Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

4 Şubat 2019 Pazartesi

Edin ailesi - Vedat Milor - Mete Akyol


Çocuklarıyla birlikte sele kapılıp vefat eden , Kemer Country'nin kurucusu işadamı Esat Edin'in  annesi:
                                                                                   
                                                                             

Şirin Edin'in kayınbiraderi Osman bey'in eşi Sevgi hanım'ın halazadesi:


Sevgi Edin ve Fazlı Keşmir'in büyükanneleri:


Ayşe Saffet Camcıoğlu'nun dünürü:


İsmail Şeyda Orkut'un torunu Gülçin hanım'ın kayınpederi:





Not: Hüsnü Akyol'un oğlu, Gülçin Orkut'un eşi gazeteci Mete Akyol, 2016 yılında kaybetmişti. Akyol'un Mason dostlarının cenazesinde yaptığı törenle ilgili Y. Topuz imzalı haber:



Fazlı Keşmir'in babası Halit Nazmi Keşmir,eski Maliye Bakanlarındandır.Torunu Vedat Milor anlatıyor:
Başbakan olmak istemedim çünkü o tip görevlerin insanı yıprattığını düşünüyorum. Dedem Halit Nazmi Keşmir bakandı. Dedemi İnönü atıyor başbakanlığa, kabineyi kurarken kalp krizi geçiriyor. Babam da dört dönem milletvekilliği yaptı, politik dünyayı biraz gözlemlemiş biriyim. Benim için hiçbir cazibesi olmayan bir meslek.
                                                                           *******
Evet baba tarafından Konyalı’yım. Baba tarafından anne tarafı İbrada’lı.Halit Nazmi KEŞMİR dedem eski Maliye Bakanı. Baba tarafım aslında benim için her zaman kıvanç kaynağı diyeceğim,ulema bir aile babaannem Handan MİLOR’un babasının medreseleri olan Ulusan Karahafız Ailesi. Benim asıl kıvanç duyduğum Mustafa ULUSAN yani babaanemin babası Kurtuluş savaşına katılıyor ve Atatürk geldiği zaman bizim evimizde kalıyor


Halit Nazmi Keşmir'in babası Mehmet Cemal Keşmir:
Alanya eski Kaymakamlarından Celal Keşmir, Osmanlı Sadareti'nde bakanlık yapmıştı. Küçüklüğü Alanya'da geçen oğlu Halit Nazmi Keşmir de Maliye Bakanlığı yapmıştır. Celal Keşmir, Alanya'da 1901-1903 yılları arasında Kaymakamlık yapmıştır. Tevfikiye Medresesi'nin kurucusu, o dönem Alanyası'nın önemli eşraflarından olan Mustafa Fevzi Efendi'nin desteğini alan Celal Keşmir, Alanya'dan Bozkır'a kadar bir kervan yolunun açılmasında büyük gayretler gösterir. Onun daha sonraları Damat Ferit Paşa kabinesinde görev alması, İstiklal Harbi karşıtlığına girişmesi, yine İstiklal Harbi sonrasında ülkeden çıkarılan 150'likler içine girmesi, onun eksileri olarak görülecektir.
İbradı 1862 doğumlu olan Cemal Keşmir, Damat Ferit hükümetinde Dahiliye Nazırlığı yani İçişleri Bakanlığı yapar. Ancak istiklal harbi sonrası 1924 yılında yukarıda da söylediğimiz gibi milli mücadele karşıtlığından dolayı Romanya'ya sürgüne gönderilir. 1938 yılına kadar Köstence'de kalır. Afla ülkesine döner. 1949 yılında İstanbul'da vefat eder.                             
                                           Unutulmayan Alanya kaymakamlari



Edin ailesi Kapancı Cemaatindendir.

Şirin Edin'in kızkardeşi Leyla Kipmen'in babası Cemal bey, Kemal Derviş'in amcasıdır.Şirin hanım'ın teyzesi Fahriye hanım Nevzat Tandoğan'ın eşi, babası Esad Durusoy ise Tandoğan'ın amcazadesidir.


Şirin Edin'in kardeşi Sevim hanım'ın eşi Selman Yönder'in kızkardeşinin kızı Ümran hanım'ın kayınpederi  Dr. General Refik Münir Keskingil, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı  Tunç Soyer'in annesinin akrabasıdır:



Sevim-Selman Yönder çiftinin kızları  İpek hanım, Rıfat Dedeman ile evlenmişti.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder