Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

11 Mart 2014 Salı

Kalemler ve Kılıçlar forumundan arda kalan Akrabalık Zinciri çalışmaları

Daha önce Kalemler ve Kılıçlar forumunda yaptığım akrabalık zinciri çalışmalarından örnekler yayınlamaya çalışacağım bu  blog'da.Google cache yardımıyla ulaşabildiğim sayfalardan birinden yaptığım alıntı:


Reşat Nuri Güntekin'in kayınvalidelerinden biri olan Saadet Kadriye Güntekin'in vefat ilanı pek çok aileyi birbirine bağlaması açısından önemli.Bu akrabalık bağlarını özetlemeye çalışalım biraz.

Saadet Kadriye Güntekin, Prof Dr. Şeref İnceman'ın halası,Şeref İnceman Vefik Arsanlı'nın kuzeni,Vefik Arsanlı'nın annesi Hamide Arsan Süha Özgermi'nin babasının teyzesi.Süha Özgermi ve Arsan ailesinin yengesi Emine Refika Maskar, Cumhur Akkent'in teyzesi , Dr. Cumhur Akkent Şişli terakki yönetim kurulu üyesi Haluk Arığ'ın babasının teyze kızı Ayşe Kalağoğlu'nun eski eşi.


Süha Özgermi'nin anne tarafı Erdoğu ailesi Hasan Rıza Soyak ailesiyle akraba.Hasan Rıza Soyak'ın kardeşi Atiye Savaşeri , Ali Memduh Onger'in baldızının dünürü.Ali Memduh Onger'in kayınbiraderi , Osman F. Seden'in kızkardeşinin eşi.Sedenlerin amcalarının damadı Müfit Camat,Basri Çifkurt'un kayınbiraderi.Basri Çifkurt'un ablası , Hüsamettin Cindoruk'un kayınvalidesi ve Hasan Polatkan'ın baldızı.Hüsamettin Cindoruk'un dayısı Umran Emin Çölaşan'ın eşinin babası Refik Şevket İnce,Saadet Kadriye Güntekin'in dünürü Firdevs Sipahioğlu'nun amcası.

Hüsamettin Cindoruk'un kayınpederi Yakup Soyugenç'in son eşi Berrin hanım'ın akrabası Ali Refik İleri'nin eşi Emel hanım,Nazim Ali Bezmen'in kızı Zübeyda Aktay'ın görümcesi.


Müfit Camat'ın akrabası Haluk Uluğ ,Mehmet Ali Okar'ın akrabası,Mehmet Ali Okar Hande Ataizi'nin dedesi.

Ali Memduh Onger'in gelinin babası Seyfeddin ÇalbaturAteş Ünal Erzen'in eniştesi.


Ali Memduh Onger'in dayısı Esat Muhlis Sırmalı'nın eşi Zeynep Sırmalı,Giritli Hasan Tahsin Kavur'un Kuzeni.Hasan Tahsin Kavur ,Ayla Algan'ın anne ve babasının da kuzeni.Tahsin Kavur'un kızkardeşi Güzin Lugal'in görümcesi, Halep mebusu Sadi Efendi'nin gelini.

Hasan Tahsin Kavur'un eşinin kuzeni büyükelçi Metin Özdemir Karaca, Aydın Doğan'ın eşi Sema Işıl Doğan'ın teyzesi Nezihe Karaca'nın eşi

Ali Memduh Onger'in diğer dayısı Celal Sırmalı'nın kızı Lamia Erdikmen, Ferai Tınç'ın dayısının eşi.


Hasan Rıza Soyak'ın eşi Necmiye Soyak'ın kardeşi Kemal Kalkan, Reşit Kayalı'nın eniştesi,Reşit Kayalı'nın baldızı Fahamet Arat, Şevket Pamuk'un kayınvalidesi.Fahamet Arat'ın anneannesinin kardeşi Nevber Odman, Zafire İnegöllüzade'nin dünürü,Zafire hanım eski Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın eşi Reşide Bayar'ın kardeşi.


Reşide Bayar'ın amcasının kızı Ayşe Güldeste Selek,Hasan Tahsin Kavur'un eşinin teyze kızı Meliha Selek'in kayınvalidesi.Reşide Bayar'ın diğer amcası İnegöllüzade Saffet Eriş'in torunu Necla hanım , Hasan Tahsin Kavur'un kızkardeşinin görümcesi Halep mebusu Sadi efendi'nin gelini Saide Kazancı'nın yeğeni büyükelçi İsmail Erez'in eşi.İsmail Erez'in annesi,Cenap Şahabettin'in kızı, babası Hasan Tahsin Ayni'nin amcazadesi.İsmail Erez'in halasının kızının görümcesi Ayhan Işık'ın eşi


İnegöllüzade Saffet Eriş'in diğer torunu Nezahat BirandKaya Çilingiroğlu'nun teyzesinin kayınvalidesi.

Ayşe Güldeste Selek'in oğlu Cabir Selek ve eşi -Hasan Tahsin Kavur'un eşinin teyze kızı- Meliha Selek'in dünürleri Emel Harunoğlu , Vedat Nedim Tör'ün amcasının kızı.Emel Harunoğlu'nun teyzesi Fahriye hanım Nevzat Tandoğan'ın eşi.Emel Harunoğlu'nun diğer teyzesi Zübeyde hanım önce Kemal Derviş'in amcası Celal Bükey ile sonra Nevzat Tandoğan'ın amcazadesi Esad Durusoy ile evlenmiş.Esad Durusoy'un kızı Şirin hanım Esat Edin'in annesi.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder