  İhsan Sabri Çağlayangil'in  kuzenidir.Pirayende hanım'ın  damadı Metin Yasavul da Nazım Hikmet'in kardeşidir:




Pirayende Altınoğlu'nun çocukları Mehmet Fuat Bengü ve Suzan Yasavul'un babaları Sinemacı Vedat Örfi Bengü:



Vedat Örfi Bengü'nün annesi Güzide hanım, Sadrazam Halil Rıfat Paşa'nın kızıdır.Paşa'nın diğer kızı, Sedat Simavi'nin amcasının eşidir.

Beyrut Valisi Ali Paşa'nın oğlu General Mehmet Ali Bengü'nün oğlu olan Vedat Örfi Bengü'nün halası Adile hanım, Trablusgarb Valisi Ahmet Rasim Paşa'nın gelinidir.

Ahmet Rasim  Paşa'nın oğlu  Mehmet Vefik bey'in Mithat Paşa'nın kızı Memduha hanım ile evliliğinden dünyaya gelen Refik Fenmen'in oğullarından Rasim ve Şefik Fenmen Diplomat, Mithat Fenmen ise Müzisyendir.Refik Fenmen'in kızı Seniye hanım ise ünlü ressam Orhan Taylan'ın annesidir:



Ahmet Rasim  Paşa'nın kızının Hicaz Valisi Kamil bey'le evliliğinden dünyaya gelen çocuklarından Zübeyde hanım ilk evliliğini Kemal Derviş'in amcası Cemal bey ile yapmış.Zübeyde hanım'ın  Nevzat Tandoğan'ın kuzeniyle yaptığı ikinci ikinci evliliğinden dünyaya gelen Şirin hanım, Kapancı Cemaatinden müteveffa işadamı Esat Edin'in annesidir.Zübeyde hanım'ın kardeşi Fahriye hanım, Nevzat Tandoğan'ın eşidir.Zübeyde ve Fahriye hanımların diğer kardeşi Hayriye ve Raika hanımlar Vedat Nedim Tör'ün  iki amcasıyla evlenmişler.


Pirayende Altınoğlu'nun yeğenleri Feyha Çelenk ve Feyza Güven'in babalarının kuzeni Kadri bey, GS Kulübü başkanlarından Faruk Süren'in dedesi Naim Molvan'ın kardeşi Süleyman bey'in  bacanağıdır:



Pirayende Altınoğlu'nun teyzesi Saime Altunigil'in oğlu ve Nazlı Ilıcak'ın babasının amcazadesi Mehmet Nihat Çavuşoğlu'nun bacanağı olan Tuna Baltacıoğlu'nun babası:




Nazlı Ilıcak'ın anlatımıyla ailesi:




Nazlı Ilıcak'ın dedesi Mehmet Mekki Kapanlı'nın yeğenleri Güneş ve Ethem Domoko'nun teyzezadeleri Meliha hanım'ın kayınbiraderinin oğlu Dündar Baştımar, Nazım Hikmet'in teyzesi Sare hanım'ın damadıdır:



Nazlı Ilıcak'ın ilk eşi Yener Selimoğlu daha sonra Can Bartu'nun eski eşi Oya hanım'ın kızkardeşiyle evlenmiş.Nazlı hanım'ın ikinci eşi Kemal Ilıcak'tan dünyaya gelen Aslı hanım'ın ilk eşi Ali Yemeniciler'in annesi Jülide hanım, Can Bartu'nun halazadesi Nejat Arno'nun kızıdır:



Nazlı Ilıcak'ın kardeşi Ömer Çavuşoğlu'nun Hüsnü Özyeğin'in baldızı Gülsen hanım ile evliliğinden iki kızı var:




Nazlı Ilıcak'ın teyzesinin eşi, Milli Eğitim , Adalet ve Devlet Eski Bakanı  İsmail Arar


Tayfun Er'in İsmail Arar hakkında yazdıkları :
"İsmail Hakkı Arar, Mustafa Kemal’in hekiminin, ölüm raporunu imzalayanlardan birinin oğlu oluyor. Dedesinin ismi Mehmet Ali Ayni. Babaannesi Feride Hanım. Babaannesinin babası ünlü Giritli Sırrı Paşa. Giritli Sırrı Paşa’nın diğer çocuğu ünlü mimar Vedat Tek. Vedat Tek’in karısı Firdevs Dino. Giritli Sırrı Paşa’nın kardeşi Mustafa Nuri Bey, yani Rasih Nuri İleri’nin dedesi". Kısacası N. Hikmet’ten, Aybar’a, Umur Talu’ya daha pek çok ismini saydığımız ailenin ferdi. Mehmet Ali Ayni’nin kardeşi ise ismi Prof. Dr Hasan Tahsin Ayni. Bu kişinin kızı Emine Nesrin Garan, eşi Prof. Dr. Reşat Garan. 

İsmail Arar'ın dedesi Mehmet Ali Ayni'nin kardeşinin damadı Prof. Dr. Reşat Garan, Mehmet Ali Birand'ın kayınvalidesi, Ercüment Karacan'ın oğulları Ömer ve Ali Karacan'ın anneleri olan Cemile Garan'ın amcasıdır.Mehmet Ali Ayni'nin amcazadesi Hasan Tahsin bey'in oğlu büyükelçi İsmail Erez, Paris büyükelçiliği yaptığı sırada Asala tarafından katledilmişti.Erez'in eşi Necla hanım, Celal Bayar'ın eşinin amcazadesi Muammer Eriş ile  Bülent Ecevit'in annesinin kuzeni Emine Musaffa hanım'ın kızlarıdır.


İsmail Arar'ın annesi Refika hanım'ın anneannesi ,bestekar şaire Leyla Saz hanım'dır.Leyla Saz'ın kardeşi Adviye hanım'ın Sadrazam Kadri Paşa ile evliliğinden dünyaya gelen İsmail Cenani,  Sedat Simavi'nin teyzesi Havva Seniye hanım'ın eşidir.

Sadrazam Kadri Paşa ve Adviye hanım'ın torunları Müzdan hanım, Aydın Doğan'ın eşi Sema Işıl Doğan'ın teyzesi Nezihe Karaca'nın dünürüdür.



İsmail Arar'ın teyzesi Nezihe Neyzi'nin gelini Olcay hanım, Dr. Oktar Babuna'nın annesinin amcazadesi ve yazar Leyla Neyzi'nin annesidir.Olcay hanım, Karakaş Cemaatindendir.Nezihe Neyzi'nin oğlunun dünürü Arif bey,  Prof. Dr. Macit Gökberk'in  baldızının kayınbiraderinin oğludur.Macit Gökberk'in akrabası Prof. Dr. Sabahattin Zaim , Oktar Babuna'nın babası Dr.  Cevat Babuna'nın teyzezadesidir:



İsmail Arar'ın ilk eşi Güher Arar'ın babası Hulusi Alataş, İsmet İnönü'nün ailece görüştüğü yakın dostları arasındadır.Garp Cephesi Kumandanlığı esnasında Sıhhiye Reisliği yapmış, doktor miralaylığından emekliye ayrılmış olan Hulusi Alataş, İsmet İnönü tarafından önce İzmir Belediye reisliğine ardından önce İzmir sonra İstanbul liman müdürlüklerine getirilmiş.Hulusi Alataş'ın son görevi Sağlık Bakanlığı olmuş.


Altemur Kılıç'ın babası Kılıç Ali bey Hulusi Alataş'ı şöyle anlatmış:



Yazıda ismi geçen Sıhhiye Müsteşarı Dr. Asım bey, İsmail Arar'ın babasıdır.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder