Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

3 Ekim 2017 Salı

Halit Fahri Ozansoy - Dardağanzadeler - Sadrazam Emin Rauf Paşa - Şeyhülvüzera Namık Paşa


Ünlü yazar Halit Fahri Ozansoy:
                                                                             

Halit Fahri Ozansoy'un oğlu:


Gavsi Ozansoy'un dayısı:


Mahmut Baha Birand'ın kuzeni:



Aziz Mahmut Eralp'in kızı Lamia Ergin'in eşi:



Mahmut Baha Birand'ın kayınbiraderinin oğlu:



Yüksel Sümer'in kayınpederi Ahmet Nuri Sinaplı'nın annesi :

VEFAT Şeyhülvuzera büyük Namık Paşa ve Maarif Nazırı Zühtü Paşa torunu; Ahmet Şakir ve Sulhiye Hanım kızı; Muvaffak Sunal'ın eşi. Ahmet; İsmail ve merhum Şakir Sinaplı Ayşe Keskin, Ugur Sunal'ın anneleri; Aysela Sumer: Canan; Mahmut, Doğan Sınaplı; Jale Kurtay: Ateş; RÛya Sunal'ın babaanneleri Haydar Keskin'in anneannesi; Hikmet Necil ,Suzan Sinaplı Metin Keskin, Bilge Sunal'ın kayınvaldeleri Salihatı Nisvandan  EMlNE SALÎHA SUNAL (HANIMEFENDÎ) Hakkın rahmetine kavuşmuştur Cenazesi 29 Eylül bugunkü Salı günü öğle namazmı muteakip Kızıltoprakta Zühtü Paşa Camiinden kaldırılarak  Karaca Ahmet'te ebedî istirahatgâhına tevdi edilecektir.


Not:Ahmet Nuri Sinaplı'nın halasının oğlu Reşit Ayda , ilk kadın diplomatımız Adile Ayda'nın eşidir.


Ahmet Nuri Sinaplı'nın halası Fatma Hürrem hanım, Mehmet Ali Ayni'nin kardeşi Hasan Tahsin bey'in eşlerindendir:





Nurettin Ergin'in kardeşi Şeref Adoran , Talat  Paşa'nın eşi Hayriye Talat Bafralı'nın dünürüdür:



Nurettin Ergin'in annesi Behiye hanım, Dardağanzade Gürcü Mehmet Emin Efendi'nin kızıdır.Behiye hanım ,GS kulübü başkanlarından Osman Dardağan, Müzikolog Hüseyin Sadettin Arel ve Mecelle Şarihi Haydar Molla (Arsebük)'ün kardeşidir.

Hüseyin Sadettin Arel,  Münir Nurettin Selçuk'un dayısının damadıdır.



Osman Dardağan, Kemal Derviş'in amcasının torunu olan Demir Bükey'in üvey babasıdır.Bükey'in teyzesi Nimet hanım'ın damadı Şehsuvar Menemencioğlu, Fethi Ahmet Paşa'nın kızının torunudur.


Şehsuvar Menemencioğlu'nun  kızkardeşi Reyan hanım'ın kızı Esra hanım'ın babası Şeref Birgen, Şeyhülvüzera Namık Paşa'nın torunlarındandır.Esra Birgen, Son Halife II. Abdülmecid'in kızı Darüşşehvar Sultan'ın oğlu Mükerrem Bereket Cah'ın ilk eşidir.


Şeref Birgen'in kızkardeşi Nebahat hanım'ın görümcesinin kızı Cavidan hanım, Sadrazam Ahmet İzzet Paşa'nın oğlu Haydar Furgaç'ın eşidir:





Osman Dardağan'ın baldızının kızı , Şehsuvar Menemencioğlu'nun eşi olan Serra hanım'ın halasının kayınvalidesi Leman Yerdel , Nazlı Ilıcak'ın halasıdır.

Serra Menemencioğlu'nun diğer halası Türkan Tolga'nın görümcesi Celadet hanım, Diyarbakır eski milletvekillerinden  İhsan Hamit Tigrel  ile evlenmiş.

Türkan Tolga'nın diğer görümcesi Nezahat Bilimer, Rahmi Koç'un kardeşi Semahat hanım'ın eltisi Şeyma Arsel'in annesidir:





Halit Fahri Ozansoy'un ilk eşi ve oğlu Gavsi Ozansoy'un annesi olan Neyir Okyanus, Sadrazam Mehmet Emin Rauf Paşa'nın torunudur.


İnternette pek çok sitede yer alan bilginin aksine Halit Fahri Ozansoy , Munis Faik Ozansoy'un akrabası değildir.


2 yorum :

  1. "Aziz Mahmut Eralp'in kardeşi Lamia Ergin'in eşi:" ibaresi
    "Aziz Mahmut Eralp'in kızı Lamia Ergin'in eşi:" olmalı...

    YanıtlaSil
  2. Uyarınız için Teşekkürler, değiştirildi.

    YanıtlaSil