Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

22 Aralık 2014 Pazartesi

Haydar Olcaynoyan - Reşat Nuri Güntekin - Oktay Cumhur Akkent - Süha Özgermi

Haydar Olcaynoyan'ın eşi Mebrure Olcaynoyan'ın kuzeni:

Cumhuriyet, 26 Eylül 1959, Sayfa 2

 Merhum müşür Şevket Paşa ve eski Valilerden Bahri Paşanın torunu, merhum Cavit Paşa ve merhume Refia Hanımefendinin kızı, Bursa Jandarma Alay Kumancianlığından emekli Ürfi Suner'in eşi, Dr. Sabih Suner, Leylâ Dener, Göksel Suner ve Reyyan Dener'in valideleri, küçük Ayşe Suner ve Ahm^t Dener'in büyükanneleri, Nurhayat Tümer, Cenan Torfilli, Yusuf
Erkmen, Huriye Devletoğlu ve Berrin Timurkan'ın teyzeleri; Baha Ergüven'in amcazadesl, Fahrettin Ulaş, Füruzan Yalkın, Fahrünnisa, Süheylâ, Leman Denizmen, Suzan Kutbay, Mebrure Çapanoğlu, Nejat Erkmen Raika Çinili ve Mebrure Olcaynoyan'ın hala ve teyzezâdeleri; Dr. Sırrı Halil Arıksoy ve Aliye Kayan'ın yengeleri MAİDE SUNER kısa süren bir hasfaiıjı müteakıp 25 9/1959 cuma sabahı Hakkın


Maide Suner'in kuzeni :

                                                 


Maide Suner ve Nurcenan Torfilli'nin  yeğenleri Berrin Timurkan'ın eşi :


Yaver Timurkan'ın teyzezadesi :



Maide Suner'in kuzenleri  Leman Denizmen ve Mebrure Çapanoğlu'nun üvey anneleri:

VEFAT ve TEŞEKKÜR Muzikal Hümayun Kumandanı merhum Osman Paşa hafidi, Sedaret evrak mOroeyytzl merhum Hüseyin Mazhar ve Ayşe Sıdıka kızı. merhum Reşat Yolal esi, merhum Nermin Erbel ve Fuat Yolal'ın anneleri Melek ve Haluk Erbel'in anneanneleri,Leman Denizmen ve Mebrure Çapanoğlu'nun anneleri, Refıka, Muhterem ve Prof. Dr. Üvelı Maskar'ın ablaları, Saadettin Bayav, Dr. Oktay ve Olcay Akkent İn teyzeleri. Onal Maskar'ın halası, Dr. Mustafa ve Avukat Gungör Denizmen ile Feridi ve Meral Çapanoğlu'ların büyükanneleri Y. Mimar Cevat Erbel ve Güzide Yolal'ın kaym validelerı HAYRİYE YOLAL Hanımefendi 24T/1966 pazar akşamı Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesı 26.7 1966 salı glmu öğle namazını mutaakıp Şişli Camiinden kaldırüarak Asrl mezarlıktakl ebedi istırahatgâhına tevdi editeiştir. Mevlâ rahmet eyleye.




Not: Mebrure Çapanoğlu ve Leman Denizmen'in anneleri, Adana Valisi Bahri Paşa'nın kızıymış , babasının yaverine aşık olunca eşi   -Çorlulu Ali Paşa ahfadından Mahmut Celalettin Paşa'nın yeğeni Behçet Paşa'nın oğlu olan-  Reşat beyi terketmiş.Reşat bey'in ikinci eşi Hayriye hanım, Dr.Cumhur Akkent'in teyzesi.Akkent'in eşi Ayşe Kalağoğlu , Sabetaycılıkla ilgili itiraflarından tanıdığımız Kapancı Fatma Arığ'ın eşi  Haluk Arığ'ın babasının teyze kızıdır.


Mebrure Çapanoğlu'nun eşi Yusuf Çapanoğlu, üvey annesi Hayriye Yolal'ın ve Oktay Cumhur Akkent'in akrabası.Yusuf Çapanoğlu'nun kardeşi Behire hanım, Sabri Belgerden ile evlenmiş.


Cumhur Akkent'in teyzesi Hayriye Yolal'ın damadı Cevat Erbel'in ablası Ayşe Melek Göksel'in gelini Leyla Göksel, Talat Halman'ın kızkardeşidir.Ayşe Melek Göksel'in damadı ise avukat Reşat Atabek.


Dr.Cumhur Akkent'in  diğer teyzesi Refika hanım da Süha Özgermi'nin dayısı Tevfik Erdoğu ile evlenmiş.

Cumhur Akkent'in annesi Muhterem Maskar, Dr. Saman Belgerden'in kuzeniymiş.


Hayatının son yıllarında sakat doğan bebekleri öldürmek ve sağlıklı doğan bebekleri ölü gösterip satmak suçlarından yargılanan ve Mason olan  Cumhur Akkent  ailesinin tüm imkansızlıklarına rağmen Karakaş'ların Işık lisesi'nde yatılı okutulmuş.


Oktay Cumhur Akkent'in aile hikayelerini ve köklerini kızkardeşi Olcay Akkent'in blog'unda okuyabilirsiniz :

Hatırladıklarım ve Hatırlamadıklarım


                                              

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder