Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

23 Aralık 2014 Salı

Müşir Ahmet Şakir Paşa - Saman Belgerden - Osman Hamdi bey - Hiram Abas


Müşir Ahmet Şakir Paşa'nın kızı:

Cumhuriyet, 26 Ocak 1938, Sayfa 6

ÎRTİHAL Anadolu müfettişi merhum Müşir Şakir Paşa kızı ve Sadrazam Etem Paşa oğullarından Mübarek Galib Eldem eşi Fatma Munise Eldem Ankarada vefat eylemiştir. Bütün manasile kadınlık faziletlerine sahıb olan merhume yüksek kültürlü nadir bulunur bir bayandı. Zevci Mübarek Galib Eldeme, çocuklarına, akraba ve taallukatına teessür ve taziyetlerimizi beyan ederiz.



Başka bir kaynakta bu evlilikle ilgili yazılanlar:

Mübarek beyin eşi Munise hanımın babası Ahmet Şakir Paşa 1838’de İstanbul’da doğmuştur. Bozok’lu (Yozgat) Çapanzadeler (Çapanoğulları) ailesine mensuptur (Karaca, 1993). Ahmet Şakir’in çocukluğu ağabeyi Yusuf Agâh Efendi ile birlikte Çemberlitaş ve Sarıyer’de geçmiştir. Agâh Efendi Yeni Osmanlılar Cemiyeti üyesi; ilk özel gazete olan Tercüman-ı Ahval’in yayıncısı, basın tarihimizin önemli bir kilometre taşıdır (İskit, 1937). Ahmet Şakir yüksek tahsilini askeri mekteplerde yapmış, Mekteb-i Fünun-u Harbiye’den mezun olmuştur. Tuna ve Bağdat vilayetlerinde Mithat Paşa ile birlikte görev yapmış, çeşitli idari görevler, 12 yıl süreyle Rusya büyükelçiliği, en son ve en önemli olarak da Anadolu Umumi Islahatı Müfettişliği yapmış, müşir rütbesine ulaşmıştır. Son dönem Osmanlı yazar ve gazetecilerinden Ahmet Mithat efendinin yetişmesine büyük maddi ve manevi katkısı olmuş; onun tarafından “asker, şair, filozof” olarak tanıtılmıştır. Evinde haftanın belli günlerinde kültür ve sanat konularının tartışıldığı müzikli sohbetler düzenleyen Şakir Paşa piyes ve opera tercümeleri yapmış, tiyatro eserleri yazmıştır.Şakir Paşa Bükreşli Romanya asıllı bir hanımla evlenmiş, Naim, Nedim Şakir ve Fatma Munise adında üç çocuğu olmuştur. 20 Ekim 1899’da 61 yaşında kalp krizi neticesi Sinop’ta vefat eden paşanın mezarı üzerine Sultan II. Abdülhamit tarafından bir türbe inşa ettirilmiştir.


Not: Mübarek Galip Eldem  ünlü ressam Osman Hamdi bey'in kardeşi İsmail Galip bey'in oğlu ve ünlü istihbaratçı Hiram Abas'ın dedesidir.

Yozgatlı Çapanoğlu ailesinden  Müşir Ahmet Şakir Paşa'nın  oğlu Nedim bey'in kızı Şakire hanım'ın yine Yozgatlı Çapanoğlu sülalesinden Mirliva Osman Paşa'nın dördüncü kuşaktan torunu Rahmi Belgerden ile yaptığı evlilikten dünyaya gelen çocukları : Saman BelgerdenÖmer Üründül'ün annesi Verda Üründül ve Neylan Ünsaç.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder